אני עכשוו בדילמה

אני עכשוו בדילמה

אני לא יודעת מה כדאי להכין טרימיסו או עוגת ביסקוויטים עם גבינה ??

מה עושים ??

המתכונים הם :

המרכיבים :

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן

250 גרם גבינת מסקרפונה .

250 גרם גבינה לבנה 9%

100 ג` סוכר ( חצי כוס)

400 גרם (2 חבילות) בישקוטים

1 כפית תמצית וניל

חצי שקית אינסטנט פודינג וניל

סירופ קפה –
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
3 כפות קפה מגורען

לציפוי –
שוקולד מריר מגורד


מכינים סירופ סוכר: בסיר קטן שמים סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-2 דק' נוספות עד להמסה מלאה של הסוכר.
מסירים מהאש, מעבירים לקערה, מוסיפים את הקפה ומערבבים לקבלת סירופ חלק ואחיד.
מצננים את הסירופ לטמפ' החדר, מוסיפים אייריש קרים/ליקר קפה ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לשימוש


אופן ההכנה: 1.מכינים קפה מ-200 מ"ל (4/5 כוס) מים רותחים ו-2 כפות קפה נמס מגורען. מערבבים היטב, מוסיפים ליקר קפה או ברנדי ומצננים.
2.מקציפים שמנת מתוקה בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצפת יציבה.
3.מקציפים את גבינת המסקרפונה בקערה אחרת ומאחדים בעדינות עם הקצפת, בעזרת מרית.
4.מוסיפים וניל ומערבבים בעדינות.
5.מוסיפים אבקת סוכר לפי הטעם ומערבבים.
6.טובלים מחצית מכמות הבישקוטים טבילה קצרצרה (למשך חצי שנייה) בתערובת הקפה ומניחים בתבנית, בצפיפות, אחד ליד השני.
7.יוצקים את מחצית תערובת הגבינה מעל שכבת הבישקוטים ומחליקים בעזרת מרית. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבישקוטים ויתרת תערובת הגבינה.
8.מכניסים למקרר למשך 8 שעות לפחות. לפני ההגשה זורים קקאו בנדיבות ומגישים.

או זאת ...



כמה אפשרויות הכנה לשים לב:

ביסקוויטים
קילו גבינה לבנה, מסוננת מנוזלים
2 שמנת מתוקה
אינסטנט וניל
3/4 כוס חלב
200 ג` סוכר (כוס)

לטבילה":
1 כוס חלב
1כפית קפה נמס

ציפוי:
200 ג` שוקולד מריר
200 מ"ל שמנת מתוקה


אופן ההכנה:

1. לערבב גבינה, סוכר, חמאה. להקציף שמנת, אינסטנט, חלב לקרם יציב. להוסיף את הגבינה לקרם הוניל.

2. לטבול את הביסקווטים בחלב, לסדר שכבה בבסיס התבנית, למרוח מחצית מקרם הגבינה על הביסקויטים, לסדר עוד שכבת ביסקוויטים (טבולים בחלב), למרוח את המחצית השניה של הגבינה, להקפיא לשעתיים.

3. שמנת עד סף רתיחה, ליצוק על קוביות השוקולד, לערבב לתערובת אחידה. לצקת על שכבת הגבינה. לקרר 24 שעות.

הערות:
תבנית בינונית.

כמה אפשרויות הכנה:
להחליף את הביסקוויטים בבישקוטים.
אם לא אוהבים את השילוב של גבינה ושוקולד לוותר על הציפוי.
להכין שכבה נוספת של ביסקוויטים בחלק העליון.

העוגה מאוד פשוטה להכנה וטעימה מאוד




 
 

bali

New member
מנהל
בגדול המתכונים לא מאד שונים

המתכון השני עם קצת פחות אחוזי שומן כי אין בו מסקרפונה. והוא קצת יותר פשוט להכנה.

הציפוי - גם בעוגת הביסקוויטים אפשר לגרד שוקולד ולפזר במקום להכין גנאש שוקולד. פחות שמנת מתוקה אחת.

שניהם נקראים לי טעימים
 

ניריתי 1

New member
לתצומת ליבך ...

מתכון הטירמיסו שהעלת, אינו באמת טירמיסו. בטירמיסו אמיתי אין גבינה לבנה 9% ואין גם אינסטנט פודינג וניל.
כך ששני המתכונים הם מתכוני עוגת ביסקוויטים. יש המון וריאציות לעוגות ביסקוויטים.
מבין השניים שהעלת, האחד יותר עשיר (גם בטעם וגם בקלוריות, בגלל המסקרפונה - שאינה אגב גבינה
אלא שמנת !).
אם את מכינה לאירוח, בוודאות לכי על זו עם המסקרפונה. אם את מכינה לכם בבית ולא רוצים "להתחזר" יתר על המידה, עשי את השניה. תלוי בקהל היעד



 

almogi

New member
גם לא ברור מתי משתמשים בו

הוא מופיע ברשימת החומרים אבל לא בהוראות ההכנה.
כנ"ל לגבי סירופ הסוכר.
 
למעלה