אני מתחננת בבקשה אם מישהו יודדדדדע פליייייז

אני מתחננת בבקשה אם מישהו יודדדדדע פליייייז

אני חייבת עזרה אתם לא מבינים עד כמה... ייייייא זה ציון שקובע לי אם אני מתקבלת לתיכון או לא ואני חייבת לשפר את הנכשל. אין לי מושג בחומר הזה ! בבקשה הלללללפ מייייי. הכלאוץ: א. לתכונה צבע פרווה אצל עכברים שני פנוטיפים : גן דומיננטי צבע שחור - B גן רציסיבי- צבע לבן b . האם זן טהור לשחור והאב זן טהור ללבן. פרטו בשלושה שלבים :דור ההורים , דור הראשון ודור השני. ב. רשמו ליד כל יצור את הפנוטיפ והגנוטיפץ ג. ציינו ליד כל יצור האם הוא הטרוזיגוט או הומוזיגוט ד.בדור השני כמה צאצאים יצאו שחורים וכמה לבנים ? ציין מה היחס. שבת שלום וכל טוב לעונים תבוררררכו :]]]]]]]]]]

Levos

New member
הנה

http://www.accessexcellence.org/RC/AB/WYW/wkbooks/PAP/inheritance.html. יש אפילו תמונה.

כן, שאלה קלאסית מהכנה לבגרות

כמובן שהשאלות האלה הולכות ומסתבכות, אבל החומר עדיין לא הכי קשה שיש... אז ככה: כל ריבוע מציין עכבר. בתוך הריבוע רשמתי את הגנוטיפ.בקרבת הריבועים רשמתי את הפנוטיפ, האם הגן דומיננטי או רציסיבי, ואת היחס בין הולדים. אני לא סגור על זה שזו הדרך הנכונה להציג את הפיתרון, אבל אני משוכנע שזה הפיתרון הנכון. עוד משהו: אני מניח שבסעיף ד' טעית והתכוונת לדור השלישי. אני צודק? פשוט מההיכרות שלי עם השאלות האלה, ההתייחסות היא לרוב לדור השלישי.
אני מבסוט על עצמי שאני עוד זוכר את החומר הזה...

למעלה