אני מתלבטת

Tammy52

New member
אני מתלבטת

התחלתי עבודה חדשה ואני שם כבר ארבע וחצי חודשים-לא הרבה בכלל הנסיבות הן כאלו שאני מתחילה לחשוב על ילד נוסף (יש לי בת 3.5 בבית) אני לא ככ יודעת כמה זמן ותק כדאי לצבור בעבודה חדשה לפני שזה יקרה אני יודעת שזה מאוד אישי ושאין פה איזה כלל קובע בכל זאת איך זה היה אצלכן אם בכלל???

פ ו ל ק ע

New member
החוק "מחייב" חצי שנה

של עבודה לפני ההריון - כדי היות זכאית לכל זכויות היולדת (שמירת מקום העבודה, דמי לידה, הגנה בפני פיטורין בהריון וכד'). אם את יכולה להתאפק עוד קצת אז לפחות מבחינה פיננסית זה כדאי.

מעיןבר

New member
הנה לשון החוק

א) לא יפטר מעביד עובדת שהיא בהריון וטרם יצאה לחופשת לידה אלא בהיתר מאת שר העבודה והרווחה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר להריון; הוראת סעיף קטן זה יחולו הן על עובדת קבועה והן על עובדת ארעית או זמנית ובלבד שהעובדת עבדה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה ששה חודשים לפחות; לענין סעיף קטן זה רואים סיום חוזה עבודה לתקופה קצובה, כפיטורים. (ב) היה המעביד קבלן כוח אדם והעובדת הועסקה אצלו בפועל במשך שישה חודשים לפחות יראו, לענין סעיף קטן (א), גם הפסקה זמנית של העסקתה כפיטורים; בסעיף זה, "קבלן כוח אדם" - כהגדרתו בסעיף 1 לחוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, התשנ"ו-1996. החוק המלא כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=973&a=53455&c=5780&sc=0&ssc=0 המידע המבוקש - בסעיף 9 - "הגבלת פיטורים".

Tammy52

New member
ושעת הנקה למי מגיעה

איזה ותק צריך ובכלל מה נראה לכם פיר מול מעסיק חדש....

למעלה