אני עושה מיפקד, תשתפו פעולה:

אני עושה מיפקד, תשתפו פעולה:

כפיר (חמישה חודשים) משלשל כבר עשרה ימים, עם חום וקצת הקאות. הוא הדביק את ההורים שלי, את ספיר, ואת האחיין שלי. אמרו לי שרץ עכשיו וירוס כלשהו ומחלקות ילדים עמוסות במקרי גסטרו. למי עוד יש כאן ילד משלשל עם חום? בן כמה הילד? מה אתן עושות לעזור לו?

היה לי אחד כזה כולל הקאות

ואחרי שבוע הכל עבר. מה עשיתי? חיכיתי בסבלנות, נתתי הרבה מים וחיבקתי המון

אנחנו גם עברנו שבוע כזה

הילי בת שנה וחודש, דאגנו שתשתה המון, תזונה מתאימה לשלשולים - בננה, אורז וכו´ וגם המסנו לה פעמיים ביום תמיסה בשם "אורסט" שמכילה את כל המינרלים שהגוף מאבד וחוץ מזה המון כביסות וסבלנות בסוף זה עובר

מתפקדים ../images/Emo3.gif

אז ככה: תומרון בן 9 חודשים. לפני כחודש וחצי היינו עם ווירוס (אדנו ווירוס לפי תרבית צואה) של שלשולים והקאות למשך 8 ימים, קצת חום בהתחלה, הרבה לא לאכול ועל סף ההתייבשות. לפני שבועיים שוב ווירוס שלשולים (תרבית יצאה שלילית לגמרי כלומר לא יודעים איזה ווירוס אבל בוודאות אחר) נמשך שבוע, בלי חום, שלשולים משתנים, ממשיך לאכול ואין התייבשות כלל, מצב הרוח נשאר בסדר והכל בסדר פרט לשלשולים. מקווה ששילמנו את חובנו לווירוסי השלשולים
(טפו טפו, חמסה, מלח, מים, שום, בצל). ולגביכם: הכי חשוב, תרגישו טוב ומהר. חשוב לעשות תרבית צואה כדי לשלול דברים אחרים ולא טובים. חשוב לשתות כמה שיותר!!! (אם הוא גם ממעט לאכול אולי כדאי להוסיף הידראן או תכשיר דומה אחר). לגבי אוכל מומלץ דייסת אורז ולהכין את הפורמולה על בסיס מי אורז (מים שבושל בהם אורז) ואולי כדאי להמנע מפורמולה חלבית ולעבור לצמחית. זה הידע שאנחנו צברנו בשני המקרים האחרונים. רק בריאות
שירלי.

doritl

New member
שילשולים

אני מבשלת גזר ונותנת לפצינט את מי הגזר ואפשר להוסיף גם אורז

anat30g

New member
כל המשפחה מתפקדת

המשפחה כולה היתה חולה - הבעל הביא את זה מהעבודה. אחר כך נדבקו התאומים - שנתיים ושלושה - היו בבית שבוע עם חום שלשולים וגם הקאות בהתחלה. אחר כך נדבקו האחים הגדולים ובסופו של דבר האמא... אנחנו לקראת הסוף. איכסה של מחלה! כלום לא עזר - הטיפול לחכות שיעבור.[ ענת

אפרת+

New member
פעם שניה - לפני שבוע

לגבי ילד בן חמישה חודשים אני קצת מתלבטת. בהתייעצות עם רופא הייתי נותנת לו ריכוז מינראלים ( כמו הידראן ודומיו) שניתן להמיס במים רתוחים. לגבי ילדים יותר גדולים להפסיק מיד מוצרי חלב ולעבור בעיקר לאוכל מבושל כמו מרק ירקות, אורז, תפוחי אדמה אגסים, תפוחים ומיץ תפוחים. בכלל פחמימות מבושלות או יבשות (בייגלה לא חטיפים אחרים) עושות טוב, מוצרי חלב ופירות למעט הנ"ל לא מומלצים.

הלילה יותם חטף חום גבוה../images/Emo10.gif

גם לפני שבועיים הוא היה חולה עם חום גבוה ודלקת אוזניים. יש לנו תור לרופא עוד שעה ואז נברר מה הפעם
ומה עושים. בינתיים נתתי נר אקמול (חום גבוה מ- 39 מעלות). כשהחום מתחת ל 38.5 אני לא נותנת כלום ואם זה ביניים אני נותנת אקמולי בסירופ. אני מניקה אותו הרבה והוא כמעט כל הזמן מחובק בידיים שלי. מה שכן, יותם חלה לראשונה לפני שבועיים בגיל 9 וחצי חודשים. באותו שבוע נפגש עם הרבה תינוקות. לפני יומיים יותם התחיל קליטה בבית התינוקות ושוב חלה. זה בהחלט לא נראה לי מקרי, ולכן עצתי לך בגילכם הצעיר להמנע ממגע עם ילדים ומבוגרים מצוננים (אפילו שיש להם רק נזלת). שנרגיש כולנו טוב!

נילי, ועכשיו התפקדות מלאה-טוטאלית

וכוללנית
אז היגיעו עכשיו גם השילשולים, וזאת כמובן אחרי שהיינו אחה"צ אצל הרופא ואמרתי שאין לו שלשולים
קיבלנו אנטיביוטיקה. הניחוש הראשוני של הרופא שזה ויראלי והוא אמר שהוא ממש כמעט לא נותן אנטיביוטיקה בתור טיפול לוירוס החום והשילשולים הזה. אבל הסתכלות אחת באוזן הבהירה שיש גם דלקת
החלמה מהירה לכולנו ושיהיה לכולנו לילה שקט.

למעלה