אני מתה להיות צימחונית...

Inoni

New member
את צריכה לומר : "איך מפסיקים"...

לאכול בשר. ולצמחוני מסיבות שהן לא רק בריאותיות (כלומר אידיאולוגיה או גועל) זה הכי קל בעולם, אם זה לא המצב אצלך אז תתאפקי... בהצלחה.

../images/Emo128.gif../images/Emo21.gif../images/Emo128.gifתודה!../images/Emo128.gif../images/Emo21.gif../images/Emo128.gif

Inoni

New member
אני ארחיב עוד טיפה...

אני למשל גם בתור ילד כמעט ולא אכלתי בשר, ממש מעט וגם זה בגלל שהכריחו אותי, מאז שאני זוכר את עצמי לא רציתי לאכול בשר, כשסוף סוף יכולתי לומר "לא"! ולעמוד על שלי (גיל 10) והעניין הפך להיות רשמי אז היה לי מאוד קל, פשוט הפסקתי לאכול בשר... ולמרות שהיו כמה מאכלים בשריים שאבהתי את טעמם לא הייתה לי בעיה... בקיצור ההמלצה שלי היא להפסיק בבת אחת, לא בהדרגה, פשוט להפסיק, למצוא דברים אחרים טעימים ורצוי גם מזינים לא פחות. אם את רוצה המלצות למאכליים או מתכונים טובים תאמרי לי מה את אוהבת לאכול, איזה סוג (לדוגמא איטלקי,סיני...) ואני אנסה לעזור לך. אם יהיו לך דברים טעימים (וממש ממש לא חסרים) יהיה לך הרבה יותר קל. שוב בהצלחה ואגב, מדוע החלטת להיות צמחונית ובת כמה את ? ינון.

אני בת 13

החלטתי להיות צימחונית בגלל שזה נראה לי אכזרי להרוג חיות ולאכול אותן אחרי זה.... איך אני נשמעת..... טוב... אמממ אין לי בעייה ממש של מה לאכול.... אבל המון המון תודה.... אני כבר מתחילה!!!

Inoni

New member
סיבה מצויינת...

רק תוספת קטנה, אני לא יודע איך אכלת עד היום, אבל את חייבת לגלות את הירקות... מה הכוונה, תאכלי הרבה הרבה ירקות ופירות, בכל ארוחה וכמה שיותר לא מבושלים, אבל גם מבושלים אפשר, מכל המבחר בטוח יש כמה שתאהבי... לגבי פירות יש לי פיתרון מצויין, שייקים!, ובייחוד בקיץ, תזרקי כמה פירות לבלנדר עם חלב (או מים וסוכר או אפילו חלב סוייה אבל זה פחות מוצלח, אפשר גם פינה קולדה אבל כשתייהי בת 18
), בקיצור לפי הטעם, לפעמים קצת מייגע לאכול הרבה פירות לחתוך וללעוס, אבל לשתות שייק קר וטעים בכייף זה הרבה יותר נוח וגם כל הויטמינים והשאר נשמרים. זו כמובן עצה טובה לכל אחד וסליחה אם יש אנשים שאני לא מחדש להם כלום... ולהם זה מובן מאליו. ינון.

../images/Emo128.gif../images/Emo21.gif../images/Emo128.gifתודה!../images/Emo128.gif../images/Emo21.gif../images/Emo128.gif

m_shy

New member
"צמחונות בקלות"

אנונימוס הפיקה חוברת מתכונים שעוסקת בדיוק בזה, וממליצה כיצד לעבור בארבעה שלבים מתזונה מבוססת משק חי, לתזונה צמחית. בשתי מילים: הרעיון הוא יותר מאשר רק להפסיק לאכול בשר, אלא להחליף מאכלים נוכחיים בתפריט המבוססים משק חי במאכלים צמחיים. להכניס משהו חדש - ולהוציא משהו ישן, כדי ליצור תזונה מאוזנת. למרות שבשר רחוק מאוד מלהיות מזון הפלא שמנסים לצייר אותו, פשוט הוצאת בשר מתפריט קיים אינה בהכרח מספיקה: אם מישהו חי על צ´יפס, שניצל, ובמבה, והוא פשוט מוציא את השניצל כדי להיות צמחוני, הרי שהתזונה שלו הופכת מאוד חדגונית ולא מאוזנת. אף כי השילוש צ´יפס-שניצל-במבה רחוק מלהיות תזונה בריאה ומאוזנת, הצמד צ´יפס-במבה בלבד הוא תזונה חסרה עוד יותר. לכן בהחלט כדאי להעיף מבט בחוברת ההיא, ללמוד מתכונים חדשים, לקרוא קצת על תזונה צמחית, ולעבור - בצעד בוטח ובטוח לאורח החיים הצמחוני - נטול האכזריות לבעלי החיים, ולמערכת העיכול שלנו... שי משולם

france

New member
היי לילי

גם אני בת 13 אבל צמחונית כבר 8 שנים. קודם כול לפני שמתחילים צריך לראות אם ההורים מסכימים או לא שתהיי צמחונית.אם הם לא אז תציבי לפניהם עובדה או שתוותרי( אני מכירה ילדים שצריכים להסתכל ממש על אמא להם מבשלת כדי לראות שהיא לא מכניסה להם בשר לאוכל) אם הם כן סבבה לך, תלכי עם אמא או אבא שלך לסופר, תעברי על כול המוצרים, תראי במה יש בשר במה לא, תסתכלי על מוצרי טופו ותנסי לגלות את עולם הבישול הצמחוני (אני ממליצה לך על ניו יורק מיקס שזה צ´יפס ונקניקיות טופו של טבעול). בתור בתחלה הכי קל לקנות מוצרי טופו בטעם בשר :טעימים יותר,מוסריים יותר,מזינים יותר. אחרי זה תסבירי לחברים, והכי קל אם יש חברה שהיא צמחונית, גם אם לא חברה קרובה מכרה יספיק. וד"א יש מרק עוף פרווה והטעם שלו מצוין(קנור). תתחילי להשתמש במוצרים שלא נוסו על בעלי חיים וכיוב´ אני בטוחה שאם תעקבי אחרי הפורום תביני יותר את הדברים ותסגלי לעצמך צמחונות משלך.

למעלה