אני סומך על הספקים שלי בעיניים עצומות

אני סומך על הספקים שלי בעיניים עצומות

ישנם עסקים שעובדים עם מספר מועט של ספקים לאורך שנים ארוכות, ולעיתים אף עשרות שנים.
היכרות אינטימית עם הספק, עמידה בניסיונות שונים (עליות ומורדות) בשלום, מחזקות מאוד את היחסים בין הפירמה לספקים שלה. דבר זה נכון במיוחד כאשר הפירמה היא סוכן בלעדי של היצרן הזר (הספק) בארץ, או אפילו אם אינה בלעדית, הרי שוררים בין הספק לפירמה יחסי אמון טובים. עד כאן, הדברים הם חיוביים.

אבל, מה לעשות, שהמציאות שבה אנו חיים דינמית מאוד, ושינויים יכולים לחול גם ללא קשר להתנהלות הפירמה ואפילו הספק. שינויים טכנולוגיים, שינויים פרסונליים, כשלים טכניים, שינויים בדרישות בשוק ועוד יכולים לגרום לכך שהאיזון הזה יתערער.

בוא נתאר לרגע שתי דוגמאות אקטואליות: עסק מסחרי עובד עם ספק חלפים ותיק שנים רבות. לעסק נדרש סוג חלפים זול יותר כדי לעמוד בדרישות מחיר במכרז, בעוד שחלק מתכונות המוצר לא רלבנטיות וניתן לוותר עליהן. הספק שלנו מייצר מוצר מעולה, אבל אינו גמיש ואינו מסוגל לתת מוצר עם פחות FEATURS או לחילופין לתת לנו מחיר תחרותי. מה אפשר לעשות?

מקרה נוסף יכול להיות תקלה לא צפויה אצל הספק, שדוחה משמעותית מועדי אספקה ומותירה אותנו ללא מענה מול לקוח חשוב כאן בארץ.

בטווח הקצר קשה לעיתים לתת פתרון. ברור שעלינו לדאוג גם לאלטרנטיבות לספק הקיים. לא תמיד אנחנו ערים לצורך כזה, אבל אם אנחנו יודעים שזה לא עניין חד-פעמי - מאוד חשוב לייצר אלטרנטיבות.

ספק נוסף למוצר באיכות סבירה ובמחיר נמוך תפתור לנו בעיה של ה - LOW TIER או ה - 'פלח הנמוך' של השוק. לחילופין ספק אחר לאותו המוצר יפחית התלות שלנו בו, ולכן לא רצוי לסמוך על הספק שלנו ב - 'עינים עצומות' ולהשתדל במידת האפשר (ולא ברגע האחרון) לייצר אלטרנטיבות!

Simple Finance

New member
באופן כללי...

לא צריך לסמוך על אף אחד, ותמיד להתעדכן ולחפש אלטרנטיבות.
לא רק בנושא ספקים, אלא בכל נושא.

למעלה