אני עובד בשתי עבודות...

davidin

New member
אני עובד בשתי עבודות...

אני צריך לעשות תאום ביטוח לאומי כדי שלא יקחו לי פעמיים ביטוח לאומי? ואיך עושים את זה?

inballovesdanny

New member
קבל תשובה

רושם מכתב שבו אתה מבקש לעשות תאום דמי ביטוח מציין את הפרטים הבאים: שם.תז,כתובת ,טלפון ,פרטי חשבון בנק מצרף את התלושי שכר (העתקים) על כל התקופה שבה עבדת במס' מקומות עבודה ובכך בעצם גם יבדקו האם מגיע לך החזר כספי וגם יעשו תאום דמי ביטוח לגבי העתיד שלא ירד יותר מדי. שם במעטפה ושולח:עבור משרד ראשי מחלקת תאום דמי ביטוח שד' וויצמן 13 ירושלים .מקווה שעזרתי

inballovesdanny

New member
כנס

תשמע ללכת למשרד הראשי זו לא אופציה בכלל כי אין אפשרות. מה שכן אם אתה מעדיף כמובן אזי אתה יכול לגשת למח' גבייה בביטוח לאומי להביא להם את הניירת והם ימסרו זאת למח' תאום דמי ביטוח שבמשרד הראשי כי רק הם מטפלים בעניין

skeptic

New member
למה שלא יקחו פעמיים

בטוח לאומי הוא מס עד גובה משכורת נכבד. יש סיכוי שבעקבות התאום תשלם יותר מאשר פחות כי יש הנחה משמעותית למשתכרי סכומים נמוכים. תשאל בפורום ראיית חשבון / הנהלת חשבונות. נניח שאתה מרויח בכל מקום 3,000 שקל, יחד 6,000 שקל, סכום בטוח לאומי למשתכר 6,000 שקל הוא יותר מכפול מלמשתכר 3,000 שקל. לעומת זאת אם אתה מרויח מעל 20,000 שקל בכל מקום אז תהנה כנראה מהחזר. הסכומים לא מדוייקים וניתנו כדוגמא.

לקחתפעמים

ביטוח לאומי לא נגבה פעמים. תיאום דמי ביטוח נעשה כיוון שבעבודה חלקים מחויב המעביד לנכות את מקסימות דמי הביטוח. תיאום דמי ביטוח לאומי יכול לעזור להפחתת דמי הביטוח ולא להגדלתו במידה והמשכורת במקום העבודה הראשון לא עולה על סך כ-3300 שח עובד חייב דמי ביטוח לאומי עד סך כ-35000 שח לחודש הכנסה מעל כ-3300 שח תחויב בכל מקרה בסכום המקסימלי.

skeptic

New member
הנחתי שהכוונה היתה

לאדם שעובד בשני מקומות ולא מיידע אותם בכך שהוא עובד בעוד מקום ולכן כנראה נהנה ממס מופחת במשכורות נמוכות.

הרך לג... רצופה בכוונות

אדם שעובד בשני מקומות ולא מיידע אותם גורם להטעית המעבידים ויכול לגרום נזק לעצמו. מס הכנסה יכול לאחר מספר שנים לגלות כי לא עשית תיאום מס ולדרוש ממך הפרשים רטרואקטיבית שיכול להגיע לאלפי שקלים. האם הסיכון כדאי??????????

למעלה