אני נתקע בתחילת מלה ולא ממשיך

אמיר628

New member
אני נתקע בתחילת מלה ולא ממשיך

כל פעם שאני בא לומר את מספר הפלאפון שלי אני נתקע בספרה 4 וכשאני אומר נתקע אז זה אולי חצי דקה אם לא יותר וזה מתסכל יש למשהוא איזה רעיון איך להקל את זה?

mfi123

New member
רק בפלאפון..?

זה קורה רק שאתה אומר את מספר הטלפון? כאילו חוץ מזה אתה לא מגמגם..?

shuky63

New member
פשוט פתחת פחד מאמירת מספר הטלפון

זה קורה להרבה מגמגמים לא דוקא במספרי טלפון אלא בכל דבר שאין אפשרות להחליף בו מילים(שם,כתובת).אתה יודע שאם תתקע אין לך מפלט בהחלפת מילה אחת באחרת כי המיספר שלך קבוע ולכן זה מעלה את מפלס החרדה שלך.במצב של מתח קשה להוציא את הצליל א.. בלי לכווץ את השריר בגרון יותר מידי ולהתקע. תנסה לחלק את המספר להברות למשל:א-פס-ח-מש-ש-לוש-אר-בע וכן הלאה ולתרגל לקרוא אותו מהדף ברצף של הברות,להתעלם מזה שהוא מורכב ממילים ותוך כדי הקריאה תתרכז עם המוח באזור הגרון ותן פקודה לגרון להפיק צליל.זה אולי יסיט את הריכוז שלך מהפה כי זה מה שגורם לך להתקע.אחרי שתעשה את זה הרבה פעמים בקריאה מהכתב תתחיל לנסות בעל פה.

oxymoron

New member
אולי

באמת פתחת פחד מלהגיד את מספר הטלפון שלך. קודם כל - תרגע (זה תמיד עוזר) זה קורה וקרה לכולנו.. והפחד הזה לדעתי באמת נובע מהעניין שאת מספר הטלפון או שם אישי ודברים כאלה לא ניתן להחליף במילה אחרת או לשנות את כיוון המשפט. שוקי נתן כלים "טכניים" שאני מקווה שיעזרו לך. אך מה שאני מציע לך בנוסף - להתעמק בנקודה למה זה קורה לך דווקא במספר הטלפון? מהו הגורם הזה שנועל לך את הפה שאתה רוצה להגיד את מספר הטלפון? נסה לראות את הדברים כמו שהם - אתה נותן את מספר הטלפון שלך בסיטואציות שונות כדי לתת לצד השני את היכולת לתקשר איתך בעתיד. אנשים מעוניינים "לשמור איתך על הקשר" ואיזה יופי הטכנולוגיה מאפשרת לנו את זה, והנה אתה עומד בסיטואציה שאתה בוחר לספר לצד השני מהם המספרים שיאפשרו להם את זה. איזה יופי הה? אפשר גם לעשות מדיטציית מספר טלפון :).. אם בא לך תגיד. איתך בדרך!

תנסה לדבר יותר לאט

אם אתה נתקע ב-א' זאת בעיה ידועה של הגאים פוצצים שכדי להגיד אותם תריס איבר הדיבור צריך לנוע פעם אחת וההפקה של הגאים כאלה קשה במיוחד. תנסה אולי להגיד את הספרה בהתחלה רכה ולאט וכשאתה נתקע קצת אז תחשוב על להגיד את ההברה הראשונה ולא ישר כל המלה.

למעלה