אני כמעט מספיק קרובה לשם כדי לזכור
אני "רק" שלוש שנים חולה. מרגיש כמו נצח או שניים.
ויש לי עוד איזה ניצוץ של תחושה או זכרון שיכול להיות אחרת. שאתה פשוט יכול לעשות מה שאתה רוצה. בלי להפיק מזה תוכנית תלת שנתית...
כמו שהורים לילדים אומרים למי שאין לו ילדים (למה אין לזה מילה בעברית? או בכל שפה אחרת): אתה לא מבין כמה אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה, רק כשיהיו לך ילדים תבין שזה לא מובן מאליו להתפרקד על הספה לשתי דוקת בלי שמישהו יצטרך אותך.
מצד שני, די כבר מאד מאד מעומעם לי המחשבה בכלל שיכולים להיות חיים הקושי הזה. ואני לא יודעת מה יותר גרוע, זה שאני שוכחת שזה קיים, וכמו שכתבת נראה לי שכך העולם מתנהל ולכולם זה ברור שכל דבר קטן לוקח לי שנה.
או שעדיף לא לזכור.
לא יודעת....
כן, העלית נקודה זלי"זית מאד.
בכלל איך אנחנו תופסים את העולם וההתנהלות בו.
פעמיים בשנה נגיד (בסטטיסיקה גסה של עד עכשיו) יש לי מה שנקרא "יום טוב" ולכמה שעות המוח שלי עובד או שחלק מהכאבים פתאום זזים הצידה. בעיקר הכאב ראש, הקסדה, הנוראה שמלווה אותי כל הזמן עד שכבר שכחתי שהיא לא אמורה להיות שם.
ואלה אפיזודות טרגיות יותר מאשר שמחות. כן, זה כיף להרגיש חלקים מעצמך פתאום, לכמה שעות. אבל לחזור אחורה לאותו מצב זה נורא.
אז אין בי אפילו מקום שמייחל לרגעים הנדירים האלה. כי הם כל כך קשים רגשית. וכל פעם שזה קורה גם אתה מפנטז שאולי יקרה נס וזה יישאר ככה, שזה לא כמו שהייתי קודם, רק עם איזה פרמטר שירד לרגע מהתפריט, והמאבק הפנימי על הרצון לדמיין שאולי זה יילך כמו בקסם...
קשה. כי לבנות לעצמך השקפת עולם ריאליסטית, ולהבין שזה פה כדי להשאר זה לא פשוט או נחמד או משהו..
אז נגעת לי בנקודה זלי"זה. אבל לא משהו שאני יכולה להסיבר במילים. זה אפילו לא רגש, אלא כמה רגשות שמעורבבים אחד בשני כמו כביסה צבעונית בסחיטה
תודה בכל מקרה. זה שיש אנשים שיודעים איך אתה מרגיש זה מאד עוזר.