אני עדיין לא בהריון אבל אני רוצה

אני עדיין לא בהריון אבל אני רוצה

להכנס להריון, ורציתי לדעת מה אני אמורה לאכול מבחינת תזונתית כדי לתת לגוף את התזונה הנדרשת, ומה רצוי להוריד מהתפריט (אני מכורה למלח), יש לכם רעיונות עצות משהו? אשמח לקבל תשובה. תודה מראש לכל העונים.
 

אתי אתי

New member
כל הכבוד לך !!!

הריון זאת תקופה לא פשוטה לגוף, כדאי להכנס אליה 'מצויידים'.תקפידי על מספר ארוחות קבוע ביום, כשבכל ארוחה יש לך מקבוצת המזונות העשירים בחלבון, בפחמימות, וירקות. שומן בטח יש בבישול, או שתוסיפי. בארוחות ביניים - פרי. שתיה מרובה לא ממותקת, אם את לא במשקל הרצוי (לפי BMI לא לפי אסטטיקה
) להתקרב אליו עד כמה שאפשר.הנה לינק לקבוצות המזון
 
גם אני בשלב הזה ../images/Emo13.gif

אני אישית החלטתי להוריד את כמויות הסוכר שלי, כי חמותי בדיוק היתה עם חשד לסכרת ואני החלטתי שלא בא לי להסתבך עם סכרת הריון. אז עברתי לסוכר חום, העפתי סופית את הספרייט מהשטח, וגם - (בעיקר שתמיד שתיתי תה עם 2 סוכר) עברתי לסוגי תה עם טעם עדין, שלא צריך להוסיף להם סוכר: תה ירוק סיני, תה קינמון (הוא ממש מתקתק כשלעצמו), תה מנטה. בהדרגה. אם כדברייך את מכורה למלח, ואת מרגישה שנכון לך להוריד - תעשי את זה. תוסיפי הרבה פחות מלח למאכלים, ויותר תבלינים מעניינים. אם את אוהבת חטיפים מלוחים תמצאי חטיפים טעימים אחרים במקומם. אני עשיתי ככה עם ממתקים: "שדרגתי" את כל הממתקים הרגילים, לדברים שנראו לי עשירים יותר ושאהבתי לאכול: בוטנים מצופים, קורנפלקס תלמה רגיל (הקופסה הצהובה-אדומה) כי יש לו טעם מתקתק עדין, ולאחרונה החלפתי גם את אלה בפירות יבשים (מיובשים בשמש), שקדים (בקליפה מהשוק, הם הרבה יותר טעימים מהמקולפים) ואגוזים. חוץ מזה, המלצה חמה חמה - תעברי לדגנים מלאים: לחם מחיטה מלאה, ספגטי מחיטה מלאה, ואורז מלא. לאפות הכל עם קמח מלא (כולל פנקייקס). הם נותנים לך תזונה טובה יותר מאשר מוצרים מקמח דל, שהוציאו ממנו חלק נכבד מהערכים התזונתיים שלו בזמן שהעיפו לו את הקליפה. אחרי שמתרגלים אליהם רואים פתאום עד כמה לחם "לבן" וספגטי דל פשוט לא משביעים כמו המלאים, וגם יוצרים רצון ל"משהו מתוק". בקשר לשמן: תעיפי כל שמן זול ומעובד מהתפריט (שמן שאיננו מכבישה קרה, חמאה, "שומנים מוקשים מהצומח"), ותשאירי רק את השמנים המשובחים: שמן זית מכבישה קרה, אגוזי מלך, שמן דגים. אני אוכלת המון שמן זית, כי זה מרגיש לי טוב מבפנים (אין לי נטייה להשמנה), וכמעט בכלל לא שמן אחר. ועוד משהו: תתחילי לקרוא תמיד את רשימת המרכיבים שיש באוכל שאת קונה. רק לקרוא, ולהפנים מה מהם בגדר "מזון" (ירקות, קטניות, דגנים) ומה בגדר זבל תעשייתי שלא אמור להיות שם, ורק מכביד לך על המערכת: סוכר, מלח, חומרים מייצבים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל, חומרים מקשים, חומרים מקשקשים, וכל דבר שיש לו מספר, בסגנון E257. אני הפסקתי להשתמש באבקת מרק בגלל כל המספרים האלה, ומצאתי תחליף מצוין, למתכון שדרש תערובת של אבקת מרק עוף ומרק בצל: תערובת של קמח מלא, אבקת בצל, קצת רוטב סויה וקצת רוטב צ'ילי מתוק. את יכולה ליצור בעצמך אבקת מרק מקמח מלא ומתבלינים שחביבים עלייך, וזה יצא יותר טוב מהקנוי. מקווה שלא נחתתי יותר מדי בפעם אחת... חשוב לי לציין שהשינויים שאני עשיתי היו הדרגתיים, ונמשכו בערך שנה, כי זה מה שהתאים לי. הכי חשוב לדעתי זה לא "לוותר" על אוכל שאת אוהבת, אלא *לשדרג* אותו למשהו יותר עשיר, יותר טעים (כן!) ופחות זבלי. ואחרי כמה חודשים של תזונה כזאת, את מנסה לטעום ספרייט (שאהבת פעם!) ופתאום לא יכולה לסבול את המתיקות המוגזמת...
בהצלחה!
 
למעלה