אני על סף דמעות..חרטה עמוקה

meymey11

New member
אני על סף דמעות..חרטה עמוקה

נשברתי...הילדודס בני חודש וחצי ולפני שבועיים בערך הייתה לי מיני התמוטטות עצבים והפסקתי לשאוב..הם היו אוכלים שאוב ופעם פעמיים ביום תמ"ל וזה עבד מצויין
כולנו היינו מאושרים אבל אז הייתה ירידה בכמות השאיבות ולא הצלחית לעמוד בכמות שהם צרכו והיוצרות התהפכו נתתי רוב היום תמ"ל ופעם פעמיים שאוב..
ואמרתי די נמאס לי התסכול היה גדול..ועכשיו שבועיים אחרי אני מתחרט חרטה עמוקה שנשברתי ושלא הייתי חזקה שלא התעקשתי כי הרי זה הכי טוב עבורם!
ואתמול ניסיתי לשאוב קצת אחרי שבועיים (עדיין יש לי מעט גודש) אחרי 10 ד' יצא בקושי 10CC משני הצדדים..

אני לא מניקה כי הם מהר מאוד מתוסכלים הם "גרו" על הציצי 45 ד' ואחרי שעה שוב היו רעבים ופחדתי שזה לא מספיק והם נולדו קטנים ובשביל הברית היו צריכים לעלות במשקל ולכן שאבתי ונתתי.
כנראה שזה עשה להם בלבול פטמות והם לא ממש יודעים להתחבר לפטמה למרות שזה קורה לפעמים...

האם ניתן להחזיר את הגלגל אחרוה במצב הזה? האם ניתן איכשהו לחדש את מלאי החלב? עצות יתקבלו בברכה (וגם מילות תמיכה)

shigatox

New member
אל יאוש

קודם כל הדבר הכי טוב שאת יכולה לתת לילדים שלך זה אמא שלווה ורגועה שפנויה להיות אמא. לדעתי זו לא טעות להפסיק לשאוב אם ממש הגעת על סף התמוטטות עצבים. חלב אם זה נפלא ומדהים אבל המון אנשים חכמים, בריאים ומוכשרים גדלו על תמ"ל ולא קרה כלום.
אז אני חושבת שקודם כל תנסי לחשוב בינך לבין עצמך אם את רוצה להשקיע עכשיו את כל כולך בהנקה ובשאיבות. ואם לא הדגשתי את זה מספיק עד עכשיו, תשובה שלילית לא הופכת אותך לאמא פחות טובה.
ועכשיו אם החלטת שכן-
קודם כל כמה שאלות- באיזה משקל נולדו? איזה שבוע? האם הם הצליחו לינוק בכלל או שרק שאוב? האם נעזרת ביועצת הנקה?
אם הבנתי נכון במשך שבועיים לא שאבת ולא הנקת ועדיין לא התיבש לך החלב? אם ככה נשמע שיש עוד סיכוי לשחזר את ההנקה.
נראה לי טיפ טוב הוא לפני כל האכלה להצמיד את התינוקות לשד, לתת להם לשחק ולנסות לגרות את הפטמה, אחר כל האכלה לשאוב. בהתחלה יצא מעט אבל אם תתדמידי בשאיבה 8 פעמים ביממה 15 דקות בכל פעם, (חשוב גם בלילה בעקר בשעות הקטנות של2-3) לאט לאט הכמויות יתגברו.
חוץ מזה אולי כדאי לנסות מגבירי חלב, בסגנון כמוסות חילבה למשל.
וכמובן כמובן ליצור קשר עם יועצת הנקה, שתנסה לעזור לך לחבר אותם כמו שצרך.
שיהיה המון בהצלחה, ותזכרי שאת אמא הכי טובה שיכולה להיות לבנים שלך, גם אם את מניקה וגם אם לא

אל תתייאשי

היי מיימיי

אני מאוד מסכימה עם shigatox.

ראשית - אל תייסרי את עצמך על מה שעשית. זה היה וזהו, עבר.
ובאמת כמו ששיגטוקס כתבה לפני - זה שאת כן או לא מניקה - זה לא מה שמגדיר אותך כאמא טובה או לא. כלל לא.
שבי ותעשי עם עצמך חושבים - האם את רוצה לנסות לחזור להנקה - כמה שיצליח, זה לא משנה אם זו הנקה מלאה או לא.
זו החלטה שרק את יכולה לקבל.. ואין לנו חלק בעניין.. את צריכה לחשוב עם עצמך.
ושוב אני חוזרת על מה שנכתב - גם תשובה שלילית זה בסדר גמור.
וגם אם לא - אנחנו פה לעזור לך, אם יהיה גודש או בשאלות הוריות אחרות.. בלי קשר להנקה.

אם כן -
התחילי לשאוב כמה שאת יכולה , ביום ובלילה, כמה דקות מכל צד (עדיף אפילו לזפזפ בין הצדדים) - אם אפשרי - כל 3 שעות (ומאוד חשוב גם בלילה..). כמה שתצליחי - יהיה נהדר!!
מכיון שייצור החלב עובד על ביקוש והיצע - ואצלך הגוף עדיין "זוכר" - אם תייצרי ביקוש - יגיע גם ההיצע.
כדאי לקחת גם איזה תוסף שיעזור (אבל זה לא במקום שאיבות..) להגביר את ייצור החלב. כמו כמוסות חילבה או מורינגה או גלגה.
וגם אני מצטרפת להמלצה להיעזר ביועצת הנקה מוסמכת IBCLC.

שולחת לך חיבוק גדול, קחי אויר, ותמשיכי הלאה, לא קרה כלום. אפשר לתקן!
שתפי אותנו מה החלטת , ונמשיך לעזור באיזה כיוון שתבחרי.

meymey11

New member
תודה רבה לשתיכן

אני מאוד רוצה לתקן ומאוד מסוירת על ההחלטה שביצעתי ברגע משבר אבל אתן צודקות מה שהיה היה ועכשיו חשוב לי לשקם את הייצור..היום ניסיתי לחבר את אחד הקטנים התחבר יפה וניסה לשאוב יצא מעט ראיתי אבל זה כאב מאוד מאוד וגם השאיבות משום מה מעט כואבות..השד מרגיש לי מרוקן מעין "שקית שוקו" כזו אבל בלחיצה וגם בשאיבה יצא מעט..אני אקנה מחר את כדורי החילבה וכמובן אמשיך בשאיבות ומידי פעם אנסה לחבר אותם אפילו אם לא יוצא? להמשיך לנסות? אני מאוד ארצה לשלב הנקה גם אם לא באופן בלעדי לפחות פעם או פעמיים ביום.. אשמח לעזרה

למעלה