אני על סף סיום של Good Omens...

כן..

השם שלו בעברית הוא "בשורות טובות" בהוצאת אופוס.. תרגום מחורבן... שגיאות הדפסה מבהילות.. וכל משחקי המילים הלכו לאיבוד.. אבל עדיין הספר הכי טוב בעברית שאפשר להשיג של פראצ'ט.. מאגנה, קריאה מהנה, בע"מ

DviRincewind

New member
אני על סף סיום של Good Omens...

נשארו לי עוד פחות מ-10 עמודים, וכבר יש לי טונות של אנקדוטות ועניינים שרציתי לדסקס עליהם אתכם- אז היכונו! הספר כבר מעוות מרוב שקיפלתי בו שולי דפים במקומות שרציתי לחזור אליהם אחר כך
האמת שזו באמת יצירת מופת, והספר הזה פשוט נולד בשביל להפוך לסרט בסופו של דבר! טוב, אני הולך לסיים לקרוא ולחזור לכאן לכתוב!

SaidinsTaint

New member
קראתי השבוע את Good Omens

באנגלית, אחרי 5-6 פעמים בעברית. ואם לא הייתי קורא את הספר כבר קודם, אני חושב שהיו הרבה קטעים שלא הייתי מבין. שזה די מפריע לי כי את עולם הדיסק קראתי כמעט אך ורק באנגלית, ולא היו לי בעיות, מה גם שאני נוהג לקרוא הרבה באנגלית. אולי אלה המונחים הבריטיים, אבל היו כמה קטעים שהבנתי רק בגלל שזכרתי מה היה שם בגרסה העברית. אגב - אני לא בטוח אבל נראה לי שכמה מההערות נעלמו בגרסה העברית (ואולי אני סתם לא זוכר). כל מיני דברים ששמתי לב אליהם באנגלית שלא ראיתי בעברית - ההדגשה כל הזמן של קראולי לנחש - ליחששושים, העיניים, הנעליים, הוא זחל משם וכו'... אני בדרך כלל קורא את עולם הדיסק באנגלית,

ParanoidA

New member
בתרגום תמיד מאבדים../images/Emo113.gif

משהו אי אפשר לתרגם משחקי מילים אימרות ורבה מושגים לכן יש לקרוא בשפת המקור! אם אפשר.

SaidinsTaint

New member
ללא נושא

כן, כן יופי נחמד מאוד, סגנון חיים נפלא ונערץ, אבל לא ממש קשור למה שאמרתי נכון? אם יש לי אפשרות לקרוא ספר בעברית או באנגלית אני אבחר באנגלית, וסביר להניח שאהנה יותר, אבל במקרה של הספר הזה הייתי נהנה מהספר הרבה פחות אם לא הייתי קורא אותו קודם, כי הרבה קטעים היו חומקים ממני... טוב אולי זה קשור לקטע עם קראולי, אבל זו לא היתה הנקודה העיקרית של ההודעה

imp

New member
טוב...

פראצ'ט כתב את הספר יחד עם נאיל גאימן, וסגנון הכתיבה שלו יכול להיות מופתע מן השינוי. קל להבחין באלמנטים שהכניס גאימן ובאלא שהכניס פראצ'ט. הרבעיה בסוף הספר דומה להפליא לרבעיה בסדרת johnny and... אם משהוא מכיר את הכתיבה של גאימן אולי הוא יכול להורות מה לקוח ממנו?

את ליגור והאסטור..

ואוליי את סגנון החיים של קרולי.. גיימני להפליא.. ואני עדיין תוהה מי אחראי על סצינת המשיבון.. היא הטובה ביותר בספר ללא ספק.. מאגנה, ספקות, בע"מ

Irenie

New member
ספר מדהים...

Kids!- Bringing about armageddon can be dangerous. Do not attempt it at your own home

למעלה