אני מתחיל להרגיש מיואש

yogiman2

New member
אני מתחיל להרגיש מיואש

שבוע שעבר התחלתי לעבוד בעבודה חדשה (ברמן בבית קפה). לכאורה לא יכול להיות טוב יותר. אבל זהו שלא. מאז שהתחלתי לעבוד שם אני מרגיש עצבני ומדוכא על גבול היאוש. מאז שהתחלתי לעבוד שם הספקתי כבר להסתסך עם אחת ממנהלות המשמרת (סכסוך שהוליד שמועות וכל העובדים מדברים עליו) והיחסים ביני ובין מנהל המקום מאוד מאוד לא נעימים. אני מכבר מחפש איך להשתחרר משם. בשנה וחצי האחרונות עבדתי בחמש עבודות שונות (זאת החמישית). הפכתי למתפטר/מפוטר סדרתי. באופן כללי מאז שהשתחררתי מהצבא אני לא מוצא את המקום שלי בשוק העבודה. ניסיתי כבר הכל: מתדלק, טלפן בחברת סקרים טלפוניים, שליח פיצה. תמיד ידעתי שאני עוף מוזר, השתחררתי מהצבא אחרי שנה וחצי (ברוטו) ואף פעם לא הסתדרתי עם מסגרות. היום ברור לי שאני לא מסוגל לעבוד בכל עבודה אבל אם לומר את האמת אני די חושש. אני אובד עצות הייתי רוצה לדעת איזה עבודות מתאימות לי אבל אני בעצמי לא ממש סגור על כלום.

שאלה

אז התחלת לקלוט שיש לך בעייה עם מסגרת, אולי עם סמכות, או עם אנשים נוספים. זה מה שאתה אומר ? עד כמה אתה מוכן לבדוק את עצמך וללמוד דרכים אחרות או שאתה מעדיף למצוא פתרונות עוקפים ? מקווה שאוכל לעזור לך אמיר דרור

yogiman2

New member
תמיד ידעתי

שיש לי בעיה עם מסגרות. בימי בביה"ס ואפילו בצבא די באו לקראתי כך שפחות הרגשתי מאוים. היום זה בולט יותר ואני יותר מודע לכך. אני מטבעי מביע פיקפוק בכמעט כל דבר, גם בהוראות שאני מקבל לביצוע. ופה נכנס עניין קבלת הסמכות. אני מטבעי אדם ביקורתי ולא מהסס לא להביע ביקורות בפני הבוסים שלי במיוחד אם אני מרגיש שהחלטה מסוימת שלהם פוגעת בי. רוב הבוסים (בעיקר כל הפקידונים למיניהם) לא אוהבים את זה. השלמתי עם זה שמגוון העבודות שבהם אני מסוגל לעבוד הוא די מצומצם. עם המסקנה הזאת אני מנסה למצוא אופק חדש.

ברשותך, רציתי להבין

לחפש "אופק חדש" זה מה בדיוק ? להיות עצמאי בכל מחיר ? למצוא עיסוק שאתה רק עם עצמך במהלך העבודה ואין לך קשר עם אחרים ? תסביר בבקשה למה בדיוק אתה מתכוון. יום טוב אמיר

yogiman2

New member
אופק חדש

פירושו למצוא עבודה שתתאים למידותי ולאופי הלא ממוצע שלי. זה בפרוש לא אומר לפתוח עסק ולהיות עצמאי (למרות שזה פיתרון לא רע לאנשים כמוני). אני בן 22 גר עדיין אצל ההורים ומתכנן ללמוד בשנים הקרובות. אני מחפש עבודה לשנים הקרובות שתתאים לי כמה שיותר. אני בוודאי לא רוצה עבודה שבה אין לי קשר לאנשים אחרים. אני טיפוס מאוד חבורתי (למרות שזה אולי משתמע אחרת). חלק גדול מאוד מהחברים שלי הכרתי במסגרת עבודה. אני סה"כ רוצה למצוא את העבודה שמתאימה לי עד שאתחיל ללמוד (ואולי קצת אח"כ).

כיוון מחשבה אחר

שים לב, אתה מסתכל על המציאות דרך משקפי הקושי. מה אתה יכול לומר על היכולות והכישורים הטובים שלך ? אני מפנה אותך למאמר שיעזור לך לנסח את כוחותיך ולהמשיך משם הלאה. זיהוי יכולות ייחודיות בהצלחה

rut2020

New member
בעיות עם מסגרות

זה שאתה לא מוצא את מקומך "בתוך העדר" עוד לא אומר שיש לך בעיה, אתה חייב לשנות את זוית הראיה שלך את עצמך אסור לך לחשוב שלילי - רק חיובי זה שאתה לא מסתדר עם מסגרת הופך אותך למיוחד לא למוזר. אינך צריך להרגיש רע עם עצמך, סך הכל בהרבה מקומות עבודה בעיקר גדולים, קורה שאנשים בעמדות מפתח - אינם בדיוק האנשים הכי חכמים בעסק או הכי נבונים... הרבה פעמים הגיעו לתפקיד עקב ותק וכו'... אינך צריך להרגיש רע עם זה שעבדת ב- 5 מקומות שונים בשנה וחצי האחרונות . אם יש לך בעיה עם קבלת מרות ועם מסגרת...אתה צריך לנסות לעבוד בתחום אחר לגמרי... מה עם הדרכה (של נוער למשל)? אולי מדריך תיירים? אולי רפואה אלטרנטיבית?? יש כל כך הרבה מקצועות שהדבר החשוב ביותר בהם זה להיות מיוחד להיות שונה - עם ראש שונה חשיבה שונה.... תתחיל לחשוב בכיוון הזה. קח דף ותכתוב את כל התכונות "המיוחדות" שלך ... לא באופן שלילי אלא באופן חיובי... ואז תנסה לחשוב על עיסוקים שבהם יש צורך בתכונות המיוחדות שלך... אם תעשה זאת ברצינות ... תמצא את העבודה שבה תרגיש טוב שבה לא תרגיש חנוק שבה התכונות המיוחדות שלך יבואו לביטוי בצורה ובאופן החיובייים ביותר. בהצלחה !!

למען הסדר הטוב

שלום רות, אני מבין את הרצון שלך להראות ולהציע דרך התייחסות שלדעתך תהיה יותר מועילה ואולי גם אפקטיבית, אלא שלומר לאדם "אתה צריך לשנות" או "אסור לך לחשוב שלילי", בודאי "אינך צריך להרגיש רע" - אמירות מסוג זה, למרות שהן באות ממקום שמבקש לעזור, אין בהן תועלת למקשיב. אדם לא ישנה את דרך החשיבה שלו כי מישהו אמר לו "אתה חייב", אדם זקוק שקודם כל יבינו באמת את מהות ההרגשה שלו לפני שנותנים לו עצמה מעשית. תבדקי את עצמך ותנסי לראות איך זה היה עובד אם המצב היה הפוך, ואת היית מביאה קושי, כמה קל היה לך "פשוט לשנות צורת הסתכלות . . . " תודה על המעורבות ואני מקווה שדברי התקבלו, למרות הביקורת, בהבנה. המשך יום טוב

rut2020

New member
אמיר

קראתי את דבריך, אני עמדתי במקומו, חשבתי על עצמי באופן שלילי הייתי בטוחה שאני לא בסדר, (כל בעיה הכי קטנה בעבודה הייתי בטוחה שטעיתי שפישלתי ) אבל אחרי עבודה קשה (חצי שנה) למדתי לשנות את הגישה שלי, היום אני יודעת שאני בסדר, היום אני רואה את עצמי רק באור חיובי, היום אני לא חושבת שלילי, היום אני יודעת מה הידע שלי מה היכולות שלי. אני עדיין חושבת שהוא מיוחד (לא סתם שונה מאחרים פשוט מיוחד), הוא פשוט צריך לשבת עם עצמו ( או לקבל ייעוץ) ולנסות להבין איזה תחום הוא אוהב ובמה התכונות המיוחדות שלו יכולות לבוא לידי ביטוי באופן הכי חיובי.

למעלה