אני מתאמנת בספינינג

kipodit9

New member
אני מתאמנת בספינינג

אחרי איזה אימון הרגשתי כאבי ברכיים. אח"כ הלכתי לאימון אחר וסידרתי ת'מושב בצורה קצת אחרת, אמרו לי שזה יתכן שיעזור. השאלה שלי אם נתקלתן בכאבי ברכיים מסיבות שונות והאם זה משהו נפוץ ובלתי נמנע? האם זה נחשב לספורט מסוכן? מיהרו להגיד לי בדאגה שמישהו אפילו מת מזה, אבל אני מתערבת שהוא היה אחרי גיל ה 45+ וקרוב לוודאי השתגע ונתן מעצמו יותר מידי, הן מבחינת אימונים והן מבחינת אנרגיות בכל אימון, והלב שלו לא עמד בזה. אני רואה מספיק באימונים בני 50 פלוס מתלהבים שעולים לשלוש כאילו אין מחר.

עברתי כבר את הגילאים שהזכרת - ואני חיה נושמת

ומדוושת. את הרגלי הדיווש הנכון - חייבים לרכוש מן האימון הראשון. דיווש מבוקר לפי הכללים המקצועיים - אינו מסוכן. חשוב ביותר: לכוון את האופניים לגובה המתאים, להתאים את מרחק המושב מהכידון. להקפיד שהברכיים בדיווש לא יפנו החוצה או פנימה - אלא ישר !!! לא לדווש בעמידה בעומס נמוך!!! יש עוד כמה כללי ברזל - אשאיר אותם למקצוניים... לאחרונה סבלתי מתופעות ברכיים איומות, והגעתי למסקנה סופית שזה לא מהספינינג ( ולא מהרכיבה על אופנים בחוץ) אלא מאימוני הקיקבוקסינג אותם הפסקתי לחלוטין. באימוני קיקבוסינג התנועות חדות, מהירות מאוד , המפרקים מונפים ללא תמיכה, ויש לשער שלאורך זמן האימון נותן את אותותיו בגופינו, גפ למאמנים הכי מקצועיים. מכירה כמה מאמנים מובילים..צעירים! שנפצעו באימונים אלה, הושבתו לתקופות ארוכות, וגם פרשו... נכון היו מספר מקרי מוות באימוני ספינינג. מתאמנים אלה סבלו ממחלות שונות - ויתכן שהספינינג היה הטריגר שהכריע אותם. באותה מידה יכלו למות גם מעליה מאומצת במדרגות, או מריצה על ההליכון או בחוץ...

crowspin65

New member
אוח אני מרגיש ממש זקן עכשיו../images/Emo13.gif

עוד חודש בדיוק אני 45 אז זה אומר שאתחיל לסבול מבעיות ברכיים ואי ספיקה לבבית בשיעור? ממש ממש לא מסוכן כששומרים על הכללים ומתאמנים עם מדריך טוב. תמשיכי לדווש ובקשי עזרה בכיוון הכיסא והאופניים והכידון ממדריך מיומן.

הי crowspin65 , לוקחת בשתי ידיים ורגליים

45....גם אני בסוף החודש הבא.... אתה ניראה מצויין בתמונה, ואיזה נוףףףף.

crowspin65

New member
תודה רבה ../images/Emo13.gif

והנוף הוא כמובן מפל סער בחורף שעבר... עכשיו יבש לגמרי שם ונקווה שיהיו קצת גשמים שיחזירו את החיים.

למעלה