אני מתלבט מה לעשות ואשמח אם מישהו

יונתן 23

New member
אני מתלבט מה לעשות ואשמח אם מישהו

יוכל לייעץ לי. קיבלתי עכשיו שתי הצעות עבודה הראשונה - לנהל סניף של קונדיטוריה (מדובר על רשת בעלת 10 סניפים). זוהי עבודה לא קלה ואחריות רבה, ויש צורך בהתחייבות ל - 3 שנים בערך היתרון הוא שארכוש ניסיון בניהול, מכירות, ענף המזון ובקורות חיים שלי יהיה רשום ניהול סניף 3 שנים שזה דבר לא מבוטל מצד שני אהיה כבול למקום זה 3 שנים ולא אוכל ללמוד באוניברסיטה עד גיל 27 ההצעה השניה היא עבודה בגינון או שמירה - פחות כסף , אין לתחום זה שום משמעות בקורות חיים ולא לומדים מזה שום דבר. אך מצד שני בעוד שנה אוכל ללמוד באוניברסיטה בתקווה לקבל תואר תוך 3 שנים. באיזו עבודה לבחור, האם עדיף ניסיון חיים או שבכ"א עדיף בשנים הראשונות להתעסק בלימודים ורק אח"כ לצאת בצורה רצינית לשוק העבודה למרות שלא אצבור ניסיון. אשמח לקבל תגובות

nirdagan

New member
הקטע של ההתחייבות לא ברור לי

האם המעסיק נותן לך הכשרה מקצועית על חשבונו? ואם אתה פורש לפני שלוש שנים, מה קורה?

ווקט

New member
לימודים הדבר היחיד שלא מאבדים

מאוד קל להפסיד כסף ולא משנה כמה יש לך השכלה זה נכס שלך עד לקבר !

זה נכון אבל....יש גם לימודי חיים

השכלה זה מזון לנפש, ולא משנה אם אתה לומד באוניברסיטה או מאוניברסיטת החיים שלך. אך ההבדל בין האוניברסיטה שבה מקבלים ציונים לאוניברסיטת החיים זה, שהאוניברסיתה של החיים לא מלמדת את מה שמלמדים במכללות. ומה זה שווה שיש לך השכלה תאורטית ולא מעשית. חשוב לדעת לצאת ממכשולים, וחשוב להציג קבלות לא פחות מתעודות. לימודים אתה יכול יום אחד לשכוח ואף לא להשתמש במידע. לימודי החיים הופכים לאינסטינקט בסיסי שיעזרו לך בחיים האמיתיים, בזוגיות, במשפחה, בעסקים ובכל מקום בעולם שצריכים להסתדר. אני מכירה המון אוטודיטאקטים שלמדו תוך כדי עבודתם לבד מספרים ברגע שהם ניתקלו בבעיה, אין כמו בעל ניסיון ותפקיד ההגיון. אתה מוזמן לקרא את מה שעניתי ליונתן. לימודים זה תמיד דבר טוב, השאלה אם כדאי לו לפספס הזדמנות שאולי הוא חלם אותה.

מתוך ניסיוני האישי- הנה הצעתי

שלום לך יונתן מתוך ניסיוני האישי, כשהתקבלתי למקומות עבודה לפני שהתחלתי את המיזם שלי, בדקו את קורות חיי ומה שראו זה את ניסיון העבודה שרכשתי ,ניהלתי פרוייקט באוניברסיטה, הייתי אחראית על תחום במשרד פרסום תמיר כהן, היה לי עסק 7 שנים בהכנת פרזנטציות וכו´... ,למרות שסיימתי לימודים לא שאלו אותי אף שאלה לגבי לימודיי. לקחתי בלילות לימודי העשרה שעזרו לי להבין דברים שקשורים לעסק, את הלימודים סיימתי אחרי שצברתי ניסיון של 7 שנים, וזה מה שהבדיל אותי להתקבל לחברת יבמ בתור וואב מאסטר מאשר אחרים שסיימו גם הם לימודים. כיום יש המון אבטלה, יהיה קשה להיות בולטים מתוך אלפים ששולחים קורות חיים עם נתוני השכלה ולימודים מי שיבלוט זה מי שיש לו קבלות בשטח !!!! היום מעדיפים לראות מישהו שיוזם, שעושה, שפותר פתרונות במצבי לחץ,מנהיגות, כל זה לא תוכל לבטאות על נייר קורות החיים לאחר לימודייך חוץ מזה, הדרך שלך נפתחה, וקיבלת הזדמנות נדירה, הזדמנות זו לא סתם הגיעה דווקא אליך, לכל דבר יש מטרה בחיים. תלך עם מה שתחושת הבטן אומרת לך, ותחזק אותה לאחר מכן עם היגיון. אם הדברים מתחברים לך זוהי התשובה הנכונה. סביר להניח שזימנת הזדמנות זו אלייך בעזרת אינטואיציה, אום תרצה ארחיב על כך יותר בברכה עינת בר-און

למעלה