אני מתחבט...

Hurakano

New member
אני מתחבט... ../images/Emo4.gif

נרשמתי לקורס ברמנים ביוני (בכנס משתחררים), לבר-מאסטר, וכבר שילמתי את הדמי רישום כמובן, והאמת שהספקתי לדחות אותו כבר פעם בגלל סיבות אישיות. נרשמתי לקורס בעיקר כדי ללמוד, כי עולם האלכוהול מאוד מעניין אותי. פחות בשביל לעבוד כברמן (אבל אני לא פוסל...). משיחות עם חברים שמעתי בעיקר משפטים כמו "בשביל מה?? חבל על הכסף!! אם אתה רוצה את זה בשביל ללמוד אז תקרא באתרים ובחוברות לימוד של אחותי שאתמול סיימה קורס ברמנים" בתור ברמנים שסיימו את הקורס, מה אתם אומרים ? מצד אחד המטרה היא ללמוד, וכמו שצריך. מצד שני, 2500-3000 ש"ח הם דבר לא כזה קל בשבילי. האם חוברות, עלונים ואתרי אינטרנט יכולים לספק לי ידע מקיף ומעמיק ?

כמו שאמרו לך, החומר קיים ונגיש באינטרנט,

ועם קצת מאמץ תוכל למצוא חומר מעמיק ומקצועי יותר מאשר בקורס. לקורס שני יתרונות משמעותיים... 1. הוא מלווה בטעימות, לרוב מודרכות. 2. עקב העובדה שמדריך מעביר לך את החומר, כל תהליך הלמידה הופך לנחמד ונגשי יותר. מכאן זה כבר שיקולים שלך. למרות מה שאתה אומר (רוצה ללמוד, לא לעבוד) - לימוד העבודה והמעשי זה ערך מוסף לא קטן - שאותו לא תקבל אם תלמד על המשקאות לבד. הדרך הכי קלה קצרה ונוחה להכנס לבר היא דרך קורס. אם בכל זאת אתה מחליט להתמקד אך ורק בלימוד, אני ממליץ לך לגשת לחנות הספרים הקרובה לביתך, לקנות את הספר "שר המשקים" של גדי אבקסיס. הספר הזה הוא ה"אינציקלופדיה של האלכוהול" (מבחינתי בכל אופן), והוא מכסה מידע מכל התחומים הקשורים לעולם האלכוהול, כתוב בצורה מקצועית ונגישה. השלב הבא הוא להקציב לעצמך סכום (נגיד 1000-1500 ש"ח אמור להספיק), למצוא בר קרוב וזול, ולהתחיל לצאת ולטעום... בהצלחה!

obbb

New member
מחזק כל מילה

אם המטרה היר ללמוד אז שר המשקים פלוס ישיבה יומיומית בבר וטעימת כל קשת המשקאות יהיו הרבה יותר יעילים ונוחים וכיפים... הקורס אינו מאוד מעמיק וגם כן הטעימות, כמו כן די יקר אך לרוב כיפי וחברתי. אם השיקול הוא העבודה כברמן קח בחשבון שלא קל להגיע למקומות הטובים וצריך לאט לאט להתקדם ולהתחיל במקום לא להיט ...

nunimon

New member
hi

i typed somthing in english but it didnt worked so good, so i will write it again tommorow in hebrew. it will be much easer i guess. uri barcelona

nunimon

New member
צ'טער על העיכוב...

זו דעתי בלבד, ולא המלצה . הניסיון שלי , והקשרים שלי מלמדים שקורס ממש לא ערובה להצלחה בחיי הלילה כברמן. א-ב-ל הוא נותן שפה, והוא הרבה יותר בשבילך מאשר בשביל התעודה. נכון להיום, כן יש מגמה לדרוש ניסיון, או תעודה, אבל לצערי בהרבה ברים ובתרבות בכלל הקנקן הרבה יותר חשוב מתכולתו, וגבר מסוקס בנוי ועם שרירי יד (גם בנות במראה קטלוגי) יוכל מהר מאד למצוא את עצמו מוזג. לאחד כזה, לא הייתי קורא ברמן. אם אתה רוצה להיות מוזג- אני מאמין שתצליח להתברג פה ושם. בשביל להיות ברמן - אני חושב שבית ספר זה דבר הכרחי. איזה בית ספר? האמת שכולם טובים, והיו פה הרבה דיונים. שורה תחתונה, איפה שנוח לך קרוב לבית ומחיר הוגן - שם תלמד. המלצתי : בהנחה שאתה במצוקה כספית - אני ממליץ לך להתחיל לרחרח בענף. עזוב את הקטלוגים ואתרי האינטנרט. לימודים או שלומדים נכון וטוב, או שלא לומדים בכלל. אם תסגל גינונים וידע לא נכון, יהיה הרבה יותר קשה אח"כ לתקן את הדברים האלה בקורס, ובעתיד. תתחיל לחפש עבודה. תפגש עם מנהלי ברים ו פשוט תהיה כנה - תגיד שאתה חסר ניסיון וללא קורס, אבל אתה מוכן להתחיל ללמוד ובהמשך לעשות את הקורס . את כל הכסף שתרוויח - תחסוך ותשתמש בו לקורס . אם תגלה שהתמזל מזלך או לחילופין שהענף פחות סקסי ממה שדימיינת - תוותר. בכל מקרה, מה שלא יהיה - בהצלחה, ואתה מוזמן להמשיך להתעניין ולשאול, ולעדכן מניסיונך. חג שמח, אורי תל אביב

S1ndrome1

New member
הכל תלוי מה אתה מחפש

אפשר גם ללמוד רפואה באינטרנט ומספרים, ככה הרי הסטודנטים לומדים. לטעמי לקרוא ספרים ומאמרי אינטרנט זה דיי משעמם ולרוב למידה ממדריך היא מהנה יותר וקלה יותר. אם סתם מעניין אותך מה זה וודקה אז באמת תקרא מאמר, אבל כל מיני הכוונות קטנות וטיפים פה ושם זה משהו שיהיה מאוד קשה למצוא בספרות.

Symbolic

New member
אי אפשר לעסוק ברפואה ללא הכשרה פורמלית

בעוד שברמן זה לא מקצוע של ממש, ואפשר לעבוד בכיף ללא הסמכה. אפשר לקבל טיפים מעולים גם באינטרנט, והיות וקורס ברמנים זה חרטא מבחינת מקצועיות, ורק ניסיון באמת מלמד אותך, אפשר לוותר. הקטע השני הוא ההנאה, אני ממש ממש נהינתי בקורס ברמנים שלי, אז בגדול אני כן ממליץ. הכרח? ממש לא.

S1ndrome1

New member
למה לא מקצוע של ממש

בגלל היחס למקצוע אז אף אחד לא רואה טעם להפעיל איזושהי אגודת פיקוח על המקצוע... מקצוע לכל דבר. הרי לכולם יש סיפורים על כל מיני ברמנים או ברמניות ומעלליהם, אני מאמין שהרוב הגדול פה יסכים איתי שהיינו מעדיפים ברמנים מקצועיים יותר. זה כמו ששיפוצניק חייב תעודה ורישיון בשביל לעבוד אבל כל בחור חמישי שמשתחרר מהצבא פונה לשיפוץ בתים. מכיוון שהרוב ממעיטים מערך העבודה אז את אף אחד לא מעניינת התעודה. נכון שלהיות ברמן זה לא להציל חיים, אבל כל עבודה מכבדת את בעליה.

Hurakano

New member
קודם כל, תודה רבה לכולם !

על התשובות המעמיקות, אפשר להתרשם שיש כאן אנשים רציניים עם תשובות רציניות
ולכן, הייתי מעוניין לנצל אתכם בעוד שאלה - יש לי שבועיים-שלושה פנויים, שהייתי שמח למלא אותם בעבודה זמנית כזאת. מה אתם אומרים על לעבוד כברמן, בלי תעודה וניסיון קודם ? מדברים שקראתי פה בפורום וממה ששמעתי מאנשים, הבנתי שיש לא מעט מקומות שמחפשים ברמנים ולא מעניינת אותם תעודה או אפילו ניסיון קודם כלשהוא (!) אז... האם כדאי לי לחשוב על עבודה שכזאת ? זה באמת נכון שיש מקומות כאלה ? אין לי שום ניסיון קודם, מה שכן, אני לא עצלן, מוכן לעבוד בכיף, וגם מאוד אוהב את עולם האלכוהול ומתעניין בו, כמו שכבר הבנתם. דבר שני, איך אתם מסבירים את התופעה ? "ברמנים" בכל מיני פאבים / מסעדות / אירועים שלא עברו את הקורס ונכנסו ללא כל ניסיון מקצועי אמיתי ? אשמח לתשובות, המון תודה, וחג שמח !

maxfain

New member
קשה לי להאמין שתמצא עבודה.

אף אחד לא יעסיק אותך בתחום הזה לשבועיים שלושה.. קשה לי להאמין שגם אולם ארועים או משהו בסגנון הזה.. התעשייה רוויה בברמנים, עם או בלי נסיון. כאלה שמעולם לא עברו הכשרה כלשהי/נסיון כלשהו בתחום יש עוד יותר. צריך להשקיע המון בברמן חסר נסיון שעבר קורס ברמנים ופי 4 בעובד שלא עבר אפילו הכשרה ורוצה להיות ברמן. אומנם זו לא הנדסת טילים, אבל עדיין.. בהצלחה בתחום אחר.

Hurakano

New member
הבנתי, אבל עדיין מעניין אותי...

איך יש דבר כזה "ברמן" על הבר בלי ניסיון וידע ? איך ? כאילו מה, בנאדם מגיע לפאב, בלי קורס ברמנים בלי כלום, מתקבל בעבודה כברמן, ו... מה הלאה ? מעבירים לו עולם ומלואו בסגנון מזורז ? זה פשוט לא מסתדר לי... אני עכשיו בא לאחד כזה, ונופל עליו עם איזה קוקטייל עצבני שאני רוצה, מה הוא עושה ? מאיפה הוא יודע ?

maxfain

New member
כמה דברים

אני לא חושב שיש ברמן אחד שמכיר את ככככככככככככככככככל הקוקטיילים בעולם, ככה שאתה יכול גם ליפול על ברמן סופר מקצועי והוא לא יכיר את הקוקטייל המוזר שאתה רוצה. השאיפה שלי לדוגמא, שהברמנים שלי ישבו גם בבית באינטרנט ויתעדכנו וימשיכו ללמוד ולהתחדש. ברמן בלי נסיון ובלי קורס בדרך כלל מתקבל בעזרת קומבינות או בגלל שהיא כוסית. זה דורש הרררררררבה יותר השקעה בו, אבל מצד שני אם המקום הוא איזשהו דאנס בר, אז למזוג וודקה רד בול זה לא כזה קשה. גם ברמן שסיים קורס ברמנים לא מקבל את "העולם במלואו" אלא רק את הבסיס. אם הבנאדם רציני אז הוא ימשיך ללמוד ולשאוף ליותר.

nunimon

New member
פה נכנס מרכיב הניסיון.

בוא אני אגלה לך סוד קטן, אבל אל תגלה לאף אחד, מבטיח? יש גם הרבה מנהלים בלי שום תואר, והרבה אנשי עסקים מצליחים ועשירים בלי תעודת בגרות. הרבה מזל. וקצת ויטמין P. מכיר אותם? אני חושב שיסכימו איתי הרבה ברמנים, שאם פתאום נופל עליך מישהו עם קוקטייל עצבני, את מחייך באלגנטיות, או מאלתר, או שואל את הלקוח איך הוא אוהב את זה, ופתאום הלקוח מרגיש שותף להכנה, והברמן לא נתפס עם המכנסיים למטה.... אבל זה רק עיניין של ניסיון ובטחון עצמי, שהולכים ביחד עם קורס ועבודה ...

אאמיר1

New member
קורס ברמנים סתם חרטא

הם סתם מוכרים לאנשים אשליה אחת גדולה אם אלכוהול מעניין אותך אתה יכול ללמוד דברים לבד תקרא מאמרים יש המון חומר באינטרנט אם אתה רוצה לעבוד בזה אתה יכול פשוט להתחיל לעבוד במקומות שלא דורשים ניסיון ולאט לאט להתקדם.. אני עברתי קורס ברמנים אי אפשר להגיד שלא נהנתי שם אבל פשוט חבל על הכסף

למעלה