אני נחבלתי בביתי במהלך חופשה

אשתאר1

New member
אני נחבלתי בביתי במהלך חופשה

קיץ.אני מורה במיקצועי.עקב הפציעה פותרתי מעבודתי כי לא יכולתי לחזור לעבודה. העבודה דורשת עמידה ברובשעות היום. הגשתי בקשה לנכות כללית. בוועדה הראשונה פסקו 28אחוז צמיתה. אני עירערתי לועדת עררים מכיוון שבוועדה לא יתיחסו לבעיות רפואיות שלהם צירפתי מיסמכים רפואים. זה היה ביוני 05 ורק 23/12/06 ניקבע 35 אחוז צמיתה.לאחר שיכלול וכן אני מופנת למחלקת שיקום לילמוד מיקצוע. שאלתי היא מדוע בסך הכל של כל אחוזי הנכות זה עובר את 35 אחוז וביטוח לאומי עושה שיכלול.ואז אחוזי הנכות יורדים. בנוסף בשנת 97 ניפגעתי בשורש כף יד ימין וניקבע לי 12.5 אחוז צמיתה ובוועדה הם הורידו ל10 אחוז.האם זה צודק? אני מקבלת כבר שנה גימלת נכות ממיטבית בסך 1600 שח. ניקבע על ידי הוועדה עד יולי 06. הגשתי בקשה לביטוח לאומי להבטחת הכנסה.השלמת הכנסה והם טוענים שייש לי הכנה מגימלת נכות ולאחר קיזוז יהיה מגיע לי תוספת של 60 שח. האם אני יכולה לערער על החלטה זו. תודה

נכות

אופן חישוב אחוזי הנכות קבוע בחוק (יותר נכון בתקנות). נכות רפואית בהחלט עשויה להשתפר לאורך השנים, במידה וקיים שיפור בהחלט מוצדק להפחית את אחוזי הנכות. גמלת נכות מחברת ביטוח היא הכנסה לצורך חישוב השלמת הכנסה.

אשתאר1

New member
תודה על התשובה

ישנה שאלה נוספת. מדוע הם משקללים את אחוזי הנכות.כשבסך הכל אחוזי נכות גבוהים לפני השיכלול. ןשאלה נוספת האם כדאי לי לערער על החלטת וועדה לעררים בית הדין לעבודה תודה

למעלה