אני עדיין לא מבינה מה לא בסדר בארגון "קולך"

1Lara1

New member
אני עדיין לא מבינה מה לא בסדר בארגון "קולך"

נא האירו את עיניי

אני פמיניסטית, מתונה... אני לא מסתובבת איך שבא לי, לא נדחפת לגברים, לא לוקחת תפילין לכותל וכו' וכו'.

אבל אני פמיניסטית ונמאס לי ממה שהולך פה.

רציתי לדעת מה כל כך נוראי בארגון הזה
האם הוא עושה פעולות נגד ההלכה? נגד הדת?

אני אשמח לשמוע

תודה לכל מי שיעזור

אופירA

New member
מנהל
לא מכירה את הארגון, באופן טבעי

אבל נכנסתי לשופר שלו, האתר שלו, והוא מעיד על עצמו.
במאמרים - השקפה עקומה לגמרי, וזלזול בגדולי תורה (הרבי מקוצק, למשל). המאמרים מביאים "דעות נשיות" לפרשנות על התורה.
מה זה "פרשנות נשית למקורות היהדות"? את התורה מפרשים לומדיה, עפ"י הכללים שבהם מתבארת התורה, ולא כל אשה יכולה על דעת עצמה לתת פירושים.

דבר נוסף - הארגון טוען שבתחומים מסוימים יש לנהל מאבק ללא פשרות, לעתים גם בניגוד לעמדת רבנים. מה זה בניגוד לעמדת רבנים? זה בניגוד לעמדת התורה!
הווי אומר - כפירה בתורת משה.

מה נשאר עוד להגיד?

קליט

New member
ראוי להאיר

כל אישה ואיש יכול/ה להציע פירושים על התורה, ובלבד שלא נסיק מזה הנחיות שהם היפך התורה, ויתכן שאין בעיה עם הצגת זוית נשית בביאור התורה, ואדרבה, זה נשמע חיובי. יש מי שרואה באור חיובי שנשים ילמדו את כל התורה, למעט "קבלה" שזה לא מתאים לאף איש ואישה מהשורה, שנאמר... שלא מצאו תינוק ו"תינוקת" שלא היו בקיאים בכל התורה, והיו כמה נשים חשובות בהיסטוריה שהיו בקיאות בתורה שבעל פה

אופירA

New member
מנהל
הבעיה שכל פרשנות נשית שם מלווה בכעס וזלזול בפירושי הגדולים!

1Lara1

New member
תודה רבה, יש לי שאלה נוספת

האם יש ארגון םמיניסטי ידוע שלא הולך נגד ההלכה והתורה?
אני מחשת אחד כזה, אבל חס וחלילה שלא יכנסו בדברי חכמים וכו'...

זה קיים איפשהו?

אופירA

New member
מנהל
השאלה מה זה ארגון פמיניסטי ומה מטרתו?

שוויון מגדרי? לפי התורה אין דבר כזה. כל מגדר יש לו תפקיד שונה בבריאה, כמו שלכוהנים יש תפקיד שונה מאשר ללוויים ולישראל. ולישראל תפקיד שונה מאשר לגויים.

הכנסת רפורמות ביהדות? אין דבר כזה בתורה. התורה הזאת לא תהא מוחלפת ולא תהא תורה אחרת.

לימוד תורה לנשים? בכל מדרשיה לבנות יש שיעורי תורה לנשים. שיעורים הנמסרים בבתי הכנסת יש בהן עזרת נשים והן יכולות לשמוע גם כן.

אז מה מטרתו של ארגון פמיניסטי?

1Lara1

New member
לא, אני לא מחשת שוויון כזה.. אין בו טעם והוא לא מציאותי

כיום ישנן נשים (ולא מעט) שלא יודעות להשמיע קול, ואני מכירה כמה וכמה כאלה.
והנשים האלה סובלות בגלל העלים שלהן, ולא בכלל דבר אחר.

המטרה היא לא לצאת נגד העם הגברי, המטרה היא להעצים את העם הנשי.
כיום אישה יכולה לעשות הכל מהכל (על פי ההלכה כמובן)
אבל יש אנשים שתוסים את הכוח ומורידים את האישה לחיי עבר.

אני מכירה כאלה, וכואב לי עליהן.
אין לי שום מטרה לצאת נגד תורת הקודש שלנו וחלילה נגד בורא עולם כל יכול.

אופירA

New member
מנהל
אם יש לכמה נשים בעיה, הן צריכות לטפל בה

לעם הנשי אין בעיה גלובלית. יש לכמה נשים בעיה, ואת מכירה אותן וכואב לך עליהן, אז הן צריכות לפנות לעזרה באופן ספציפי.
העם הנשי לא צריך העצמה. הוא עוצמתי מעצם מהותו. אכן, האשה היהודיה יכולה לעשות את רצון בעלה מכל הכיוונים של איך תסתכלי על זה. בוודאי שהיא יכולה לעשות את רצון קונה. היא לא צריכה העצמות וארגונים לשם כך...

תבררי מאיפה בא הדקלום של "אנשים תופסים את הכוח ומורידים את האשה לחיי עבר". ובכלל, מה משמעותו. האם אנשים בעלי כוח מכריחים אשה לכבס שלא במכונת כביסה? האם אוסרים עליה לקבל אפידורל? אנטיביוטיקה? מה זה "מורידים את האשה לחיי עבר"? שהיא לא יכולה להיות פוליטיקאית?
הלוואי שמישהו היה מעלה בכוחו את הנשים לחיי הצניעות של העבר...

למעלה