אני על סף השתגעות מהבית שלי.

CluBeRiT

New member
אני על סף השתגעות מהבית שלי.

אני בי"ב, מעומדת לעתודה. קרימינולוגיה. עכשיו לא צריך להזכיר לי כמה לימודים זה חשוב, באמת שלא. עם הציונים שלי, שאין לי בגרות אחת מתחת ל87 אני מבטיחה לכם- אני עושה את כל מה שאני יכולה. אפילו הפסקתי לעבוד בגלל זה. אבל, עם כמה שאני מוצאת את הלימודים חשובים אני צריכה כסף לעצמי. אני לא מסוגלת לבקש מההורים שלי כסף כי אני רואה שגם ככה הם עם עצמם לא מסתדרים והבית שלנו צורך המון. אז כל מה שקשור לבגדים, מתנות, נעליים, איפור, הכל- אני קונה לבד. גם טיולים לחו"ל אני מימנתי לבד. למה אני מספרת את זה? כדי להבין את הצד השני כי באמת חשוב לי. אחרי שאני לומדת, ואני מודה שבזמן האחרון היה לי טיפה קשה ללמוד בגלל חוסר מסגרת, החלטתי למצא עבודה ולפחות להרוויח כסף כי לא נשאר לי הרבה מבחנים ומה שנשאר- אני יכולה ללמוד אליו עם חרישה של יומיים ולעבור אפילו על 90. אז מצאתי עבודה, במארחת, ואתמול הקפיצו אותי לעבודה כשמחר יש לי מגן שאליו אני לומדת למרות שהוא ממש לא התחום החזק שלי. מתימטיקה. אבא שלי אמר לי שזה לא מקובל עליו ואם זה קורה שוב הוא חותך לי את העבודה. סליחה? למה הוא ממן לי את מה שאני צריכה מעבר לאוכל וקורת גג? את הטלפון שלי אני משלמת, אני כבר חודשיים וחצי לא חייתי כמו שאני רגילה בגלל שאני לא עובדת ואני לא הולכת לבקש מהם כלום. כי כשאני כן הם עושים לי פרצוף שאני מבזבזת יותר מדיי. מי הוא שישלוט לי על ההכנסה שלי או על הלימודים שלי? אני מבינה, אבא, זה חשוב. לא הרמתי עליו את הקול, אמרתי לו שעם כל הכבוד, לא הוא זה שמממן את הצרכים שלי שמעבר, וכשפעם אחת ביקשתי ג'ינס אמא אמרה שאין אבל קנתה לאחי משהו אח"כ. תכלס, את הבגדים והטיולים, וההנאות שלי, הם לא מימנו, והאמת שגם לא ביקשתי מהם. אבל כשאני כבר מוצאת לעצמי עבודה עם שכר מכובד ובזמן שאני מחליטה אני באה לעבוד, מי הוא חושב לעצמו שהוא כשהוא אומר לי שהוא יחתוך לי את זה? למה הוא יקנה לי את הדברים האלה במקום? מי? אני מבינה שלימודים והשכלה של הילדים חשובה לכל הורה. אבל הוא לא מבין שלי חשוב החופש שלי, והידיעה שאני יכולה לבזבז כמה שבא לי. אני לא צריכה שזה יהיה ממנו. ואני ילדה גדולה, אני יודעת מה לעשות על עצמי. זה כל כך מעצבן שהוא לא מבין את זה. למה הוא ככה? כל פעם שאני עושה משהו שהוא לא לימודים הוא מושיב אותי לשיחה על לימודים ולוותר על דברים אחרים. נמאס לי לוותר! לא רוצה לוותר! איך אני מסבירה לו את זה????

BEIZI

New member
אווו זה מזכיר לי המון. אבל

תראי המצב שלך מצויין. אני לדוגמא אבא שלי יש לו הרבה כסף. אבל באמת הרבה. וכשהייתי מבקש מימנו בגדים חדשים פעם בשנה. הוא אמר שאני לא צריך. ופעמים אפילו היה אומר שאין לו. לפני שנה יום אחד אבא שלי ראה שקניתי חליפה חדשה. הוא שאל אותי מאיפה הכסף? אמרתי לו מהעיתון. הוא שאל מה עיתון?.. ואז הסברתי לו שהתחלתי לעבוד בעיתון בתור כתב.. הוא היתרגז עלי ועם הקשרים שלו ה

BEIZI

New member
המשך:

ועם הקשרים שלו הוא אמר לעורך שיזרוק אותי מהעיתון. וזה מה שקרה. הוא אף פעם לא דיבר איתי על חשיבות הלימודים. ותאמיני לי שהציונים שלי היו מאוד גבוהים. היום אני כבר ברחתי חודש + מהבית. אני נמצא בישיבה. שם יש הכול. ואני לא מתכנן בכלל לחזור הביתה. זהו זה אני לא צריך אותם יותר.

la colorada

New member
תגובה למה שרשמת.....

תראי את חייבת להבין שיש פער גילאים ואבא שלך רוצה שתצליחי בחיים..... אבל לפי מה שאת כותבת את נמצאת בבאסה רצינית ואת חייבת להסביר לאבא שלך שיפסיק עם הטפות המוסר הטיפשיות האלה.....ושאת ההטפות האלה נותנים לילדים עד כיתה ז-ח ושאת בחורה מספיק אחראית ואת יודעת שזה חשוב...... ותגידי לו שזה ממש פוגע בך שהוא לוחץ עלייך בעניין הזה ומספיק להגיד פעם אחת....את לא צריכה שיגידו לך כמה פעמים אותו הדבר ואם הוא לא יבין תגידי לו שאת שמה שלט בחדר .......טוב שיירד ממך ולא יהיה עלוקה.... ההורים של היום לא מבינים את הילדים.....לא מבינים בשיט..... אנחנו רוצים חופש........לעשות מה שבא לנו.....שירדו ממנו כבר.... שיתנו כיוון אבל שלא ישתלטו על החיים....... טוב אני מקווה שתסתדרי ושיהיה לך רק טוב.......

CluBeRiT

New member
תודה....

אני אנסה לדבר איתו. העבודה לא הסתדרה ואני אנסה לדבר איתו. סה"כ אין לנו קצרים בתקשורת. לא יודעת... לפעמים זה ככה.

faith2

New member
אבל מה שצריך להוסיף..

שאת תלמידה מצטיינת...את מועמדת לעתודה לקרימינולוגיה שזה נחשב ללמקצוע נורא גבוהה....קודם כל כל הכבוד לך. דבר שני, אני בטוחה שתסתדרי לאזן בין שני הדברם- ותסבירי לאבא, שאת לא רוצה להעיק עליהם בענייני כסף, אבל מה לעשות יש לך צרכים ובשביל הוריד ממך את העוול הזה, את חוסכת בעצמך ומכלכלת את הצרכים שלך, ודבר כזה דורש עבודה- אין מה לעשות

למעלה