אני נוסע מחר לפולין, כמה שאלות.

WopiDasa

New member
אני נוסע מחר לפולין, כמה שאלות.

מזל שיש פורום על זה בתפוז, מזל שיש שם פורום על כל דבר זה מעולה, ואני מקווה שתענו לי פה מהר (עד מחר ב10 וחצי) אני יוצא מחר למסע לפולין, ל8 ימים (משני עד שני) ויש לי כמה שאלות תכניות, שחלק מהם קשורות לעובדה שזה פעם ראשונה שאני גם במטוס ובחול. 1. השאלה הדחופה לי ביותר, חשמל. צריך מתאם לחשמל בפולין או שזה בדיוק כמו בארץ? אם אני מביא מטען למצלמה או לאייפוד שמיועדים לחשמל בארץ הם יעבדו לי בפולין כרגיל? 2. להביא למסע אייפוד (סוג של MP3 למי שלא יודע). האם זה מכובד ומתאים? דיברתי עם המורה שלי והוא אמר שלדעתו למרות שיש בתי ספר שאוסרים, לדעתו צריך לכחת אבל לשמוע שירים שמתאימים, בגלל שיש נסיעות ארוכות וצריך להעביר את הזמן. אני אחד שחי על מוזיקה וזה יעזור לי לשמוע, אבל אני לא יודע כמה זה מכובד.. 3. בקשר לשאלה הקודמת, האם בטוח להביא אייפוד? זה מכשיר שעולה 1800 שקל ואני דיי מפחד עליו, אני לא מהאנשים שמפחדים ולא מביאים את זה לבית הספר או דברים דומים, אבל שמעתי שגונבים במטוס דברים וזה מלחיץ אותי קצת, אם אני שם את זה בכיס יהיה בעיה? 4. אני יהיה הצלם של המשלחת, אני עם המצלמת וידאו (המשוכללת של מגמת קולנוע) במסע, יש לכם הצעות במה להתמקד ומה לצלם במיוחד? אם יהיה לי עוד שאלות אני יכתוב עוד הודעה (אי אפשר לערוך בתפוז..). תודה רבה. דביר.

N B I

New member
אהלן דביר

1. לי לא היו בעיות להטעין שום דבר, אני לא השתמשתי במתאם שלי 2. מכובד. מה זה מכובד? אתה הרי לא תשמע באמצע מחנה השמדה או באמצע הסבר של המדריך. גם אני בחורה של מוזיקה ומאוד התעקשתי כל הזמן לשמוע מוזיקה מהארץ. אל תביא מוזיקה כבדה, שירי שואה זה ממש בלתי אפשרי. זה קשה ואי אפשר להתמודד עם כל מה שאתה רואה ככה. אני הכרחתי את עצמי, קצת לפני שבירה לשמוע שוטי הנבואה (כן, גם אני מתגעגעת) כדי להזכיר לי שהחיים עדין נמשכים. הבאתי קצת לכל מצברוח ולי זה מאוד עזר. 3. כיס זה אף פעם לא מקום טוב לשים דברים. גם לא בארץ :S כשאתה לא משתמש בו שים אותו באיזה כיס פנימי או בחגורת כסףהכי חשוב זה להיות אחראי. אני הסתובבתי עם המון ציוד יקר ערך (לא רעיון הכי חכם אבל..) וכל פעם שהגענו לאוטובוס בדקתי שהכול במקום. אם אתה עדין מפחד אל תקח מכשיר חדש, אם יש לך מכשיר ישן זה עדיף... אגב לא יגנבו לך שום דבר במטוס אם הכול יהיה בתיק. גם אצלנו היו כאלה שהוציאו דברים מהתיק ולא החזירו ואחרי זה נורא הופתעו שהם נעלמו. נו באמת. 4. צלם יקר. אני מבינה אותך, גם אני הייתי צוות תיעוד. קח חצובה!
לכל הטקסים. זה חתיכת סיפור לתעד את זה, וזה ממש מעייף. הקראת שמות זה מאוד חשוב. כדי לצלם מסע כזה אתה צריך להיות אדם חזק, כי זה קשה גם לספוג את הכול וגם לצלם. בגלל זה אנחנו הינו שלושה צלמים על שתי מצלמות. הליכות בכל מיני מקומות זה מאוד מרגש. תראיין את המורים בזמן הנסיעות ואחרי הסברים תבקש מהתלמידים שיסבירו במילים שלהם איפה הם נמצאים. תצלם את ההווי באוטובוס, ואל תעודד תלמידים להצטלם בצורה לא מכובדת בזמן החופשי (צעקות וכאלה סתם מושכים מבטים לא נעימים). ואל תצלם בלילות. זה ברור שיהיו כאלה שיסרבו ללכת לישון, אבל אל תעודד את זה, זה כמו לשים בסרט שלך חבורת ילדים מעשנים...מבחינתי לפחות... אני שוב אומרת לך, אל תחשוב כל הזמן "מה לצלם", אתה כבר תרגיש את זה, תנסה להפוך את זה לחלק מהחוויה שלך ואל תהפוך את זה לכל החוויה שלך. אתה הרי לא עושה את זה בתשלום וכל הסיפור של התיעוד הוא בכלל לא מרכז העניין. מסע מוצלח!!

WopiDasa

New member
תגובה לשניכם.

אני כותב את זה כתגובה אליך אבל אני מתכוון גם לתגובה של "נסיכה שברחה מאגדה1 " כי אי אפשר להגיב לשני אנשים ביחד. קודם כל תודה רבה, אם עד עכשיו היה לי התלבטות קשה בקשר לאיפוד ולדברים האחרים עכשיו עזרתם לי להחליט. יש כמה נקודות שעוד לא ממש ברורות לי.. 1. מתאם-N B I אמרה שלא היה בעיות להטעין, ונסיכה שברחה מאגדה1 אמרה שכן יש בעיות, להתחיל לחפש איפה לקנות מטען? 2. בקשר לאיפוד, ובזה גם עוד מילה על סידור התיקים. קודם כל איפה אתם ממליצים לשמור את האיפוד? בפאוץ' זה הכי טוב? ביציאות איפה כדי לשים אותו? ואיך אני אמור לסדר את התיק (למרות שכמובן כבר סידרתי, אבל אני לא בטוח שזה נכון וטוב). לפי הרשימת ציוד שהביאו לנו צריך להיות 3 תיקים ופאוץ, 1. מזוודה 2. תיק ליציאות (תיק גב) 3. תיק שיהיה לך באוטובוס, שבו יהיה נגיד האוכל (שאתה לא לוקח איתך) סט של בגדים חמים כרית, וכו'. ופאוץ. לפי המורה שלי שלא ממש סגור על עצמו בקטע הזה(ולפי חבר שלי גם) צריך רק 2 תיקים, אחד ליציאות ואחד מזוודה. אני עשיתי ככה, כדי לא להסחב עם 3 תיקים (כשרק אחד מהם מיועד לגב) שמתי בתיק שיהיה באוטובוס גם את הדברים לנסיעות (אוכל, חוברת מסע, מחברת,וכו) וגם שמתי בו תיק גב ריק, וכל יום בבוקר אני יוצא את התיק הריק וישים בו את מה שצריך. למרות שזה נשמע לי מסורבל קצת. מה אתם אומרים? אני מקווה שתוכלו אתם (או מישהו אחר) לענות תשובה לפני שאני יוצא (ב10 וחצי אני יוצא), וגם אם לא, תודה רבה רבה על העזרה!

נומיש

New member
בקשר לתיקים

אני לקחתי 3 תיקים: מזוודה, תיק גב גדול, ותיק גב קצת יותר קטן. את התיק הקטן שמתי בבוקר בתוך הגדול. את הגדול השארתי באוטובוס ואת הקטן יותר לקחתי איתי. לפני שירדתי מהאוטובוס שמתי בו את הדברים שצריכים לאותה ירידה מהאוטובוס בעיקר בקבוק מים ומצלמה (וכפפות וצעיף אבל לא מאמינה שתצטרך עכשיו...). לנו לא כתבו להביא 3 תיקים, אבל הרעיון הזה ממש נוח. לא צריך להיסחב עם התיק הגדול שיש בו דברים לכל היום. בקיצור, ממליצה לקחת 3 תיקים. בקשר לאיפוד, אם הוא חשוב לך שים אותו בתיק שנמצא כל הזמן עליך. אישית, לא נתקלתי בגניבות. בקשר למוזיקה, אני לקחתי דיסקמן MP3 והכנתי כמה דיסקים עם המון שירים. במסע יצא לי לשמוע מוזיקה ממש מעט, פעם אחת באוטובוס (בנסיעה לא מאוד ארוכה) ופעם אחת שנתקעתי מחוץ לחדר במלון (גם לא הרבה זמן)... מסע מוצלח ומשמעותי!
ובקשה קטנה, תיצג אותנו בכבוד (למרות שלפי ההודעות אתה לא נשמע אדם שעושה בעיות...). לצערי, המשלחת שלי הייתה מתחת לכל ביקורת...

WopiDasa

New member
תודה רבה.

כן העניין של התיקים זה בעצם מה שעשיתי, מוחות גדולים חושבים דומה D: אני כן חושב שאני ישמע הרבה מוזיקה כי אני אחד שרוב היום עם אוזניות..גם כשאני הולך נגיד לבית ספר (5 דקות הליכה) אני שומע.. בקשר ליצוג- תאמת הקבוצה שלי לא הכי רצינית בעולם, וזה גרם לי להתלבטות קשה אם לצאת או לא..אבל אני מקווה ומאמין שאנשים שביום יום לא "רציניים" יהיו רציניים במסע, וכמו שזה נראה מהפגישות הכנה-אין לי מה לדאוג. שלום ישראל

תגובה....

1. אני חשבתי שצריך, ועד היום האחרון לא הטענתי את המצלמה, ביום האחרון ניסיתי...(גאון....)... אבל יכול להיות שזה היה התקע הספציפי של המצלמה שלי..... אם תשאל את המדריכים, מורים הם יגידו לך, לנו אמרו בפגגישה עם ההורים שאמרו מה צריך להביא. 2. תראה, אני הבאתי אמ פי 3, רוב המשלחת שלי גם הביאה, שתגיעו לשם תבינו שאתם חייבים את הרגעים האלה של התפרקות, ועדיף שזה יהיה במוזיקה בשקט , מאשר בונדליזם במלון...אז לדעתי כן- להביא 3. אתה צריך לשמור על כל הדברים שלך, במקומות שלא רק המשלחת מסתובבת, כל חצי שעה/שעה לבדוק שיש עליך את כל הדברים החשובים,מצלמה/פלאפון/מסמכים/איי פוד ועוד... צריך להשתדל לא להיות מפוזרים (אני מיהרתי ואיבדתי 20 יורו...באסה) 4. לדעתי להתמקד בתגובות של חברי המשלחת למה שהם רואים,לדבר איתם ולצלם מה עובר עליהם, בטקסים ובדברים של המשלחת. ברור להראות את האתרים והכל, אבל את התמונות הללו אפשר למצוא כמעט בכל מקום... מקווה שעזרתי...

BarbiBarush

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo23.gifבדיוק מה שבאתי לשאול [השאלה הראשונה]

חלק אומרים שצריך, חלק אומרים שלא צריך. מה נכון?! כתבו לנו ברשימת הציוד להביא מתאם חשמלי ל"שניים עגולים" (שקע החשמל בפולין הוא בעל שני חורים עגולים והזרם הוא כמו בישראל-220) עכשיו השאלה שלי היא כזו- אם אלו שני חורים עגולים למה צריך מתאם? נכון, בישראל יש שלושה חורים עגולים אבל נגיד אם המטען של הפלאפון\מצלמה שלי הוא רק שניים ז"א שזה בסדר להביא בלי מתאם? או שצריך בכל זאת לקנות משו מיוחד שיתאים לזה?

WopiDasa

New member
דחו לי את הטיסה..אז אני עוד פה.

יש לי שעה עד שאנחנו יוצאים (דחו את הטיסה ב3 שעות). עכשיו בלבלת אותי עוד יותר, כן צריך מתאם?! שאלתי את המורה שלי (אחד אחר) והוא טוען שזה אותו דבר בדיוק... גם המטען שלי זה 2 עיגולים, מה צריך לעשות? את מי אפשר לשאול?

WopiDasa

New member
לא נורא אני יסתדר. אני זז להסעה לנתבג.

ממש תודה על העזרה! אני יכתוב חוויות כשאני יחזור D:

BarbiBarush

New member
חזרתי והיה פשוט מצויין.

מכל הבחינות, אולי ארחיב בהמשך... ד"א לא צריך מתאם למי שתוהה

WopiDasa

New member
חזרתי הרגע.

היה מסע ענק, למדתי הרבה וראיתי המון, וגם מאוד היה מוצלח הקטע החברתי. ממש תודה על הטיפים פה הם ממש עזרו לי. בקרוב תגובה ארוכה

למעלה