קודם כל ../images/Emo24.gif בהצלחה!
(בתקווה שאתה לא 'טרול' ואני משחית את מילותיי לשווא!) מנסה לחשוב מה ההבדל בין ההודעה שלך, לבין הודעה מש'ו בנוסח: "שלום, אשתי ואני מתכננים להביא ילד, להיכנס להריון, אבל מה אני מתרגש... וכו' וכו' וכו'" (נדמה לי שעוד לא היה לנו כאן משהו כזה, ואולי פספסתי) ההבדל הראשון נובע מהניסוח. אולי אני קטנוני, ומתעסק בסמנטיקה, אם כך סלח לי - אבל ה-"אני מתכוון להכניס את החברה שלי להריון בהסכמה", נשמע קצת כמו "אני מתכוון ללכת לעשות באנג'י בנפאל" או "אני מתכוון ללכת עם חברה שלי למועדון סווינגרס בהסכמה". להביא ילד לעולם, זו לא הרפקאה מסוג כזה או אחר, זה לא "מגניב" ולא "קול", ולא "סבבה". (סליחה על הקלישאה: ) זו אחריות גדולה. עניין ה-"לא נישואים", לא ממש משנה באופן עקרוני, אלא ש-כשיהיה לכם ילד, או בעצם כבר כשהיא תהיה בהריון, אתם "נשואים" בפועל, וזה לא ממש משנה איך קוראים לזה! אז תהיה בינכם מחוייבות, ותרבוץ עליכם אחריות, ששום כתובה או הסכם-אצל-עו"ד, בכתב או בע"פ, לא משתווים אליה! זו אחריות שאי אפשר לברוח ממנה! זו אחריות שאם מתנערים ממנה, המחיר על כך הוא כבד מנשוא - גם אם לא אתה תשלם אותו! אני סבור שעצם הרצון לילד, כשהוא חזק ורציני מספיק, מהווה מוכנות להיות הורה! כי ת'כלס זה משהו שאי אפשר באמת להיות מוכן אליו. כפי שכתבתי כאן לא מזמן - רק עכשיו, אחרי תשע שנים (של הורות) ושלושה ילדים, ההבנה שאני אבא, מתחילה לחלחל עמוק לתוך התודעה. אז לפני שאתה מתבלט למי לספר קודם, ואיזה ציוד לקחת איתך לבי"ח, תחשוב אם אתה/אתם באמת מוכנים לכך, מההיבטים השונים. בכולופן, בהצלחה בכל מה שתחליטו - ואתה תמיד מוזמן לכאן, לשתף, להתייעץ, לשאול שאלות!