אני עובד במשרה מלאה

coaxcable

New member
אני עובד במשרה מלאה

יש לי בסביבות 150-180 תיקים. אנו עו"ס משפחה בתחום מסויים. מזה כשנתיים הלבישו לי תפקיד משימה בטענה לאין כוח אדם ועל כן יש לבצע את התפקיד, שלפי התע"ס יש לו תקן בפני עצמו. הסכמתי לתקופת פיילוט של כמה חודשים ואח"כ היו לי ויכוחים עם המערכת-הנהלת המקום בו אני עובד, אך ברמיזות קלות שאם לא אבצע, אפוטר..קיבלתי את התפקיד שהוא בסדר גודל של בין 1/4 לכמעט חצי משרה בעשיה והזמן המוקדשים לו. לאחרונה, מנסים להלביש עלי תפקיד נוסף - עו"ס תעסוקה שעליו שאלתי בפורום לאחרונה. אלא שגם התפקיד הזה מתחיל בד"כ כחצי משרה, אלא אם אני טועה, וייצא שדורשים ממני לבצע 3 תפקידים במשרה מלאה וללא הרבה תוספות או זכויות המגיעות לי כמו שעות נוספות על העבודה כעו"ס תעסוקה לדוגמה. אפילו 12 שעות על פי חוק המגיעות לי לצבירה אם אני מבצע במקום העבודה בפועל, לא מאושרות בקלות לאור בעיות תקציביות של המסגרת בה אני עובד. ובנוסף, הוסיפו לי תפקיד רביעי לפני כחודשיים אותו ביצעה עוסית או רכזת אחרת במשך כמה שנים, בין 1/4 לחצי משרה. האם זה חוקי בכלל שעל אדם אחד מעמיסים 4 תפקידים במשכורת של 100% ועוד רומזים לי שאם אתנגד יורע מצבי או שכדאי לי לחשוב על עזיבה. אציין כי במקום העבודה שלי אם יש עוד עובדים שפיצלו להם תפקידים ל-2 הם עדין במשרה מלאה ועו"ס לתחום כלשהו כמו משפחות ולתחום נוער, אך לא 4 תפקידים כמו שיש לי.

שאלותיי - האם זה חוקי ואתי שניתן לעתור לאיגוד העו"ס או לבית הדין לעבודה באופן עצמאי?
מה לדעתכם הגבול שאני חייב להציב אם כי לא ניתן לי ומשתיקים אותי ובעבר כתבתי על כך בפורום ולא קיבלתי תגובות רבות?

אשמל תגובות ולא רק להקפצות?

ועוד משהו - התנועה בפורום כאם דלילה וחבל

לילית462

New member
נשמע שכדאי לך להתיעץ עם האיגוד

בכל מקרה אין מה להפסיד... שווה להתיעץ איתם אולי יוכלו להנחות אותך.

באופן כללי אני משערת שעליך לשקול את הסיכון לעומת הסיכוי - כלומר עד כמה אתה יכול לדבר עם הממונים עליך ולהסביר שבעבור 100% אתה מוגבל ביכולת העבודה שלך ואין סיכוי שתעשה ארבעה תפקידים ולתאם ציפיות.
אולי הציפיה שלהם היא רק להעמיס עליך את הכותרת ולא ממש מצפים ממך שתתפקד בפועל.
אני חושבת שמאוד במקום לשאול את האחראי עליך מה אתה אמור לעשות ואיך אתה אמור לחלק את זמנך בין X תיקים + Y אחריות + Z תפקידים חשוב מאוד להבהיר את הציפיות שיש ממך ושזה יהיה מגובה בכתב.
אחר-כך שיפנו אליך בטענות שאינך עושה את עבודתך תוכל להשתמש בזה להגנתך.
נשמע קשה

coaxcable

New member
הלוואי וזה היה קורה!

חלק נכבד מהשיחות עמם היה אמור לצאת כתב..איפה הטקסטים? איפה המסמכים? איפה ההבטחות?

ניסיתי להגדיר ציפיות אבל חות מציפיות במיטה שהוחלפו אין ספור, במקום העבודה הציפיה היא ארוכה להתחשבות. אין באמת רצון לציפיה של "להקרא", בפועל אני מבצע דברים ועל כן כתבתי ושיתפתי כאן כי אני מרגיש "מטפס על עצים". העיקר הבכירים מורידים מטלות כדי להקרא בכירים אבל לא מבצעים את המטלות שהיו מופקדים וממונים עליהם בעבר כמו בכתב מינוי מול בית משפט, אבל אנו ובעיקר אני כי אני מייצג את עצמי כאן, וידוע לי שאני עושה וחבריי אומרים לי זאת ורומזים שאני היחיד שנדרש לבצע משימות.

אבל מעבר לחמלה ורחמים, האם באמת ניתן לפטור את הנושא? כלומר מול האיגוד?

אמיתמי

New member
נשמע מזעזע ולא תקין

אני חושבת שנכון להתייעץ לגבי זה עם האיגוד.

לא רק לא תקין

אלא לי זה נשמע גם לא חוקי כולל האיום לפטר אותך. אתה חייב יעוץ רציני כפי שכבר כתבו כאן.

ל"עומס ייתר"

הדבר הבסיסי והראשוני שאתה זקוק לו עכשו בטרם תרוץ לאיגודים ואגונים שונים, זה פשוט לבתחיל לשים גבולות,גבולות ושוב גבולות, כן לא רק למטופלים צריך לשים גבולות אלא גם למעסיקים, לפני שאתה נשאב לעומס ייתר ולאפיסת כוחותבהצלחה

coaxcable

New member
רק שלמעסיקים יש כוח וכאמור

רמזו ואמרו בישירות - שאם לא טוב לי שאעזוב, למה לי לעזוב? גבולות - לא מוכנים לקבל..! רק לעשות מה שלהם מתאים ויש הרבה שבאמת לא אפרט כאן!

KFIRB

New member
אולי נשמע תמים

אבל יש שתי אפשרויות לייצר שינוי- או לעזוב - שינוי לעצמך. או בעזרת הגב של האיגוד להעמיד גבולות ואז זה שינוי ארוך טווח.

בסופו של דבר זו לא רק פגיעה בך, אלא פגיעה ביוקרת המקצוע ופגיעה בפונים.

נדמה לי שעם כל הכבוד למעסיקים, הקוד האתי וגם החוק מחייב אותך כלפי הפונים, רמה מקצועית ואח"כ לעמתיםי ואח"כ למעסיקים, את המעסיקים הן הקוד האתי והן החוק מחייב לאפשר לך מסגרת מקצועית מתאימה (כלומר בהתאם לחוק ולקוד האתי).

במצב בו אתה נמצא הוא מצב חסר פתרון ללא שינוי לעצמך או למסגרת, כל שינוי הוא קשה, אך גם עבודה במקום חמישה עובדים סוציאלים , זו עבירה על החוק ולא מצופה שתמלא את כל התפקידים....

ייתכן שאני נאיבי ותמים, אך ברור לי שמצפצפים על החוק, אבל השאלה אם מעבר לעומס, המצפון שלך נקי? אם כן, אין כאן דילמה, תתמודד עם העומס ותתמרן בין כובעיך השונים, אם לא, תתפטר או שתפעיל את האיגוד לטובת יוקרת המקצוע ולטובת ובעיקר לטובת הפונים.

coaxcable

New member
תודה על המענה וככה:

המצפון שלי לא נקי!! העליתי זאת מול מעסיקיי ברשות!!! מספר פעמים! לאחרונה אפילו נרמז לי להתפטר ומנסים לגרום לי לשנות אחוזי משרה אך להשאיר את האחוזים הקיימים בתפקידים העו"ס שהם בין 4 ל-5 ועל כל אחד מהם יש תקן עפ"י התע"ס!

האיגוד לקראת בחירות בקרוב, לא יודע אם למישהו בכלל יש או יהיה זמן ולא רק זאת, דווקא העובדה שהנציגים באזור שלי 'עובדים' מול המעסיקים שלי בקו ישיר זה מונע את התפקוד התקין של האיגוד שזה "פאק" אלא אם יוחלט שמישהו ממחוז אחר יטפל בעניין זה. כך שכל פניה מציד יכולה להיות כנגדי דווקא - כלומר, פניה לאיגוד שתועבר לממונים מבלי שעניינים ייבדקו. עם כל הכבוד שאני מנסה לתת באיגוד, נכוויתי מאיגודים שונים שבאו, כביכול, לסייע ובסוף גרמו לנזקים. יתכן ואני טועה..לא יודע..בכמה פעמים שהיו פניות לאיגוד מצד חבריי לגבי נושאים דומים, העניין טופל אבל היה חשש שדווקא הקשר מעסיקים מול נציגי האיגוד במחוז שלנו הפריעו! לא העמקתי בענייניהם של חבריי ועל כן לא יודע איך נפתרו הנושאים שלהם מעבר לקצת שהיהי ידוע לי בתחילה ועל החשש שיש גם לי.

ועוד משהו? למה לי להתפטר? יש הרבה דברים שטובים לי במקום העבודה חוץ מהעמסת התפקידים על ידי הממונים הבכירים שנעשית מזה כשנה, אז למה להתפטר ולהפסיד "בקרב" כולל על הזכויות שלי שאולי לא יתקבלו בבית משפט לענייני עבודה? וכיו"ב כי אאלץ ממש להוכיח ולבזבז כספים וזמן? ואני שוב טוען - אני יודע ש"דופקים" אותי.

לגבי העו"ס וכל המילים היפות של סביב נושא המקצוע - אם הפונים היו באמת יודעים איך זה נראה מבתוך וגם חלקנו הגדול - עוס"ים היינו רואים שהכל זה מישמש אקלקטי של ניצול. רק המסודרים באמת מקבלים הכל והשאר אוכלים דרעק ונדרסים ע"י אחרים כמו במקומות עבודה אחרים, בהם אין הבנה או רצון להיות אנושיים. מסתבר שדווקא במקומות בהם יש עוס"ים, עניין של כבוד, אגו ורצון לקבלה של כל מיני הטבות כולל "מאחורי הגב" קיימת. ושוב, העוסים "הפשוטים" לא מקבלים כלום חוץ מאיומים ולחץ, והרבה עבודה!

למעלה