אני נאו-פגאנית

אני נאו-פגאנית../images/Emo9.gif

לפתע הבנתי, אחרי כל השנים הללו של אי וודאות. ברגע שקראתי את המאמר הראשון על פאגניזם, החלטתי שזה במה שאני מאמינה. לא בגלל שאותו מאמר הצליח לשכנעה אותי על המקום להאמין, אלא משום שהוא היווה נקודת סוף, נקודת התחלה וסיכום של שרשרת של אמונות, מנהגים ועקרונות שסיגלתי לעצמי במשך זמן רב, בלי אפילו לדעת על משמעותה של הפאגניות. לפני זמן קצר, בשבילי פאגנים בעצם היו עובדי אלילים שמשתחווים לדמויות מאבן ועושים דברים מגוכחים! לפתע גיליתי שפאגניזם זה משהו אחר לגמרי ממה שלימדו אותי! זו בעצם דת שכוללת בעצמה את כל מה שאני מאמינה בו! זו הייתה בשבילי תגלית מרעישה שאנשים בעצם רואים דברים כמותי ומאמינים בהם כל כך! אני אוהבת מיסטיקה, כישוף ואת תורת הניסתר..אני אוהבת לאהוב במקום לשנוא, אני מאמינה בשיוויון ובהרמוניה ואני מאמינה שיש כוח עליון שקושר ביננו, והוא נמצא בתוכנו, מסביבנו ובכל מקום. טוב. עכשיו, יש לי כמה שאלות. אני חושבת שאני ויקאית (ז"א Wiccan..ככה כותבים את זה בעברית נכון?), אך אני לא יודעת..האם זה בהכרך אומר שצריך להאמין באפרודיטה למשל? אני לא מאמינה בדמות מוחשית לאהבה, כמו שאני לא מאמינה בזאוס. האם וויקה נחשבת לדת שמאמינה במיתולוגיה או בדמויות מוחשיות שמסמלות משהו? (למרות שאני מאוד אוהבת מיתולוגיה..זה פשוט לא זה). סליחה על הבורות..אני רק התחלתי לגלות את כל הנושא
בכל אופן, אני גם רוצה להתייחס לסקר שיש... אני רוצה פירוט..למה המאמינים בשטן אינם יכולים להיות פאגנים לדעת הרוב? זה דוחה, זה לא צודק, אבל זה אומר שהם לא יכולים להיות פאגנים? הסבירו. בבקשה
אשמח מאוד להשתלב וללמוד!
שלכם, טל

../images/Emo4.gif

בגלל בעיה נאלצתי לשלוח את ההודעה לפני שסיימתי אותה..
(תפוז טיפש..) אז בכל אופן, רציתי גם לשאול לגבי כנסים או הרצאות.. אני מאוד רוצה להפגש עם אנשים כמותי, ואין לי מושג איפה. אני גרה באזור רעננה..היכן אוכל למצוא מרצים או סתם אנשים שמאמינים? אם למישהו יש מושג, אז שבבקשה יענה! תודה רבה מראש טל

dopey_wizard

New member
יש מפגשים...

ועל זה אני חושב שג'סטין או גרסיאלה ישמחו להסביר לך..

Justin Angel

New member
אין לי כל-כך מה להגיד...

אישית, אני תופס דת כדבר שצריך לקבל כחלק מהחלטה מיודעת ולא כמשהו ש"מגלים שאתה מאמין בו". לפי דעתי אם לא מקבלים דת מרצון מלא, אלא כאילו מישהו כופה את זה עלייך, אז היא חסרת טעם*. * ראה ערך: יהדות. אבל, אחלה לך, מה שגורם לך להיות שמחה :) בקשר לשאלות, וויקה היא דת פרופר, אין כזה דבר לחשוב שאת וויקאנית (אגב, זהו האיות הנכון), את או וויקאנית או לא. זה תהליך של הקדשה שאת עוברת, במקרה הזה החלוקה בין לא וכן יחסית ברורה לפי מה שהבנתי. אין כזה דבר "אנשים שמאמינים ברוע עליון לא יכולים להיות פאגאנים", אין כללים למי פאגאן ומי לא, זה פשוט מכנה משותף שיש להרבה מאוד פאגאנים (אם לא כולם). אין מה לעשות, הרעיון של כוח אשר אחראי לכל הרשעו התחלואים בעולם פשוט לא קוסם לאנשים מיודעים רוחנית. ברכות זוהרות ובהצלחה בדרכך

graciella

New member
טל ברכות!

ולא כיקירי ג'סטין אני מאד מתרגשת כשקוראת על אדם אשר מגלה כי לאמונתו יש שם, כתובת ועוד הרבה מאד שותפים. להיות פגאנים זה דבר כמעט מולד, צורך, בא מהלב ואין אדם אשר יכול ללמוד להיות מחובר לטבע לכן על פי מה ששכתבת את/אתה בדרך הנכונה, מהי הדרך הנכונה היא דרך לימוד והפנמה, ספקות רבות עוד בדרך הזאת, זהו תהליך ארוך אך נפלא לדעתי. אספר לכם סיפור (אשר רובם יודעים זאת), בתחילת דרכי כפגאנית לא יכולתי להאמין באלה הגדולה שלא לדבר על האל, באתי ממשפחה קומוניסטית ודת ככלל היה השטן בעצמו, אבל המשיכה לפגאניזם וויקה היתה עצומה וכך המשכתי ללמוד ולהתנסות, וכשהאלה נוגעת בך הכל משתנה (זה ידוע). לכן עצתי תמשיכי ללמוד ולהתנסות עם ראש פתוח עם לב אוהב ונראה לאן יובילו אותך האלים. לגבי אלוהות יש לך בילבול, לא נורא תלמדי לאט, לאט. לגבי שטניזם מי אמר שהם לא פגאנים? גם שם יש לך בילבול, השטניסטים הם לא אותם ילדים שהורגים חתולים כי משעמם להם, זו דת קרובה לוויקה. בקיצור את בדרך הנכונה שלך - תלמדי, תקראי הרבה ספרים, תשאלי שאלות, תתנסי עוד ארוכה הדרך אבל כמה שזה מספק. בבירכת האלים גרסיאלה

romharel

New member
יש בהודעתך מין יציאה מהארון

שהיא מריחה רעננות אביבית. ברוכה הבאה לשפע הפורח תחת השמש

Justin Angel

New member
בהחלט :)

ח"ח על ההודעה :) אגב עצים, אם אני צריך מעץ ניצן או ענף אני באמת מבקש יפה :) ברכות מנצנצות

Justin Angel

New member
מגוחך :)

זה מה שקורה שמתקינים מחדש את הדפדפן :) התגובה עם העצים היא להודעה שלך על הקורבנות :)

dopey_wizard

New member
אכן, ברכות

גם אני חשבתי בערך אותו הדבר לגבי פגאנים עד שקראתי קצת וראיתי התהפכויות של דתות אצל אנשים.. וגם אני גיליתי עולם נפלא שהוא חלק ממני ומצאתי את שמו ואת שמי כפאגאן.. אני עוד לומד ועוד לא ממש החלטתי בדיוק מה כן מה לא, יש לי עוד הרבה ללמוד ולהכיר.. וכך גם לך.. כמו שאמרה גרסיאלה: "את בדרך הנכונה", מהר מאוד אחרי שהתחלתי לקרוא יותר על פגאניותץ למדתי דברים נפלאים על מה שבאמת אני וזה גרם לי להבין הרבה דברים שלא התייחסתי אליהם קודם.. אז בהצלחה לשנינו בדרכנו החדשה.. ושפע אור ושמחה..

ברוך בואך למשפחה הפאגאנית!

לגבי וויקה - חשוב שתדעי שפאגאניזם מכיל הרבה יותר מרק וויקה, ולא כל פאגאן הוא בהכרח וויקאן. נסי למצוא את הדרך האינדיווידואלית שלך והמתאימה ביותר לך - דרך זו היא בהכרח הנכונה (לפחות בעבורך). לגבי מיתולוגיות - יש הרבה פאגאנים שנוהגים לאמץ מיתולוגיה זו או אחרת, ממגוון סיבות שונות. כאמור, מצאי את מה שנכון ביותר עבורך. ולגבי כנסים והרצאות - יש מפגש פאגאני כמדומני בעשירי באפריל. לפרטים נוספים - ג'אסטין אנג'ל וגרסיאלה. יום טוב ובהצלחה, -רובין עוטה המגבת.

../images/Emo13.gif

קודם כל, תודה על קבלת הפנים החמה
שנית כל, לא אמרתי שכת השטן הם לא פאגנים, שאלתי מדוע אנשים אחרים חושבים כך..? ואמ...צריך להיות בגיל מסויים בשביל ללכת להרצאות או כינוסים?

llkessem

New member
שלום טל

קוראים לי אמירה וגם אני פגאנית בת 12. אבל אצלי זה שונה, אני לא גיליתי את זה כמוך. אמא שלי גילתה את זה והיא מלמדת אותי. (זה די מעצבן.) בכל אופן, גם אני לא מכירה עוד פגאנים בגילי, והייתי מאד שמחה להכיר אותך. אם את רוצה לענות לי, אני מעדיפה שתכתבי לי ל [email protected] אמירה נ.ב. עכשיו כותבת רינה, אמא של אמירה. אני הבנתי שהמפגשים מיועדים לגיל 14 ומעלה. כדאי שזה יהיה ברור, כי אם לא גם אמירה רוצה לבוא.

אמירה, למה את מתכוונת?

כשאת אומרת שאמא גילתה את זה והיא מלמדת אותך - ושזה די מעצבן. אני לא מכיר את הדינמיקה הפנימית במשפחה שלכם, אבל נראה שאם את לא רוצה ללכת בדרך הפאגאניזם - את לא חייבת. לדעתי, כל היופי בפאגאניזם הוא הבחירה המלאה שיש בהכל, ואם אין את חופש הבחירה הזה לא נראה לי שיש טעם להמשיך בדרך הזו. אבל יכול להיות שבכלל לא הבנתי אותך ושאני מדבר המון שטויות. אם כך או אם כך - שיהיה לך בהצלחה.
-רובין עוטה המגבת.

Justin Angel

New member
אתה מדבר יותר מדי...

(אני פשוט אוהב להגיד את זה, למעשה אתה מדבר בדיוק בכמות הנכונה) לפי דעתי באמת לא הבנת אותה, היא סה"כ אמרה שזה מעצבן שאמא מלמדת אותך :)

llkessem

New member
זה מעצבן בגלל ש

בגלל שאם גם אמא שלי בעניין אז הרבה פעמים לה מותר ללכת למקומות שלי אסור. למשל, נגיד המפגש הזה, זה מגיל ארבע עשרה, אז אני לא יכולה ללכת. או שהיא עושה טכסים או מלמדת קורס ואני לא יכולה לבוא. ואני לא אוהבת את זה שיש מישהו שתמיד עושה יותר ממני. אמירה

Justin Angel

New member
שלום שלום אמירה :)

אני מכיר את המצב, אמא שלי מורה פרטית להנהלת חשבונות, ומאיזה סיבה לא ברורה היא לימדה אותי את זה מגיל שש, ועכשיו אבא שלי מנסה להסביר לי איך אני טועה לחלוטין בשיעורי הטיסה שלי. אני מכיר את המצב שבו הורה מלמד אותך, אבל הכוונות שלהם טובות :) רינה, דבר ראשון, קבלי ח"ח (חיזוק חיובי), נשמע כאילו גילדת בת לתפארת :) בקשר לקטינים, גרסיאלה ואני נרשום על זה פסקה בהודעה לקראת המפגש הבא - מה היא תכלול, זה עדיין מעורפל. ההודעה תתפרסם ב4 לאפריל, ככה שזו לא כזאת המתנה נוראית... ברכות זוהרות לשניכן

../images/Emo4.gif הלוואי..

אמא שלי לא מאמינה בכלל במיסטיקה. ואם זה רק מגיל 14 ומעלה זה קצת מבאס, אבל כנראה זה רק לטובה (אני שואנת שאני אומרת את זה
).

מי אגם

New member
../images/Emo13.gif

אני שמחה בשבילך שמצאת שם למשהו שנמצא בתוכך, אין הרגשת שלמות גדולה מזה
בקשר לשאלות שלך - בכלליות, לדעתי אין חוקים, ואת לא "צריכה" להאמין באפרודיטה או בזאוס, בטח לא כדי שתוכלי לקרוא לעצמך וויקנית יותר בקלות. ההמלצה שלי היא שתמשיכי להאמין במה שאת מאמינה, אם זה תואם את ההגדרה של פגנית, ובין אם זה לא תואם. אל תנסי לשנות שום דבר. אם זה לא זה, אז זה לא זה
בהצלחה בדרכך

למעלה