אני נמנעת ממשפחת הסולנים, מה אני מפסידה?

כן, זה נכון, ומלבד זה

אני מבינה שליקופן אינו מגיע אלי. אבל אני חסינה. אולי אפשר גם בלי. או שיש במזונות אחרים שלי?
 

TheFinalCut

New member
ליקופן וסולניים

עקרונית, ליקופן נמצא גם באבטיח, אשכולית אדומה, גויבה ומס' פירות נוספים. אבל גם בעגבניה וגם באלו, מדובר על כמויות קטנות למדי. כמויות משמעויתיות באמת מצויות בעיקר בתוצרים מעובדים של אלו, כשהמקור הטוב ביותר הוא רסק עגבניות. סולניים אכילים כוללים את העגבניה, הפלפל (חריף ומתוק), תפו"א וחציל. מכך את יכולה להבין לבד שעקב הוצאתם מהתפריט את מוותרת על עגבניות בסלט (מבחינתי זה כאילו שאין סלט), רסקים ורטבים מעגבניות, גמבה (שהיא מקור מצוין לויטמין C), כל מוצרי התפו"א (שהם בעיקר מקור לקלוריות, אבל קלוריות טעימות במיוחד) וכל מה שאפשר לעשות עם חצילים, שגם הם חביבים על החיך...
 
וואו. בלי עגבניה ובלי פלפלים

לא נשארים ירקות בכלל!!! אני ידועה בתור אחת שעזבה דוכני הכנת סלטים באמצע הכנת הסלט כשגיליתי שאין להם גמבה או פלפל כתום/צהוב. מבחינתי סלט הוא בלתי אכיל בלי פלפל ועגבניות (איכשהו בדוכן ללא עגבניות טרם נתקלתי). כנרת, אפשר להתעניין מדוע את נמנעת מהם?
 
כן , מאכלים טעימים אבל גם הסלטים שלי טעימים.

וכיוון שהומלץ לי להמנע מהם, אני מסתדרת בלעדיהם. ואפשר לפעמים גם לחרוג, כמובן.
 
למעלה