אני מתחילה לפחד

אני מתחילה לפחד

אני לא יודעת מה קורה לי, אבל היום פתאום אמרו לי בפורום תוספי תזונה שאני עלולה לגרום לעצמי לנזק לכבד ולכליות, אז אני פתאום מרגישה מוזר כי לא ידעתי שההתנהגות שלי עלולה לגרום לזה.
אני לוקחת אסטרופם
לוקחת כל יום 2 טבליות בטא קרוטן וויטמין A, ובשבוע האחרון 6 טבליות בטא קרוטן ליום, שזה בערך 120,000IU ליום של בטא קרוטן.
אני עושה את זה כי לדעתי בטא קרוטן ואסטרופם מחליש את שורשי השיער העקשנים שיש לי בסנטר מפני שאני שעושה כל שבועיים טיפולים להסרת שיער במכונים שונים, ויש לי גם את ה ME החדש ואני מיואשת.
אני לוקחת גם אנטביוטיקה שקיבלתי מהרופא, מינוציקלין ומוקסיפן כל יום 2 מכל אחד מפני שהם מחלישים את השיער.
אני מרגישה שהויטמין A ביחד עם בטא קרוטן וביחד עם האסטרופם וביחד עם האנטיביוטיקה גרמו לעור שלי להיראות צעיר ונשי יותר וחלק יותר. אני מקבלת על זה פידבקים חיוביים.

אבל, וזה הדבר שגורם לי לתהות שאולי משהו בהתנהגות שלי לא בסדר. יש משחה כזאת להבהרת עור, בשנה שעברה בלעתי מזה קצת (קוראים לזה איזומד), וההורים שלי לקחו אותי למיון כי היו לי כאבים. היום גם בלעתי מזה, אני משתדלת לבלוע מזה בערך כל שבוע, היום גם, אבל פתאום כשאמרו לי בפורום תוספי תזונה אז אני פתאום מרגישה שמשהו בתוכי מסכן את עצמי.
אני כן נמצאת בתהליך של השתלבות בטיפול נפשי. נדמה לי שהמלחמה על המראה הרצוי גורם לי להקריב את הבריאות שלי, אם מה שאמרו לי באמת נכון (שאני עלולה להזין לכבד ולכליות). ואני מתכוונת לעשות ניתוחים נוספים בפנים, וזה מפחיד אותי אם חס וחלילה אזיק לכבד ולכליות ואגש לניתוח עם כבד וכליות שלא יהיו כמו שהם היו טובים בניתוחים שעברתי.

יו איפה

New member
זאת משחה שבטח כתוב עליה במפורש לשימוש חיצוני.

ולמרות שזה גרם לך להגיע למיון פעם אחת את ממשיכה להכניס את זה לגוף שלך ורק עכשיו זה מתחיל להדאיג אותך?

Ellianne

New member

אמוקסיצילין (Amoxycillin)

כמו עם תרופות פניצילין אחרות, תופעת הלוואי השכיחה ביותר של אמוקסיצילין היא פריחה בצורת כתמים על העור. כמו כן אמוקסיצילין עלול לעורר תגובה אלרגית קשה יותר המתבטאת בתסמינים של חום, התנפחות הפה והלשון, גירוד וקשיי נשימה.

מינוציקלין (Minocycline)

תופעות הלוואי העיקריות של מינוציקלין כוללות תגובות אלרגיות, דלקת המעי הגס, זיהום-על עם פטריה, וסחרחורת כאשר התרופה נלקחת במינון גבוה. מינוציקלין עלול לגרום להצטבעות כחולה של העור, החולפת לאחר תום הטיפול.

בטא-קרוטן

תופעת הלוואי השכיחה ביותר מצריכה עודפת של בטא-קרוטן קרויה קרוטנודרמיה (Carotenodermia) - תופעה בלתי מזיקה של גוון כתום בולט בעור משקיעה בטא-קרוטן בשכבה החיצונית של האפידרמיס.

אחסון עודף של בטא-קרוטן בכבד, יכול לבוא על חשבון ויטמינים מסיסים בשמן, כגון ויטמין D, ואף על חשבון ויטמין A. מחקרים הראו, שהגוף איננו יכול להפוך עודפים בגוף של בטא-קרוטן לוויטמין A, גם במצב של חוסר בוויטמין זה.

אזומד ? הידרוקינון ? בשום פנים ואופן זה לא לב

לבליעה. זה לשימוש חיצוני- ורק עם שימוש במקדם הגנה גבוה.

למעלה