אני עייפה, תשושה ומרוטה

תודה רבה

מה שאני צריכה עכשיו באת זה להפסיק לגגל באובססיביות על יונת הבית כי אני מוצאת מחלות מתחת לאדמה.

וואו כל כך

מישהו פעם אמר שהיונים הם העכברושים של השמיים. איך לעזעזל החיות המטונפות האלה זכו לכל כך הרבה אמונות טפלות חיוביות וקומפלימנטים. אבל אני חושבת שהיונה המפורסמת של נוח, הלבנה היפה עם עלה הזית היא יונה מסוג אחר. כנראה יש סוג של יונים אליטיסטיות יפות וחכמות שניתן לאמן אותן להביא דואר ולעשות פעלולים.

מה יהיה עם החרדות? עכשיו יצא החג אין תירוץ לדחות. לכי לרופא משפחה אפילו, אני יודעת שיש להם כמה תרופות שהם רשאים לתת במצבי חרדה, אני חושבת שואבן אחד מהם. סורבון גם כדור טוב נגד חרדה שלא ממכר (לא בנזודיאזפין) וכמובן יש דברים טבעיים. ניסית פעם לקחת GABA?

סטארט אפ...

כשאני חושבת על האם גוגל והאינטרנט בכלל שיפר את החיים שלי אני לא בטוחה, אבל אני יודעת שהוא שינה לחלוטין את החיים שלי. למשל אם לא היה אינטרנט היום החיים שלי היו נראים לגמרי לגמרי אחרת.

תקראי קצת על התוסף תזונה של GABA

מוכרים אותו ללא מרשם בכל בית טבע, ולפעמים אפשר למצוא אותו גם בסופר פארם. לי אישית זה עוזר מאוד עם חרדות. במיוחד שאני לוקחת יותר מדי ריטלין ונעשית דרוכה. זה גם אמור לנקות רעלים ממערכת העצבים המרכזית (יענו המוח המסכן שלנו ששוחה בכימיקלים) ולעשות לו רי-סטארט.

http://www.focus.co.il/page.asp?page=475

כשאני מנסה לעשות לעצמי מטרות ארוכות טווח

אני נכנסת אוטומטית לחרדה. לכן אני מציבה לעצמי מטרות קטנות. עברנו אחד נלך לכיוון הבאה. הצלחות קטנות.

ברור שזה מגביל (טריגר)

אבל אני אמרתי לעצמי בתקופה קשה שבה שקלתי אם להמשיך לחיות שאם אני לא הולכת לעשות את הכל כמו כולם ואפילו יותר טוב אז חבל לי על הזמן.

אני לא כזאת טובה אבל אני כן מנסה להיות כמו כולם. לפעמים זה הולך וברור שיש רגעים קשים, אבל גם כשהמצב חרא בלבן אני מזכירה לעצמי, כמו הרשלה שתכף יהיה קל וגם שלכולם קשה. גם האנשים שנדמים הכי חזקים ונורמטיבים בוכים.

אני שמחה מאוד לשמוע!

את צודקת. זה מבאס. אני כל הזמן חושב "ומה אם". אולי אם לא היו לי את הבעיות ואת הפרעת הקשב או שהיו מאבחנים אותה בזמן (אני הייתי מהילדים החולמניים לא ההיפר אקטיבים שמפריעים לכן המורה לא מיהרה לשלוח אותי לאבחון) אז אולי הייתי עושה הכל יותר מוקדם, מסיימת את כל הבגרויות כבר בתיכון. ואם אמא שלי הייתה יותר רגישה ומכילה ופחות ביקורתית אולי הייתי יותר בטוחה בעצמי ומגובשת באישיות שלי. ואם לא הייתי גדלה בסביבה שבה גדלתי (למשל נשארת לגדול ברמת גן) אז לא הייתי עושה את מסע ההתבגרות ההרסני והמסוכן שלי. ואם ואם ואם אין לזה סוף...

אני פעם קראתי ספר של ביירון קייטי שהמציאה שיטה שנקראת העבודה שהפואנטה בגדול זה שכל הצרות בחיים נובעות מכך שאנחנו לא משלימים עם הקיים ועם מה שיש. ודי התחברתי.

תחשבי שלמרות הדיכאון והחרדות יש לך תכונות טובות אחרות. יש בך רגישות גבוהה שעוזרת לך לשים לב לפרטים, יש בך אינטלגנציה, את טובה ואמפטית לאחרים בגלל שאת יודעת סבל מהו. את חזקה, למרות מה שאת אולי חושבת על עצמך, צריך הרבה כוחות לחיות עם דיכאון וחרדות, אלה מחלות לא פשוטות שגורמות לפעמים יותר סבל ממחלות פיזיות. תזכרי את כל זה.

וואי זה כל כך אני...

אני כל הזמן אומרת שאני חושדת במי שלא מפגין חולשה ולא מראה חסרונות. כי אני יודעת שהם בטוח קיימים, אין אדם מושלם אבל אם הוא בוחר להסתיר אותם זה גורם לי לתהות מה כבר כל כך חמור שצריך להסתיר אותו?

פאקים וחולשות זה אנושי בעיניי
ותקראי את הספר, שמעתי שהוא עזר להרבה אנשים.

יונים הן פחדניות

אחרי שהשכנה באה ופתחה החלון היה פתוח הרבה זמן והיא לא ברחה.

מזל שבסופו של דבר בא גבר. מה היינו עושות בלעדיהם אני לא יודעת.

אני עייפה, תשושה ומרוטה

כרגע סיימתי מאבק עיקש וקשה עם יונה שנכנסה לי לחדר. נכנסה יונה שחורה, שמנה דרך חריץ קטנטן בחלון, אין לי מושג איך היא הצליחה להיכנס דרכו. אבל לצאת לא הצליחה.

התנחלה לי על המיטה, ישבה לי על הבגדים ואני כל פעם שנכנסתי לנסות לפתוח יותר את החלון שתצא היא נכנסה לאטרף והתעופפה עם הכנפיים ואני ישר ברחתי וצרחתי כי שמעתי שבכנפיים שלהן מתחבאים טפילים וחיידקים. אלוהים ישמור. אח שלי שהייתי מצפה ממנו שיגן עליי בשעת משבר קשה זה התחיל לצרוח, נכנס לחדר שלו ונעל את הדלת, והשאיר אותי לבדי בשדה הקרב.

בסוף אזרתי אומץ ובלעתי רוק וביקשתי מהשכנה לפתוח את החלון אבל כשהיא באה כבר לא היה זכר ליונה. חיפשתי בכל מקום והיא איננה. כנראה היא יצאה עוד שהשתגענו מקודם.

עכשיו אני בהיסטריה, יש לי היפוכונדריה שנדבקתי בקדחת הנילוס ומתגרדת בכל הגוף. אין לי מושג אם זה אמיתי או פסיכוסומטי. נשאר לי לנקות את כל החדר כאילו פסח נכנס היום ולא בדיוק יצא. וכל התוכניות הלכו לפח.

אבל סבתא שלי אמרה שיונה מביאה מזל וזוגיות, אני יודעת.

איך היה היסרו חג לכם?

המסכנה נמצאה כעת

מפוחדת מתחת למיטה היא התחבאה. בסוף בא גבר והוציא אותה החוצה. היא נכנסה לטראומה מהצרחות והתחבאה.

איזה ערב

שמחה לשמוע שזה מאחורייך...

(כשקראתי את ההודעה שלך בבוקר, מוקדם מאוד בבוקר, הייתי בטוחה שכתבת שיונה מביאה מזל ועוגיות, ותהיתי איך זה קורה. זה כמו שחסידה מביאה תינוקות?)

אם היא הייתה מביאה עוגיות

סבתא שלי לא היתה כל כך שמחה. הרי היא מפמפמת לי בראש כל היום לעשות דיאטה ולמצוא חתן.

למעלה