אני מתנצל מראש...

קוסטיקה

New member
אני מתנצל מראש...

אם דברי "חוטאים" לרוח הפורום או משהו בדומה. החוסר ידע שלי נסב בעיקר באשר "לזכויותיי" כחולה סרטן. אובחן אצלי בשבועות האחרונים סרטן ועברתי ניתוח. המשך הטיפול (ניתוח נוסף/כימותרפיה/ישיבה על הגדר וכדו´) ייקבע בהתייעצות עם רופאים בתקופה הקרובה. ולשאלתי: האם כחולה סרטן אני זכאי לזכויות/הקלות כלשהן? כוונתי באשר לביטוח לאומי, מס הכנסה או כל דבר אחר, במילים אחרות – מה שונה היום מתמול שלשום (חוץ מ...)? אשמח לקבל תשובה מפורטת. תודה מראש ובריאות והחלמה מהירה לכולנו!!!

תגובה לקוסטיקה

אז קודם כל מצטערת מאד לשמוע שהצטרפת "לקהילה" שלנו אבל אתה יודע יש דברים שלא בדיוק שואלים אותנו. טוב לעינינינו אז ככה- מגיעות לך זכויות מביטוח לאומי אבל הכי טוב שפשוט תפנה לעובדת הסוציאלית במחלקה האונקולוגית שבבית חולים שלך-גם אם אתה עדיין לא התחלת טיפולים ואתה עדיין לא "חבר מועדון" רשמי -לה יש את כל הניסיון שבדברו..בהצלחה והמון המון בריאות

rubber duck

New member
../images/Emo45.gif ואם חסר לך מידע

פנה לאגודה למלחמה בסרטן , שם יש עובדות סוציאליות שיודעות מה הזכויות המגיעות לך ואיך לממשן
שרון

rubber duck

New member
ברוכה הבאה אלינו שיר

לא שמח לראות כאן חדשים אבל מאחר וזה המצב קחי לך
והיכנסי לביתינו
שרון

rubber duck

New member
היי קוסטיקה

ראשית דבריך אינם חוטאים לרוח הפורום ( רוחו של הפורום יצא לגימלאות אחרי שסקובידו שיגע אותה 30 שנה
) ובורך הבא בצל קורתינו
הרגש חופשי לדבר על כל דבר שבעולם ( למעט פוליטקה
) שרון

אחשל

New member
מה נשתנה...

שלום קוסטיקה, שאלת מה שונה מתמול שלשום בעקבות גילוי הסרטן... ובכן, זה לא רק עניין של פרוצדורות, זכויות/הקלות והחלטות רפואיות. יש כאן התמודדות אישית שלעיתים היא קלה, ולעיתים - פחות... עמותת ח.ס.ן (חוסן=חולי סרטן נלחמים) מפעילה קבוצות תמיכה לעזרה עצמית ברחבי הארץ, וגם קו תמיכה ומידע שמספרו 1-700-506-600. מטרת הפעילות היא לסייע לכל מי שמתמודד עם הסרטן (חולים, בני משפחה, חברים ומבריאים...) אני מאחל חזרה מהירה לבריאות מושלמת... ניר

61יעקב

New member
זכויות

ראשית גם אני מצטער שהצטרפת "לסיירת סרטן" ואני מקווה שתבריא וחתשכח מזה מה שיותר מהר. לחולי סרטן יש זכויות שמעוגנות עפ"י סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה. הלוואי ולא ההינו מקבלים זכויות אלה אך מאחר ובכל זאת אנחנו בפנים יש כמה זכויות מאד משמעתיות שהם: פטור ממס הכנסה,הנחה 40% בארנונה בעיר מגוריך,פטור מאגרת רישוי וקבלת תו חניה לנכים,יש גם קצבת ניידות ואפילו הנחה בבזק בהתקנה/ובתשלום חשבון טלפון. מי שבעצם מחליט זו ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי ואשר קובעת לך את אחוזי הנכות באופן זמני אל לא יותר משנה. זהו בערך על קצה המזלג ומהנסיון שלי....ותהיה בריא וחזק !

ס ו ז נ ה

New member
../images/Emo140.gifקוסטיקה ברוך הבא אלינו

כמה רגשות מעורבים בליבי על כל השמות החדשים כאן. חבל חבל חבל שמי שכאן - חלה אבל אם מישהו כבר חלה - טוב שהוא כאן ראשית הרבה בריאות ואריכות ימים ושנית, בעניין הזכויות אני בדיעה של שרון לפנות לעובדת סוציאלית בבי"ח, בקופ"ח ורשות המקומית מכל אחד ייצא קצת יעקב (נעלמת! שמחה לשמוע אותך שוב. משלומך?) דיבר על 40% הנחה ברשות המקומית אני קיבלתי 75% הנחה, כך שלא הכל מובן מאליו ושווה לשמוע כמה שיותר ולהתחיל למלא טפסי בקשה גם לקבוצות התמיכה יש בעיני משמעות גדולה בתהליך הריפוי, וכדאי לפחות לנסות הרבה הצלחה! אתה מוזמן לכאן כל אימת שתחפוץ ולחלוק איתנו את החוויות, המחשבות, החרדות והשמחות

61יעקב

New member
אני פה

סוזנה, אני פה איתכם כל הזמן וקורא כל מה שנכתב בפורום (טוב שיש סימון להודעה שקוראים...).אך אוהב לקרוא יותר מה שלכתוב. אני כבר שלושה שבועות מגמר הטיפולים ומרגיש טוב מלבד עייפות שזה חלק מהתהליך,אחרי החג יש לי תור לאונקולוגית להמשך טיפול ומעקב ( אני כנראה אצטרך לבלוע איזה כדור כמה שנים)ממשיך בשיגרה עבודה וכו, ומקווה לטוב. לגבי הזכויות את בהחלט צודקת, מה שרציתי לספר שיש זכויות משמעתיות ותתפלאי לשמוע שבשיחות שהיו לי עם חולים בזמן הטיפולים הרבה לא ידעו ורציתי להעניק מנסיוני זה. אז שיהיה לנו שבת שלום ורק טוב ובריאות !

קוסטיקה

New member
תודה רבה לאינפורמציה המועילה ו...

לקבלת הפנים החמה. שנה טובה ומתוקה שנת בריאות ושגשוג.

blg

New member
עוד על זכויות

מה שאני למדתי זה שכדאי לטפל בהכל הכי מוקדם, כי למדינה לוקח המון זמן עד שמקבלים ממנה כסף ואם לא עובדים זה יכול להיות משמעותי. חשוב! לא להתבייש לשאול בכל מוסד שאתה בא איתו במגע אם נותנים הטבות לחולי סרטן. העו"ס במח´ האונקולוגית שלי לא ידעה יותר מידי ולא ממש עזרה אז כדאי לאסוף מידע מכמה שיותר מקורות. אם יש לך ילדים בגיל גן מקבלים הנחות גם על מעונות. ממשרד הרישוי מקבלים גם הנחה ברישוי רכב (כ - 20 ש"ח לשנה במקום הסכום הרגיל) אני גם קיבלתי 1500 ש"ח מהאגודה למלחמה בסרטן - טיפול ע"י העו"ס במחלקה. אם יש ביטוח חיים או קופת גמל אפשר לפדות אותם בלי מס.

lital_helmer

New member
וגם שאלה...

אולי מישהו יודע מה קורה בסוף השנה כאשר נגמרת הזכאות ל100% נכות? מה מקבלים ומה לא מקבלים? ליטל

blg

New member
הזמנה לועדה רפואית בביטוח לאומי

זה מה שמקבלים בתום שנת ה 100% ואז מחליטים כמה אחוזי נכות יש לך לשנה הבאה... לפי אחוזי נכות אלו מקבלים (או לא) קיצבה והטבות. לא הייתי פה מאז שחזרת, איך היה הטיול?

lital_helmer

New member
היה נחמד מאוד.

כבר הספקתי לשכוח. כל כך הרבה דברים קרו מאז. בקשר לביטוח לאומי, אני אצטרך לבוא לביטוח לאומי ולהופיע שם בפני ועדה? מפחיד קצת לא?! בנתיים אני מחכה לתוצאות ה CT שלי...בחיל ורעדה... ליטל

blg

New member
ה"ועדה" זה רופא אחד ופקיד עייף

כלומר שני אנשים, שלא ממש שואלים אותך שאלות אלא בודקים את הניירות - מכתבים מהרופאים שלך, לא מפעילים יותר מידי שיקול דעת, אלא בודקים איך זה משתבץ בטבלאות שלהם. את בבאר שבע? טופלת בסורוקה? נדמה לי ששרון אמר שאת לומדת פה. לגבי CT אני לא מחכה להם! אני מבקשת בנימוס מהפקידות ב"מאר" כבר בבוקר שיעשו את זה מהר ובאה באותו יום או למחרת לקבל את התוצאות. עד כה הם גילו אמפטיה רבה (את יודעת, סרטן....) ותמיד הסכימו לתת לי ברגע שזה מוכן. אני ממליצה בחום - זה חוסך הרבה לחץ שיש בהמתנה

lital_helmer

New member
היי לך.

בדיקת ה CT שלי הייתה סיוט מוחלט. מסתבר שיש שתי שיטות לבדיקה..ובבית חולים ברזילי משתמשים בשיטה שבה מזריקים לכל חלק בגוף זריקה משלו! זה לוקח המון זמן...והיחס שלהם מבחיל! (אני מתכוונת להתלונן) בקיצור סבלתי רבות...אבל דווקא את התוצאות קיבלתי מהר. ו....הכל בסדר!!! כשהוצאתי את מכתב התוצאות...שיקשקתי..אבל אחרי שקראתי הרגשתי כזאת הקלה! כרגע, אני גרה באשדוד...עוד מעט ת"א. סיימתי את לימודי בב"ש (בערך..יש עוד עבודות) ואין לי לצערי חיבור קבוע לאינטרנט...אני מקווה שבזמן הקרוב אשתכלל מעט ואז אוכל לצ´וטט איתך סוף סוף. דרך אגב מה זה או איפה זה "מאר"? ליטל

blg

New member
הי טוב לשמוע על התוצאות הטובות

גם אני, עכשיו בב"ש, עוד מעט בת"א, לומדת משפטים (יש לי כבר תואר שני בסוציולוגיה ארגונית) מה למדת את? ואיך הספקת לסיים את לא רק בת 22? ואילו עבודות את עוד צריכה לכתוב? שרון לימד אותי וראיתי שגם פופורית וניר כתבו, צריך לפתח אסרטיביות בזמן הבדיקה! מכאיבים לנו? לא נראה לנו? ישר להגיד, לפנות לרופא בכיר יותר, לא לנצשיך את הפרוצדורה, לברר ורק אם אין ברירה לעשות כמו שהם עושים. "מאר" הוא מכון (בדומה למכון מור) שעושים בו בדיקות, למכבי יש הסכם איתם. יש להם גם סניף בבב"ש. אני נבדקת שם, הם ממש בסדר ויורם (שאני חושבת שהוא המנהל) גם יודע לקחת דם (מידע חשוב לשכמותנו...) גם אני לא מחוברת בבית לאינטרנט לכן לא תמיד מגיבה במהירות. אבל מצ´וטת מהאוניברסיטה, משרד ועוד מקומות כשיוצא לי ומצליחה להתחבר

למעלה