אני עוזר לאמא שלי במעקב סוכרת.היא פוחדת מחטים

miki5411

New member
אני עוזר לאמא שלי במעקב סוכרת.היא פוחדת מחטים

אמא שלי יש לך סוכרת בגיל מאוחר לפני הרבה שנים.יצא לפנסיה.אני עוזר לה להישתמש תמיד בדיקה דם. ביד שלה.פעמיים ביום אחד בוקר וערב.
בבוקר אני שואל אותה איזה יד שלה אצבעות שלך? לא משנה ביד שמאל או ביד ימין.ביד אצבע אחת ויש לי כפתור קטן יש עליו מחט(סיכה)
לוחץ כפתור מחט פוגע באצבע אחת ואמא מרגישה נגיעה מחט בשנייה קצת כואבת תמיד זה קורה לה כאב קטן במחט. ויוצא טיפה דם קטן. ולוקח מכשיר מודד כמה דם יש לה.
וככה אני עוקב בדיקה דם.הבעיה אני כל פעם אני שואל את אמא איזה אצבע בדיקה דם.כי בבוקר היא עשתה אצבע ראשון והיא רוצה בערב אצבע אחרת.היא פוחדת נגיעה מחט
לא באותו אצבע אחת קבוע בבוקר.כי כואבת לה נגיעה במחטהיא מראה לי אצבע אחרת וזה בסדר.אבל גם כואב נגיעה מחט.כמו למשל עקיצה.מבינים?
השאלה האם לא משנה יד שמאל או יד ימין באצבעות שלה מחליפה אצבע אחרת בגלל שכואב לה נגיעה מחט קטן?
איזה אצבע ביד קבוע ליבדוק בדיקה דם או שזה לא משנה אצבע אחרת?
שאלה שנייה אמא שלי תמיד אומרת לי את המשפט שזה קורה בערב: "מה אני אוכל.אני לא יודע?..."

אני לא יודע.לא מבין אותה.אני תמיד אומר לאמא שלי תאכלי חצי לחם או לחמנייה אחת גבינה לבנה 5% עם עגבניה או גבינה חמד או קצת פירות.
מה עושים שהיא תואכל בערב אוכל קל ולא משמין ולא יעלה סוכר גבוהה או נמוך?
ושאלה אחרונה בבוקר וגם בערב עושה בדיקה דם וראיתי מספר 67 .זה נמוך מאוד.מדאיג אותי.לפעמיים מספר מישתנה היו מספרים הם:169 או 217.אם זה נמוך או גבוה.האם צריך לתת לה משהו מתוק קטן כמו למשל מימרח שוקולד או כפית סוכר קטן כדי לאזן דם נמוך או גבוהה.מה עלי לעשות?

אני צריך בבקשה תשובה שלכם בהקדם אפשרי.

בתודה מראש
מיקי

IrisPeleg

New member
איך היא מטופלת?

יפה איך שאתה דואג לאמך.

כדי לענות לך, עליך לפרט מה סוג הטיפול ומה היתה בדיקת A1C אחרונה שהיא עשתה.
איזה לחם היא אוכלת ואיזו לחמניה?

אגב: יש הבדל גדול בין חצי לחם ללחמניה אחת.

miki5411

New member
תודה לכולם הסבר.אבל אני לא מבין...

בנושא סוכרת הרבה פרטים.מה זה A1C. אולי אמא שלי לא יודעת מה זה. היא לא אמרה לי פרטים יותר מדיי .כנראה הרופאה משפחה יודעת ובודקת רשימה בדיקה דם.
והיא אומרת לה משפט קצר.תמשיכי לעשות בדיקה דם וגם זריקה.ולירשום ביומן בדיקות דם. וזהו.
אמא שלי היא מקפידה ללכת לרופאה בדיקה ביקורת מעקב סוכרת וגם בדיקה מישקל גוף.
אמא שלי בת 64.
בבוקר אני עושה לה בדיקה דם אצבע.אם זה מספר גבוהה או נמוך מדי.או אם אני רואה מספר 89 או 105 לא חייבת זריקת זה סוכרת תקינה.האם אני אומר נכון?
ואח"כ אוכלת בוקר ובלילה ועושה זריקה שניקרא inj ins NovoMix 30 5X3ML Flexpen 100IU
בצהריים היא אוכלת קצת. מבשלת בבית אוכל.כל סוגי אוכל בריא ללא שומן ושמן קנולה נקי בריא כתוב על מדבקה. לא תמיד פעם אחת בשבוע מכינה שקשוקה עם 3 ביצים.
או פעם אחת קבב עם תפוח אדמה אדום ועושה פירה.אני לא אוהב אוכל כבד ואוהב אוכל קל.וגם אמא שלי לא אוהבת אוכל כבד ולא אוכל שומן וגם אוכל מתוקים.

בעניין לחם:

היא אוכלת לחם רגיל לחמניה עם שומשום ארוך קצר(לא כוונה לחם בגודל בגט ארוך כמו שמוכרים שאוורמה.מבינים?). ולפעמיים חצי לחמניה.תלוי בתאבון שלה זה קורה רק בערב
או בלילה לפני שהיא הולכת לישון.
לפעמיים בלחמניה ארוך או חצי למשל מיונז עם נקניק אטלקי ועגבניה או גבינה לבנה 5% עם עגבניה. אחרי ארוחה צהרים או בערב או בלילה
היא ואוכלת לפעמיים פירות לא מתוקים .אפרסק או אגס או ענבים ירוקים בלי גריעינים.
או אבטיח אדום ללא גרעינים. או מילון או גבינה צהובה 9% של תנובה. או גבינה חמד 16% או ריבה תות שדה ללא סוכר ושמה ביחד מערבבת עם גבינה לבנה 5%.
או אחרי ארוחה ערב לפעמיים אוכלים מפללפון ירוק מקלפת צבע ירוק.
מבינים?
יש לה מכשיר חדש חדש(לא מזמן) שזה בדיקה דם שניקרא חברה דגם freestyle - freedom lite + כולל חבילה אחת קופסא כרטיסים קורא בדיקה דם בשביל המכשיר החדש.
רשום מאחורי המכשיר מספר הדגם cegso74-m2509
האם זה מכשיר טוב ומדוייק והכי טוב?עשיתי לה הרבה פעמיים בדיקה דם.לפעמיים שאני מכניס כרטיס קטן שקורא בדיקה דם והמכשיר נותן שגיאה. אני יודע מה זה אומר.
קראתי בחוברת הוראות מה זה שגיאה זה אומר לישתוף ידיים בסבון (אמא שלי תמיד שותפת ידיים בסבון) או להחליף כרטיס חדש.
וחלפתי כמה פעמיים 1 או 4 כרטיסים חדשים לבדיקה דם. ואחרון כרטיס חדש ניקלט ומראה לי מספר כמה דם נמוך או גבוהה.
מבינים?האם זה בסדר המכשיר החדש או כרטיסים חדשים לא טובים?אגב:כמובן קופסא כרטיסים קורא בדיקה דם זה קופסא חדש חדש.
שאלה אחרונה.
מתי לעשות זריקה אנסולין, לפני אוכל לעשות זריקה או אחרי אוכל לעשות זריקה?

תודה

IrisPeleg

New member
שאלות ותשובות

בן יקר שלום

בדיקת HbA1C נותנת ממומצע של רמת הסוכר במשך 3 חודשים שקדמו לבדיקה (24/90).
בדיקת דם בצום משקפת את זמן הצום בלבד.

האם אמא מטופלת במרפאת סוכרת או אצל רופא המשפחה?
אם אצל רופא המשפחה לא בטוח שעשו לה את הבדיקה הזאת. ממש לא.
עליך לבדוק בבדיקות ואם אין כזאת לדרוש שיעשו לה בעיקר עם איך שהיא אוכלת או לוקחת את האינסולין.
אם יש לך את התוצאה, ספר לנו וזה יעזור בתשובות.

באשר לאינסולין, אין זה נכון להתנות את האינסולין בהתאם לרמת בבוקר.

אסביר לך קצת על אינסולין מיקס:
יש אינסולין ארוך טווח ויש אינסולין מהיר.
אינסולין ארוך (פעיל 18-24 שעות) טווח דואג לרמה קבוע וטובה במשך היממה.
אינסולין מהיר (פעיל 1-4 שעות) הוא עבור הארוחה.

אינסולין מיקס מכיל את שניהם ביחס שונה - במקרה של אמא 30% ו-70%.
כלומר, הבדיקה בבוקר לא אמורה לשנות את לקיחת הזריקה שחשובה למשך היום.

עדין לא הבנתי עם "לחם" זו פרוסה לחם רגיל או שהכוונה ל"לחמניה עם שומשום ארוך קצר".
בכל מקרה זה הרבה.

גם פירות בערב לא מומלצים, מה גם שנראה לי שלא מדודים וספורים.

באשר למכשיר בדיקה, הוא מצוין.
צריך להיות מכסה שקוף ואיתו אפשר למדוד גם בכרית הצדדית של כף היד (מול האגודל) וגם באמה.
שם כמעט ולא כואב כי אין שם עצבים של חוש המישוש.

miki5411

New member
היי

אוקיי..הבנתי..תודה לך.אני אסביר לאמא שלי.וליבדוק מי איזה רופאה משפחה או רופאה סוכרת בדיקות דם.כדי שאבין טוב פרטים מדוייקים.

מיקי

דחוף דחוף דחוף לפנות לרופא סכרת

אני יוצאת מנקודת הנחה שהרופאה המדוברת היא רופאת משפחה כי עושה רושם שהיא לא הדריכה ולא הסבירה לכם כלום, אני בספק אם היא עצמה מבינה משהו מעבר לבסיסי בסכרת... אם מדובר ברופאת סכרת אז דחוף להחליף לרופא טוב!
בנוסף, לפנות לדיאטנית סכרת, אפשר לקבל הפניה מהרופאה.

אמא שלך (וגם אתה אם אתה עוזר לה) צריכים לקבל הסבר מקיף על המחלה, עושה רושם שגם ההתנהלות לא טובה וגם התזונה לא מתאימה...

באיזה מד סוכר אתם משתמשים?

לפחות בפריסטייל לייט ואולי גם באחרים יש אפשרות לבדוק גם במקומות נוספים נלבד באצבעות, אני בודקת באצבעות באופן נדיר ביותר.... זה פשוט- הכי כואב! יש מקומות אחרים שבהם זה לא כואב בכלל...

mhtusaela

New member
חדשה כאן בפורם

שבוע טוב ,וערב טוב שאלה לי אליכם,במסגרת שאני סובלת התת פעילות של בלוטת התריס ,אני עושה מדי פעם בדיקות דם,בבדיקה האחרונה יצא לי 100 רמת הסוכר בדם והדיאטנית הפחידה אותי שאני חייבת לשמור והדיאטה שלי היא דלת סוכר אני נלחצתי מאוד ושומרת בדקדקנות יתרה הכל ללא סוכר,ובודקת כל מצרך אם יש שם את הסמל של אגודת הסכרת מה דעתכם על כך ?אשמח לתשובה בתודה מראש

אני לא הייתי מייחסת חשיבות ייתרה

לבדיקה חד פעמית. במקומך, הייתי מבקשת הפניה לבדיקת A1C בהקדם כדי להבין מה באמת המצב שלי.
לשמור על התזונה והבריאות תמיד כדאי אבל ללא סוכר בדרך כלל = תחליפי סוכר שזה בדיוק ההיפך מבריא, והסמל של אגודת אייל אומר הרבה כלום... אם את מעוניינת (וזקוקה) לדיאטה המתאימה לחולי סכרת אז הדיאטה המתאימה היא דיאטה דלת פחמימות, שימי לב לצריכת הפחמימות שלך (כולן ולא רק הסוכרים), תבקשי מהדיאטנית שלך שתגדיר לך מס' מנות פחמימה מותרות לארוחה ותבדקי ערכים תזונתיים, העדיפי פחמימות מלאות ע"פ פחמימות פשוטות וכו'...

IrisPeleg

New member
כמות פחמימות

שלום

מה שחשוב זה כמות הפחמימות במנה שאת אוכלת.
יתכן שאין סוכר אך יש בזה הרבה פחמימות.
דוגמאות: עוגיות ללא סוכר, עוגה ללא סוכר, אורז, תפו"א, פירות ועוד

האם 100 היתה בדיקת מעבדה?
האם בדקו לך A1C - זה מה שחשוב.
בדיקת A1C נותנת ממוצע סוכר שלושה חודשים לפני הבדיקה.
בדיקה הצום לא אומרת כמעט דבר.

לא הבנתי אם יש לך סוכרת או לא.

בהצלחה

לקי לי

New member
מיקי, הכי פשוט תלך עם אמא לרופא המתאים

ואח"כ לדיאטנית מתאימה ותשמע מה הם אומרים לה לעשות
וכך תוכל לעזור לה.

miki5411

New member
תודה לך לקי לי.אני אקח...

אמא שלי לרופא וגם דיאטנית בנושא סוכרת.

המון תודה. תיהי בריאה. וגם לכולם תיהיו חזקים.

ביי
מיקי
סיימתי לקיבלתי תשובות מכולם.
יהיה בקשר אם יהיה לי עוד שאלות. אני אחזור.

למעלה