אני סובלן...

אני סובלן...

באמת שאני סובלן. אני לא כמו כל הישראלים האחרים. אצם יודעים מה שמתי לב? אפילו מי שמתיימר להיות אדם מבין ואמפטי, וסובלני פה בארץ הזאת עדיין הוא פרימיטיבי. באמת! כחו לדוגמא את הדתיים הפנאטים: תראו איזה צרי מוח הם. הם חושבים שהם גילו את ה``אור``, את ה``נכון``, ואנחנו חוטאים שנמצאים ב``לא נכון``. הם לא מסוגלים להביט מבעד לבגדים החשופים והנוחים שלנו, ומבעד לחוסר המסורת השולטת אצלנו. בשבילהם בנאדם אין לו עקרונות דתיים זה בנאדם פרוץ. בדיוק! ותראו איך הם מנסים להחזיר אותנו בתשובה! תראו מה זה?! איך הם מגנים על הילדים שלהם שלא ייפגשו את הילדים שלנו! איך הם מפחדים שאנחנו נשפיע עליהם!!! אתם רואים - זאת פרימיטיביות, א-ט-י-מ-ו-ת לשמה. אני שונא את זה בהם. למה הם לא יכולים להיות כמו החילוניים. תראו איך אנחנו משתדלים לקבל אותם באהבה, ובהערכה. תראו איך אנחנו עושים כמיטב יכולתינו לגרום להם להרגיש בבית בכל מקום שהם נמצאים בו. תראו איך הם לא זוכים אצלינו למבטים חודרים ונוקבים שגורמים להם להרגיש אשמים. תראו איך הם זוכים ליחס שווה בכל מקום, בלי שום התייחסות לבגדים שהם לובשים, או לשפם שהם מגדלים... אם אנחנו באמת היינו ככה, אולי גם הם היו ככה... הבעיה היא... שאנחנו לא ככה! ואותו דבר, אגב, עם הערבים. כך שבמקום שנסתום את הדליפה, אנחנו נוקבים עוד חור, אבל הפעם במקום הרבה יותר רגיש - בליבנו התרבותי. ואלה לא הדוגמאות היחידות, אלה הם רק הסימפטומים של המחלה גבירותי ורבותי. עם ישראל הוא עם ימני. צדק מי שאמר שאין שמאל בישראל. יש את אלה שהם ימנים, ויש את אלה שמתחזים להיות שמאלנים, אלא שגם את זה הם עושים בעיוורון מוחלט ובאטימות ישראלית אופיינית. מי אמר שהישראלים הם אנשים חמים? הישראלים קרים כקרח. הם חמים רק כשזה פועל לטובתם. תשתדלו לא לגדול ולהפוך לכאלה (טוב נו, ברור שאתם טובים מהם בהרבה, הרי אתם בפורום של הנעל. אתם בידיים טובות..) האדם הוא יצירת המופת של עצמו, אז תשקיעו בעצמכם!!! פושע.

AshkA_

New member
סובלני.....

פושע יקר אל תשכח נא בזאת שאיננן חפים לגמרי מאטימות ומדעות קדומות בתוך תוכנו אנחנו מפולגים ומלאי בעיות פנימיות. מה לגבי כל העדות, כל הסטריוטיפים על הערים, כל שוביניזם והפמיניזם, כל האפליה של העובדים הזרים, האתיופים והרוסים. אנחנו בעצמנו לא מושלמים. אז נכון, יש להם גישה קצת שונה משלנו, ובעוד שהם חושבים שהם אלה שמצאו את האור וחובתם להוביל אותנו דרכו, וזאת הם עשוים בדרכים שונות שניתן ולא ניתן לחלוק עליהם, אבל עדיין, אין מה לעשות עם זה. אנחנו שונים. עובדה. אל תשכח, שכמה שהעולם שלהם יותר צר, כך הם יותר מאושרים, כי זה כל מה שהם יודעים. מה רע בזה, תגיד לי. הייתה לי מורה לתנך דתיה מקסימה, במקרה גיליתי שהיא שכנה שלי. יש לה 9 ילדים בבית, מגיל חצי שנה עד 16. דיברתי איתה פעם על ההבדלים בין הגילאים ועל זה שאומרים שגיל 16-17 אמורים להיות הגילאים הכי טובים, אז היא אומרת לי: ``רוני, איזה שטויות את מדברת, עכשיו זו התקופה הכי טובה בחיים שלי``. בעלה לומד בישיבה באילת, וקצת עובד, היא עובדת בבי``ס תיכון, עם המוןןןן ילדים, חיים בצמצום - גם על האיכות חיים שלהם ניתן להתווכח, אבל האבל הגדול, הם מאושרים. מי צריך יותר מזה. כל היום מדברים כאן על ``1984`` המצוין, זוכרים את ססמאות המפלגה? ``עבדות היא חירות`` ``בורות היא חוכמה`` ``מלחמה היא שלום`` הם אולי בורים (יחסית. הכל יחסית וזה די מכליל) אבל טוב להם המצב. למי שלא טוב לא, תובע את משרד החינוך על כך (היו כאלה שתבעו כי הישיבות לא סיפקו להם חינוך הולם, וזה תחום שיפוטו של משרד החינוך). גם אצלנו התפתחה שינאה כלפי חרדים. רק אם מישהי עוברת בחצאית ארוכה, כבר מדברים עליה. סו ואט. למי אכפת תחיו את החיים הקטנים שלכם, תשאפו לאושר (לא אושר רגעי) תהיו רגועים יותר. אם לא עלול להיות לכם כיב קיבה...

נעל

New member
לרוקן את עצמנו מדעות קדומות

הלוואי וזה היה אפשרי, מבלי לפגוע באנושיות שלנו באופן קשה. הרי אפילו לאדם הכי ליברלי ישנן דעות קדומות וסטריאוטיפים כמעט על כל דבר, או לפחות על הרבה מאוד דברים, דברים פעוטים וקטנים אפילו. תווי פנים מסוג זה, בגדים בצבעים האלה, מכונית מהסוג הזה, מוסיקה מהסוג ההוא, סרטים מסוגים מסויימים, שיזוף (ואין הכוונה כאן לגזע וצבע העור הטבעי). כמובן שישנם גם דברים גדולים יותר, כפי שפרטו כבר לפני כן. גם הניסיון המתמשך להיות לא-פרימיטיבי עד כמה שאפשר לפעמים מוביל למבוי סתום או להצלחה מסחררת שפוגעת בך מאוד בסופו של דבר. נעל תפסה את עצמה כמה פעמים על חם מנסה לעשות דברים בדרך אבסורדית לחלוטין בגלל כאלה דברים (הניסיון לא להיות משהו מסוים). להיות פנאטי גם בקטע הזה מוביל לתוצאה כמעט הפוכה, למשל כמו בדיון על אווירת השבת. אשקה צודקת - למה פרימיטיבי או בור זה רע? הנה עוד דעה קדומה. נעל, שנהנת לקרוא את הדרשות היומיות של דוד ושאר חברי הפורום ;-)

אף אחד לא מבין?

תעברו בבקשה עוד פעם על ההודעה שלי. נכון שבהתחלה העמדה שלי הייתה מגובשת ומוצגת ישירות, אבל שימו לב שאחרי שדיברתי על החילונים עברתי לצד השני, אמרתי שאנחנו לא יותר טובים מהם, ושהחילונים גרועים באותה מידה. אפילו אמרתי שאם אנחנו מצפים מהם להשתנות גם אנחנו צריכים להשתנות. בחיי, חבר`ה, עוד לא קלטתם אותי? אני תמיד מציג שני צדדים סותרים בהודעות שלי- הראשונה היא השגוייה לדעתי... ובכל זאת, בתגובה להודעת הנעל, האם חיים בלי דעות קדומות זה אפשרי?! השאלה היא- האם זה עקרוני. האין יכול עולם שבו קיימות דיעות קדומות להתקיים בלי קיפוח והרגשה רעה?! אחד דתי הרצה בפנינו בביה``ס (בלי קשר לעניינים דתיים, אלא רק קונוטציות מקובלות), על המשמעות של הסובלנות. הדבר שהכי קסם לי שעצם המילה סובלנות מקורה במילה ``סבל``. מי אמר שעל מנת לכבד אדם אנחנו צריכים לקבל אותו? זה כל עניין הסובלנות. -עדיף שאנחנו נסבול בזה שנניח לאדם שמעצבן אותנו לרוחו, מאשר שהוא ייסבול מכך שאיננו מניחים לו. מבינים? מה, זה קשה קשה להתעלם מה``סבל`` שאנחנו מרגישים כשעובר לידנו אדם לבוש בשחור? ואותו דבר לגביהם: -זה כל כך בלתי אפשרי להתעלם מה``סבל`` שעובר עליהם כשאנחנו הולכים לקנות מצרכים בשבת? אז בסופו של דבר הפיתרון הוא לא אצלינו ולא אצלם - הוא באמצע, בין הצדדים, במקום קטן ומאושר, שכל אחד מאיתנו מנסה למשוך את עצמו-ואת האחר, החוצה. סובלנות!!! דוד.

AshkA_

New member
מרב עצים לא רואים את הטבע

תשמעו כולם מדברים ומדברים ושוכחים את העיקר דעות קדומות זה אנושי. מי שמעל לכל הדברים האלה הוא אדם מאוד מאוד מיוחד ולצערנו או לשימחתנו, אין הרבה כאלה... אני נוסעת עכשיו לצפון לארוחת החג ואם אני אעבור את זה בשלום, ובלי מהומות, אני באמת אהיה בן אדם מיוחד :) נתראה ביום ראשון

yad

New member
אולי הפתרון הוא...

שנעזוב אחד את השני במנוחה וזהו. אולי במקום שכל הזמן נחפש דרכים להפוך את הדתיים לחילוניים יותר ואת החילוניים לדתיים יותר, ננסה פשוט להתעלם וזהו. מה אכפת לכם דתיים חילוניים. ערבים יהודים. בגלל זה אני אוהב את המהפכה האזרחית. וחוצמזה אני ממש לא מסכים שאין יותר שמאלנים בארץ. אני למשל מאוד רוצה שלום עם הערבים. בכל מחיר. לא אכפת לי לתת להם את כל השטחים שהם רוצים, העיקר שכבר יהיה כאן שקט. קצת שקט. נמאס לי כבר לשמוע שעוד חיילים מתו, ושעוד מטען התפוצץ. ושהפלשתינים מצאו דרכים חדשות להניח מטענים. ושפיתחנו עוד טיל ושתתקיים עוד הלוויה בבית העלמין הצבאי. מספיק. הבעיה מתחילה כשהם רוצים לגרש אותנו מהאדמה שלנו (לא שלנו, לא משנה). כי זו בדיוק המשמעות של השבת הפליטים. ואגב, הישראלים הם עם מאוד חם. צא לחו``ל ותראה איך האנגלים מתנהגים אחד לשני, ואיך הישראלים מתנהגים אחד לשני. מה זה חם כשזה משרת את המטרות שלך? ברור שזה ככה. זה לא שאם יש מישהו שאתה לא סובל בכל זאת תהיה נחמד אליו כי הוא ישראלי וישראלים אוהבים אחד את השני. אני חושב שכשאתה יכול להתחיל לדבר עם סתם מישהו ברחוב שיחה מעניינת, זה חום של עם. אבל כל אחד וההגדרה שלו. זה שהרוב מצביעים ויש להם דעה בנושאים פוליטים, מראה על איכפתיות ואהבה למדינה. אפשר להגיד המון דברים על הישראלים, שהם גזענים (די נכון, הערבים מקופחים), שהם לא מוסריים (שיטות הלחימה שלנו... מורידים מחבלים עם תותחי וולקן- קורע אותם לחתיכות פשוט). אבל אחד את השני ואת המדינה עדיין די אוהבים. יש בעיות חברתיות, זה לא שאין. אבל כל הרצון הטוב הזה לנסות לפתור אותם, זה מה שמראה על אהבה. סך הכל, אם תהיה מלחמה או אסון אחר, כולם יהיו מאוחדים. תראה לי עוד עם שכולו מקשיב לרדיו כשאיזה ילדה נתקעה מתחת לבניין בטורקיה.

דוקא זה ככה בכל העולם

כל העולם יש דאגה, מה אתב חושב שאנשים בחו``ל לא איכפת להם מילדה שנתקעה מתחת בניין? ולא, אנחנו לא עם חם. כן, אם אנחנו שונאים מישהו זה ממש אגואיסטי לבוא ולהגיד לו את זה בפרצוף. להיות חם זה להפנים מה שלא מוצא חן בעיניך, ולגרום לזולת (לא משנה איזה ומאיזה סוג) להרגיש טוב עם עצמו. אנחנו לא מלוכדים, וגם כשיש אסון כלשהו תמיד אנחנו מחפשים את מי להאשים, ואת מי להדיח. זה לא עם חם, אני מצטער. אנחנו בוחרים כי חשוב לנו שיהיה לנו טוב. תראה כמה מפלגות שונות עומדות על תילם בממשלה? זה לא ייתכן ככה! איך אפשר לנהל מדינה כשיש כ``כ הרבה מפלגות קטנות מעצבנות שצורחות לקבל מה שמגיע להם, ולא איכפת להם איך זה משפיע על המצב המדיני? אתה תסביר לי! אנחנו מדינה שיש לה הרבה מה ללמוד. ובקשר לשמאלנים. הנה יפה שאתה מבין את הערבים והכל, אבל אתה עדיין מתכחש למה שמגיע להם. אתה רוצה שיהיה שלום כדי שיפסיקו להיהרג חיילים שלנו, אתה לא איכפת לך שיפסיקו להיהרג אנשים שלהם? אתה רואה כמה הארץ הזאת ימנית? אם לא, אז פשוט תנסה. אולי אתה מבין למה אני מתכוון אבל אתה לא בעד לקרוא לזה ``ימין``, אני מבין את זה, אבל אם אתה מסכים איתי אז זה מספיק. פושע.

yad

New member
עניין של הגדרה.

אתה מגדיר בתור חם את מה שאני מגדיר בתור קר. אני חושב דווקא שאם אתה לא אומר מה שאתה חושב, אז זה מראה על איזשהו ניכור. כל הנימוס המעושה. לא חשוב. בקשר לבחירה ישירה והתוצאות שלה. אני גם חושב שזה מאוד גרוע, אבל זה לא קשור לזה שעדיין לרוב העם אכפת מאיך שתהיה המדינה. בניגוד למשל לארה``ב, ששם אף אחד לא מצביע ולא אכפת להם מאיך שהמדינה תיראה, העיקר שלהם יהיה את הבית האישה והכלב. מבחינה מסוימת אתה צודק. אין יותר שמאל אידאולוגי בארץ. הוא כבר לא קיים. אף מפלגה אפילו לא אומרת שמה שעשו לערבים לפני 50 שנה זה לא הוגן. יש עכשיו שמאל הרבה יותר ענייני. לא אכפת יותר לאף אחד מה צודק ומה לא, כי זה פשוט לא רלוונטי למצב בארץ. יותר חשוב לאנשים עכשיו שלא ימותו יותר חיילים ושהכלכלה תשתפר כתוצאה מהשלום. אז הסיבות לשלום עכשיו הן יותר קרות ופשוטות. אין יותר מאבק אידאולוגי בארץ, רק מאבק של כמה אנחנו רוצים שלום. יש אנשים כמוני שרוצים שלום בכל מחיר, ולא אכפת להם מזה שיחזירו את ת``א בשביל זה (אולי אני קצת מגזים...), ויש כאלה שמעוניינים לשמור על ההתנחלות הכי קטנה ועל א``י השלמה. לגיטימי. פעם להיות שמאלני היה חלק מאידאולוגיה מאוד נרחבת של שוויון כלכלי וחברתי, שלום כלל עולמי, עקרונות סוציאליסטים וכו` וכו`. היום זה פשוט לא רלוונטי. אין טעם במאבק סוציאליסטי בארץ, כי יש פה מדיניות רווחה לא רעה בכלל. מה שנשאר פחות או יותר זה השלום העולמי, ואת זה כולם רוצים. הקפיטליסטים כי זה עוזר לכלכלה, והסוציאליסטים ברוחם כי זה עוזר לאנשים. אז השאלה עכשיו זה מי ימצמץ ראשון- אנחנו או הפלשתינאים. וזהו.

למעלה