אני נורא עצובה

השליטה

New member
אני נורא עצובה

חברה שלי ושל זוגתי הודיעה לנו לפני כחצי שעה שהרופאים גילו אצלה גרורות של סרטן בכבד, ושהם מאמינים שהיא תחיה בין ארבעה לחמישה חודשים, ולמרות שהיא חברה שלה ופחות שלי, אני מרגישה איום ונורא. אני לא יודעת איך להתמודד עם זה. למרות שהיא חיה בארה"ב, אני רוצה לרוץ לעשות בדיקות מח עצם כדי לראות אם נוכל לעזור לה איכשהו, אבל אני מרגישה חוסר אונים שמשתק אותי מבפנים. איך מתמודדים עם מוות ידוע מראש, זו בחורה בת 41, האישה הכי חיה שאני מכירה. אני פשוט לא יודעת איך להתמודד עם עוד מוות עם כל המוות שעוטף אותנו מכל תמונה בעיתונים.

אודליה*

New member
../images/Emo104.gif מוות ידוע מראש

או מוות פתאומי - הינו מוות ולצערי אין שום מתכון להתמודדות, "המוות הזה" עוטף אותנו לא רק בתמונות בעיתונים אלא גם כשחוצים כביש, נוסעים או סתם נופלים. לדעתי צריך פשוט לא לחשוב על זה למרות שזה דיי קשה לעיתים. ברור שתרגישי חוסר אונים אבל בכל מקרה אין הרבה שתוכלי לעשות בנדון לא מכאן ולא משם, כך שהצעתי לי אלייך היא בנתיים פשוט לחכות, לראות אם אכן תוכלי לעזור לה איכשהו עם בדיקות מח העצם ולתמוך בחברה שלך. אני יודעת שהדברים שלי עלולים להישמע קשים או חסרי רגישות אבל כאלה הם החיים ולא תמיד יש לנו שליטה מוחלטת על מה שקורה צריך לדעת להשלים. קבלי ממני חיבוק והרבה הצלחה אודליה*

השליטה

New member
תודה אודליה

לשמחתי היא הודיעה לנו היום שהרופאים החליטו שהכבד עדין לא נפגע, אל "רק" השחלות. אז את השחלות אפשר להוציא וזה פחות נורא, כך שלשמחתינו היא לא תמות בתקופה הקרובה. תודה על מכתבך.

ענת42

New member
למה להספיד??

שליטה יקרה מקווה שאת עדיין נכנסת לבדוק אם מישהו כתב לך או לא, קראתי את דברייך ולא יכולתי שלא להגיב. ראשית הרופאים אינם אלוהים ומי הם שיקבעו כמה זמן נשאר לה לחיות. אני אישית חולת סרטן שהרופאים לא נתנו לה חודש לחיות, הגעתי לביה"ח כשהסרטן כבר מפושט בגוף (בעצמות) והינה כבר עוד מעט עברו שלוש שנים. ואישית אני מכירה אישה שכבר חמש שנים חיה עם הסרטן בכבד...אז אל לה לחברתך להאמין לרופאים ואתן צריכות לחזק את ידיה ולאמר לה שאם היא רוצה לחיות היא תחיה היא רק צריכה להחליט. היא בהחלט יכולה להאריך את תוחלת חייה, ישנו ספר הנקרא "על אהבה ניסים ורפואה" והוא מספר על אנשים שהיו בסוף דרכם וע"י שינוי דרך החיים או השקפת עולמם ואמונה חזקה פשוט האריכו את חייהם או החלימו לגמרי. כיוון שהיא רחוקה לא תוכלו להיות לצידה אבל בהחלט תוכלו לדבר איתה לעודד ולתמוך. ענת

למעלה