אני עובר על מתכונים להמבורגר ולא מבין למה בחלק מהם

Sami144

New member
אני עובר על מתכונים להמבורגר ולא מבין למה בחלק מהם

כתוב לקרר חצי שעה לפני הבשר לפני הצליה. וחוץ מזה לא הבנתי מה התפקיד של הסודה והאם אפשר לפסוח עליה בתהליך הכנה. אני מתכוון להכין קציצה מבשר טחון, מלח פלפל וכפית רוטב ברביקיו. צריך עוד משהו?

אגב - איפה אפשר לקנות בשר מעושן?
 

TCHM

New member
הקרור לצורך ספיגת טעמי התיבול בבשר...

למה קרור? כי לא משאירים בשר מחוץ למקרר.
לא ציינת איזה סודה...
סודה לשתיה משמשת להתפחה בד"כ בקבב רומני - מיותר לחלוטין
מי-סודה משמשים להתפחה - מיותר לחלוטין.
התיבול שציינת מצוין ומספיק. אפשר מעט טימין יבש.
בשר מעושן במעדניות שמתמחות בזה ויש גם מסעדות גריל
שמעשנות, לא בטוח שמי מהן פתוחות בימים אלו.
 

Sami144

New member
תשמע במתכון אחד אמרו שהקירור נועד שהבשר לא יתפרק

במתכון אחר אמרו שזה כדי שיהיה מלאי לשימוש מתי שמתחשק להכין.
במקרה אחר אמרו לקרר עשרים דקות ובאחרים מספר שעות. אז באופן כללי אין צורך לקרר? אם מכינים רינג מבשר טרי אפשר מיד לצלות את ההמבורגר בלי לחכות?
 
יש תרכיז מעושן ברשת סטופ מארקט

זהו בקבוקון קטן, ונראה לי שכמה טיפות יעשו את העבודה.
 
למעלה