אני מתארחת אצלכן .שאלה בקשר לליס

noya שלכן

New member
אני מתארחת אצלכן .שאלה בקשר לליס

אני שמחה להתארח כאן. בעוד שלושה חודשים התל"מ . השאלה שלי היא לכל מי שילדה בליס. אשמח לשמוע מנסיון כל אחת מכן. מה באמת קורה שם? בפורום הריון היו כמה בנות שסיפרו שההבטחות לא קוימו למשל שתלוי על איזה מיילדת "נופלים" מיילדות שלא שמעו לבקשות היולדות לתנוחה מסויימת והעדיפו תנוחה שנוחה להן. אלה הדברים שמעניינים אותי. זה ממש ממש יכול לעזור אני די מבולבלת. כל מה שתספרנה יכול לעזור . תודה

noya שלכן

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gifמישהי אולי יכולה לע

לענות .בבקשה.

lulyK

New member
זה מה שקרה לי בליס

לפני שנתיים. המיילדת הודיעה לי חד משמעית שאצלה לוחצים רק על הגב (בצירים עצמם לא היתה לה בעיה שאני אעשה מה שאני רוצה. היא בכלל לא היתה בחדר).

lulyK

New member
אגב, המסקנה שלי היא לא לא ללדת בליס

אלא לא לתת ליד המקרה לשלוט בעניינים. אם בוחרים ללדת בבי"ח, לעשות את זה רק עם דולה/מיילדת/רופא/ה פרטיים. אין מצב שאני חזורת שוב על התסריט בו אני מגיעה למיון יולדות ומקווה לטוב.

מאז

New member
לוליק- גם לי מסקנה דומה (מכיוון אחר

אחרי שילדתי עכשיו, עם מיילדות מדהימות (ממש) ומחלקה נוראית אח"כ, המסקנה שלי לקראת הלידה הבאה (עצם זה שאני יכולה להוציא מהמקלדת "הלידה הבאה" אומר שהן היו מדהימות, לא?) היא לא להשאיר את זה ליד המקרה- ללכת למקום שהמחלקה שם טובה, ולקחת (אם מתאפשר כלכלית) מיילדת פרטית. כי מי אומר שיהיה לי כזה מזל גם בלידה הבאה. (בכל מקרה, בתקציב מוגבל יותר חשוב בעיני המיילדת מאשר מלונית וכד')

rona25

New member
ילדתי לפני 3 שבועות בליס

לידה שניה ויצאתי מאוכזבת ומזועזעת תקראי את ההודעה הזו שמסכמת את חווית הלידה

Arfilit

New member
אני הייתי מאוד מרוצה

בסופו של דבר - היתה לידת ואקום - שכן היתה נפילת דופק שלא עלה - אבל עד אז המיילדת היתה מאוד מקסימה - כמו גם שאר הצוות (להוציא את המרדים, שאיתו יש לי חשבון לא סגור). אני מעריכה שבכל בית חולים תלוי על איזה "מיילדת" ועל איזה צוות נופלים. הרבה ענין של כימיה אישית. הרבה ענין של מזל. שמעתי הרבה סיפורים מרוצים. שמעתי גם כאלה שלא.

פ ו ל ק ע

New member
ילדתי לפני שלושה חודשים בליס

והייתי מאוד מרוצה. כל בקשה לי כובדה: תנוחות בזמן הצירים, גם כשהמוניטור לא קלט היטב, להכניס עירוי בזרוע ולא בפרק היד, שבעלי יהיה איתי בזמן שמחדירים אפידורל וכן הלאה - לא היתה שום בעיה. היתה לי מיילדת מאוד מקצועית וטובה, לא הכי מתוקה פוצי-מוצי שבעולם, אבל היא עשתה את העבודה בצורה נפלאה (בלי חתכים!). גם בלידה הקודמת שלי (לפני שנתיים וקצת) הייתי מרוצה מאוד מליס. אני חושבת שרמת שביעות הרצון שלך תלויה באמת באיזו מיילדת את זוכה וגם (אולי בעיקר) ברמת הציפית שלך. ככל שהציפיות שלך יותר גבוהות, ואת מגיעה עם תכנית מפורטת לגבי איך את רוצה שהלידה תראה - כך גם גדל הסיכוי לצאת מתוסכלת.

lulyK

New member
אצלי לא הסכימו לדברים

שאת ציינת. עירוי בזרוע - הסכימו. נוכחות בזמן התקנת האפידורל - בשום פנים. אפס גמישות לתנוחה שהיא לא על הגב בזמן הלחיצות (והאפידורל לא השפיע, כך שלא הייתי מוגבלת בכלל). חיתוך בלי הודעה מראש, העלבות והשפלות קטנות.

ו שתי

New member
אני מזהירה- ארוך

ילדתי בליס לפני שנה כשמגיעים לקבל טיפול וללדת עם מקרה פשוט- היינו לידה פעילה, צירים אפקטיבים, הריון תקין ולידה תקינה- כנראה שיוצאים עם חויה סבירה. אם מגיעים לבה"ח עם חשש לסיבוך הריוני או לידה שמתחילה בירידת מים בלי צירים, או צירים בלתי אפקטיבים, בטח ובטח שאחרי שעות הצהרים או בשבתות- היחס גובל ברשלנות. הרופאים הבכירים בבה"ח נהדרים ונותנים יחס מכבד. הסוטרים רודים במתמחים, והמתמחים עסוקים בענינים אחרים (הרבה כסת"ח. המון.) מצד שני, אני לא יודעת איך זה בבתי חולים אחרים. המיילדת שילדה אותי היתה מקסימה והיתה לנו כימיה נפלאה, הרופאים שהיו במשמרת שבה ילדתי היו סופר מקצועים, נעימים ומאד התחשבו ברצונות שלי עד כמה שניתן היה. האחיות במחלקת יולדות? יש ויש. אני יכולה להבין איך קורים שם מקרים כמו הכותרות של החודשים האחרונים, אבל לא בטוחה שזה לא קורה גם במקומות אחרים.

אני לא כל כך דוגמה טובה

את הילדה הראשונה שלי ילדתי בקריה ואז כל הצוות עבר לליס וילדתי עוד פעמיים בליס, הייתי מאוד מאוד מאוד מרוצה מכל הפעמים, אם כי ילדתי בניתוחים קיסריים, אבל היחס שקיבלתי היה מעל ומעבר.

ילדתי בליס והייתי מרוצה מאוד.

עברתי לידה בזרוז (בלון ופיטוצין). הייתי במיון יולדות שעות ארוכות ומעצבנות עד שהחליטו לאשפז אותי. לאחר מכן התאשפזתי במחלקה להריון בסיכון ולא היה ברור מתי יעבירו אותי לחדר לידה לזרוז. עברתי לחדר לידה ממש בתוך שעה-שעתיים. קיבלה אותי מיילדת נחמדה מאוד שטיפלה בי בשלבי הלידה הראשוניים מאוד. אחריה הגיעה מיילדת מעצבנת שלא כל כך איפשרה לי לזוז בלידה בגלל שהמוניטור לא קרא טוב, אבל האחראית עליה - שנכנסה מידי פעם לחדר שמעה שאני רוצה לנוע ואיפשרה לי בשמחה רבה. לבסוף, בשלב של צירי הלחץ היו שתי מיילדות נפלאות נפלאות. אני משוכנעת שזה תלוי על איזו מיילדת נופלים (אם לא היתה נכנסת במקרה אחראית המשמרת הזו - אני כנראה לא הייתי יכולה לקום מהמיטה והייתי סובלת הרבה יותר מהצירים). לגבי המחלקה - אנחנו היינו בביות מלא. כשהגעתי לחדר, הסתבר ששכנתי למיטה חולה מאוד מאוד והשתעלה והתעטשה בטירוף. ביקשנו לעבור (ביות מלא עם תינוקת בת יומה ששוקלת פחות מ 2.5 קילו. לא מתאים שתחטוף איזה וירוס במחלקה). העבירו בלי בעיות. בכל זאת, במקרה של ביות מלא אני ממליצה ללכת על המלונית (כשילדתי עדיין לא היתה מלונית). ביות הוא קשה. בלידה הבאה שלי רק מלונית או ללכת ישר הביתה במידה והכל בסדר עם התינוק ואיתי.

עמית@

New member
ילדתי פעמיים, יש לי דברים

טובים מאוד לומר, ודברים טובים פחות, חייבת להגיד לך שלא יותר ולא פחות מבית חולים אחר.. היתה לי מיילדת מדהימה, ומרדים מחריד, היתה לי לידה מושלמת, וניתוח חירום מבעית. היתה לי ילדה שהיתה עלי שעתיים דביקה ויונקת, והיתה לי פגה שנולדה כמעט מתה ולא ראיתי אותה עד למחרת, בגדול - אני בעד ליס.

אם תהיה לידה שלישית - לא אלד בליס

הסברים: בלידה ראשונה היתה מצוקה עוברית. זו היתה לידה ראשונה שלי, לא ידעתי מה אמור לקרות, האפידורל עבד ולא התלוננתי. לכן פשוט נתנו לי לחכות, למרות שכבר היתה ירידת מים, היו צירי לחץ, אבל חבל הטבור לא איפשר לה לצאת. רק אחרי 11 שעות הוציאו את האפרוחית בואקום. היא שאפה מים מקוניאליים וחלתה בדלקת ריאות. איש לא בא להודיע לי שאשפזו אותה בטיפול נמרץ. בבוקר דידיתי לחדר היילודים והייתי צריכה לגלות זאת בעצמי - חוסר רגישות מזעזע. לידה שניה, גם היא בליס, היתה קלה ומהירה, אבל בשל חשד כלשהו של הרופאה, שהאפרוח נאנח (כך היא הגדירה זאת) הוא "זכה" לטיפול אנטיביוטי מיותר לחלוטין, במשך כל שהותנו בבית החולים - סתם כסת"ח מעצבן, שבדיעבד אני כועסת על עצמי, שלא התנגדתי. האנטיביוטיקה גרמה לפטריה אצלו בלשון, שהדביקה אותי וחירבה לנו את ההנקה. אם מדברים על הנקה - הכוהנת הגדולה אסתר גרוניס היתה אכזבה גדולה עבורי. אחרי ההסבר הכללי לכולן התפנתה לעזור ליולדת אחת בלבד, שישבה לצידה, וכל השאר (כולל אותי) לא זכו למילה או יחס כלשהו ממנה. חבל... אם תהיה פעם הבאה - לא בליס. אבל כמספר הנשים שתשמעי, כך מספר הדעות. הכי חשוב ללמוד ממקרים אחרים ולבוא מוכנה. לידה קלה!

לא סיפרו, חשבו שאני אוהבת הפתעות../images/Emo4.gif

הלידה הסתיימה ב-1:20 לפנות בוקר. התינוקת נלקחה לחדר יילודים, אני פוניתי למלחקה, וב-7:00 בבוקר, כשהשפעת האפידורל פגה ויכולתי לקום וללכת התחלתי לדדות לכיוון מח' ילודים (חתכים, תפרים וקרעים אינסופיים). הגעתי לשם, התחלתי לברר היכן היא, נתנו לי לחכות, ולחכות, ולחכות. בסוף הגיע איזו אחות וזרקה לי: "היא לא כאן, היא בטיפול נמרץ, היא לא נשמה טוב, היתה חיוורת, תלכי לשם (הצביעה על הכיוון), יסבירו לך...". החזקתי את עצמי חזק חזק כדי לא לפרוץ בבכי לידם... השאלה המתבקשת היא 'למה חזרת ללדת שם, טפשה שכמותך?!' תשובה בהזדמנות אחרת....

פ ו ל ק ע

New member
מסכימה לגבי אסתר...

כשילדתי לראשונה היא התעסקה עם מקרה אחד או שניים שהיו קשים יותר (פגים, קיסרי) ואפילו לא העיפה מבט לעברי ולעבר שאר היולדות ה"רגילות" שסתם רצו ללמוד איך מניקים.

sharonmx

New member
לי היה מצוין בליס

ילדתי שם לפני שנה וחצי, ואני מתכננת ללדת את התאומות שלי שם. היתה לי לידה קלה ומהירה, בחדר הטבעי, עם מילדת מקסימה. לא ראיתי רופא (עד לשלב התפרים) והם היו ממש נחמדים. בחדר הטבעי אפשר ללדת איך שרוצים ולי זה היה טוב, במיוחד שלא רציתי וגם לא היה לי זמן לאפידורל, אבל זה כבר ענין של בחירה אישית.

למעלה