אני נמס מבפנים

ספרנו1

New member
אני נמס מבפנים

ראיתי את התמונה הזאת
https://www.facebook.com/hazinor/ph...20149969661/10154243615139662/?type=3&theater

ומאז אני לא מצליח להרפות מהמחשבה של להביא גור שחור קטן לכנען המתוקה שלי (חתולה בת שנה שכרגע לבד איתי בדירה). אני חושב שהיא תהיה "אמא" נהדרת, אבל יש גם הרבה חששות...
החל מדברים קטנים כמו, איך אוודא שהם אוכלים את כמויות המזון הנכונות לכל אחד (לכנען, למשל, אני נותן אוכל מדוד, כי היא קצת במשקל יתר), לדאוג לפינוי ארגז חול בתדירות כפולה, וכו'.
זה עוד לפני השאלה אם הם יסתדרו, אם גם הגור החדש יהיה בעל מזג נוח כמו כנען, ההוצאה הכספית הכפולה, הדאגות לגור קטן + הדאגות באופן כללי לחיה חדשה שמאמצים.

בקיצור, לא יודע

Yukita

Active member
מנהל
כידוע

לא חסרים גורים שצריכים בית, פה בפורום פרסמו בימים האחרונים מקרה מאוד דחוף של בחורה שהביאו לה 11 גורים יונקים והיא לא מסוגלת לטפל בכולם (לא כלכלית ולא פיזית). אם אכן העניין מדבר אליך, זו הזדמנות לעזור לאדם טוב שקורס תחת העול ולראות אם כדאי לאמץ או לקחת לאומנה ממנה.
&nbsp
באשר לשאלות שהעלית -
&nbsp
כשצריך לתת כמויות אוכל מדודות זה באמת די מנג'ס אבל לא בלתי אפשרי (תצטרך לזכור שגור צריך לאכול כדי לתמוך בגדילה מהירה. אולי חלק מהזמן תוכל לסגור בחדר עם אוכל חופשי לגור, כדי לוודא שהצד הזה מכוסה כראוי). אפשרות אחת היא לעבור לאוכל איכותי יותר שבדרך כלל גם משמין פחות גם אם אינו בא עם התוית ""דיאטתי". התשובה די תלויה בהתנהגות של כנען. אם היא הטיפוס שלא מפסיק לאכול אזי יש להמשיך למדוד לה את מנות המזון.
&nbsp
באשר לענייני "איך הם יסתדרו" - לא תמיד אפשר לדעת מראש. מה שכן, כנען רק בת שנה וזה מגדיל את הסיכוי שהיא תסתגל ותקבל את הגור. עדיין עשויה להיות תקופת הסתגלות לא נעימה במיוחד וזה דבר שרצוי להיות מוכנים אליו ולא להבהל מדי ממנו.
&nbsp
הנושא הכלכלי הוא שיקול אישי. בין אחד לשניים ההבדל המשמעותי הוא בעיקר בטיפולים רפואיים (חיסונים וכד') - זה באמת הופך להיות כפול. מה שנשאר זה בעצם רק האוכל, הכמות עולה קצת אבל מנסיון לא מכפילה את עצמה.

למעלה