אני עם מסעדת "אלביס" גמרתי.

אני עם מסעדת "אלביס" גמרתי.

משך שנים רבות ביקרתי במסעדה הזו, עוד מהימים שהיתה מסעדה קטנה בתחנת הדלק ונקראה "פונדק ההרים". היו בה 4 תמונות של אלביס ולאט לאט שינתה את שמה ואלביס הונצח בה בכ-700 תמונות ומספר פסלים.

בשנים האחרונות שמתי לב שהמקום הלך והיתדרדר ומחיריו האמירו. המקום שהיה תמיד מלא מפה לפה ובוודאי בימי חג וחופשה, היום היה ריק !!! ובמשך שעה הגיעו למקום משפחה קטנה ועוד שתיים, וזהו.
המלצרים הוותיקים נעלמו, ויש רק איזה בחור צעיר בודד שממלצר.

הגעתי עם הבן היום בצהרים לאכול אחרי שהייה ארוכה מאתמול בבית החולים הדסה (בגלל בעיית עיניים שלו) בירושלים.
הבן טבעוני ולכן הזמנתי לו צלוחית סלט חצילים בטחינה, ומנה סלט ערבי.
אני הזמנתי חומוס וקבב וחמוצים.
וכן קנקן קטן לימונדה.

הייתי פשוט המום מהזילות של המסעדה.
סלט החצילים היה סביר
הסלט הערבי לא היה מתובל פרט לפטרוזיליה ואולי טיפה שמן
החומוס שהובטח בכתב עם גרגרים חמים היה חומוס מקופסה קר, בלי שמן ובלי פפריקה.
החמוצים היו צלוחית קטנה של 28 זיתים מאוד קטנים (ספרתי) , אפילו לא דפוקים שבהם המטבח הערבי מתגאה.
את הקבב בקשתי שלא יגישו יבש אלא עסיסי יותר.
הצ'יפס היה משקיות קפוא עם טעם כאילו ציפו אותו בפלסטיק, אחרי 3-4 לא נגעתי בהם יותר.

מה שלא פחות הרגיז אותי, היה שראיתי שלשולחנות עם המשפחות הגישו כל מיני חמוצים במגוון גדול (כנראה מהם קיוו להרויח יותר כסף).
בשורה התחתונה, זה עלה לי 148 שקלים טבין ותקילין.

הבעיה היא שהמסעדה הזו היא המסעדה המזרחית היחידה בדרך מירושלים לתל אביב והייתי מאוד רעב אחרי הסאגה בהדסה.
להבא, אכנס לפלפליה במעוז ציון, משם הייתי יוצא מרוצה יותר, בלי תחושה שמנסים לחסוך עלי ככל היותר וגובים הון עתק.

מינהר

New member
מאיר, עכשיו עשית ל"אלביס" פרסומת. בחיים לא שמעתי עליהם.

ליד הדסה אין מסעדות מזרחיות?

הם היו מפורסמים משך שנים רבות

כעת שמתי לב שבעל הבית הוא הבן של בעל הבית המקורי, והוא שדירדר את המקום כנראה. עובדה שהיום (חול המועד) המסעדה ריקה בשעות שהיא היתה צריכה להיות מלאה מטיילים ותיירים שהיו גודשים אותה בעבר.

ליד הדסה אין שום דבר, רק מכוניות שחונות בכל מקום אפשרי, כיוון שהכניסה למתחם בית החולים עולה כסף, וגם חניה בו עולה כסף נוסף.

פעם "אלביס" היתה מאוד פופלארית

וטיולים נהגו לעצור שם. גם זה הפסיק משום שהמסעדה הידרדרה. אבל עדיף כבר ללכת לאבו גוש.

מאיר, למה לא החזרת מה שלא היה בסדר,

אם הסכמת לכל מה שנתנו לך וגם שילמת , אז למה אתה מתלונן ?
הייתי היום עם הקבוצה , בבית קפה, והזמנתי לימונדה, אחרי הלגימה הראשונה ,הרגשתי כאילו אני שותה איזה
חומר ניקויי, כמובן שהחזרתי להם , אם הסבר בהתאם, אח"כ הביאו לי מיץ תפוזים סחוט . שזה היה בסדר !

pri2

New member
למה לא הלכתם למסעדת גאליס? זה די ממול והיא טובה

אך בהחלט יותר יקרה ממנת פלאפל וחומוס בצלחת.

מסעדת אלביס כבר עבר עליה הקלח.

לא נורא תלך לטורקי באור יהודה ותהנו שם, גם טעים וגם לא יקר.
תעשו לעצמכם חוויה מתקנת.

הדסהש1

New member
מסעדת אלביס ידועה לכל מי שנוסע לירושליים.

שהייתי נוסעת לטיולים לאזור לא היה פעם שאכלנו שם.היה עמוס אוטובוסים.שנים כבר לא הייתי שם...

איפה זה ממול ?

כי ממול אין שום דבר אלא את קרית טלז סטון החרדית.
חוץ מזה מדובר במסעדה בין ירושלים לתל אביב.
אילו רציתי פלאפל, הייתי נכנס לאחת המסעדות במעוז ציון , יש שם מסעדות טובות.

אור יהודה היתה פעם על הציר לנתב"ג, ואז כולם היו עוצרים במסעדת "הבוסתן" עליה כתב עמוס תלמי את אחד הפרקים בספריו על יפו.

מינהר

New member
פרי, אני מסכימה איתך שהתורכי באור יהודה מצוין, וגם אנטבה

אור יהודה. גם אבו נאצר ביפו. [הכל מזרחיות]

אני מכיר מסעדות מזרחיות טובות מאוד

למשל מסעדה שאני מגיע אליה בכל פעם שאני בצפון "אירוס בגלבוע" (היא משנה את שמה מידי פעם) בתחנת הדלק בעין חרוד, מנוהלת ע"י ערבים.
אתה מגיע, "פותחים שולחן" עם חמוצים ואחרים מגוונים מאוד, האוכל הבסיסי טוב מאוד.

פעם נהגתי ללכת עם אשתי למסעדת "אל באבור" בואדי ערה עם אוכל מדהים , אבל מאז ההפגנות האלימות שם, אנו מדירים רגלינו משם.

יש עוד מקומות רבים עם אוכל מזרחי מצויין, זה כמובן לא מוריד מההילה של מסעדת "קרל ברג" הרומנית ברחובות לאירועים מיוחדים, ולידה הסופרמרקט המצויין למי שלא מקפיד על כשרות......

מינהר

New member
יהודית, בפעם הבאה שבא לך מסעדה באור יהודה,

את מוזמנת. אצטרף אליך ולכל מי שמעונינת גם.

pri2

New member
פעם היתה ברחוב בן יהודה מסעדה רומנית

טובה שקראו לה מון ג'ארדן נסגרה משום מה, ויש
ביפו את מישו אבל היא מלוכלכת ברמות, ויש ביפו
את רפסודיה רומנית שהיא גם טובה.

רב המסעדות הם הרמה מאוד נמוכה,

כי הם מסעדות עממיות, אני מרגישה ,שאני מבשלת הרבה יותר טוב מהם וגם יותר נקי, אולי בגלל זה אני לא אוהבת לאכול במסעדות,
נכון, שיש מסעדות טובות , אבל שם מאוד יקר,

כינוי המסעדה ביפו:"מישו מורדארו" (המלוכלך)

הביא אותי פעם חבר לשם בטענה שזו מסעדה זולה מאוד (אני חושד בכאלו) הוא התלהב מאוד, ורק אני שכחתי שהוא מלך הקמצנים.....

ובכן, המסעדה פועלת מהצהריים עד שנגמר האוכל.
היא נמצאת ברווח בין שני בניינים ברחוב רזיאל , שכיסו בגג, קיר קדמי וקיר אחורי.
השולחנות הן חצאי דלתות על 4 קרשים, וכיסוי השולחנות הם הצד בצבע כסף של שקי חומרים כימיים.
המטבח זעיר וכל האוכל נמצא בחביות קטנות של כימיקלים לשעבר.
לשולחן הוגשו סלט חצילים על האש עם בצל בצד וכן ממרח חרדל ולחם
מנה עיקרית הוגשו קבבים יבשים וארוכים (לא המיטיטיי הרומני העסיסי והמתובל) וכן קערית כרוב חמוץ.

אני לא הזמנתי שום דבר ולא נגעתי בשום דבר, אפילו לא בשולחן.
זה היה מגעיל, להקיא מהמקום.
החבר הקמצן נהנה מאוד מהאוכל ואכל הכל, הציפוי של השק נשאר אחריו עם כלים ריקים.....
העיקר שהמחיר היה רק 25 שקלים.

יצאתי משם משם מזועזע. בחיים שלי לא ראיתי דבר הזוי כזה.
אבל אני יכול לציין שהיו שם לפחות עוד שלוש משפחות באותה עת, וכולן עשו רושם של נהנות מאוד.
אולי זה רק אני ?

אבל מי שהולך למסעדות ייעודיות כמו הרומניות או המזרחיות האמיתיות או החומוסיות , נהנה מאוכל טוב וטעים ומשירות מצויין והמקום ראוי לגמרי.
מסעדת קרל ברג ברחובות או נלו ביפו הן מסעדות טובות וראויות בהחלט.

יוליקה

Member
מנהל
התפלאתי שלא הזכרת את נלו...

עד שקראתי עד הסוף....

הייתי בשבת האחרונה ביפו, רחוב יפת 160... מסעדה שמבחוץ לא עושה רושם...
אבל כשמגישים את האוכל...וטועמים לא שוכחים יותר...
מאיר,
להבא כשאתה מגיע לאיזור שלנו אני ממלצה לך מאד על האחוזה בעפולה...

עמיקם10

New member
אנחנו הולכים לאכול ומזמינים מ..

בראשון -לופט,סוהו,דיקסי. ביפו הזקן והים,אבונאסר חינאווי.חבל שאנטבה באור יהודה סגורה בשבת.
ובתל אביב-לא זוכר את שם המסעדה-ברחוב שיוצא מרחוב המסגר לדרך בגין. יש וודאי עוד מסעדות. באבו גוש גם ישנה אחת..שהיינו בה 5 פעמים עם המשפחה ובטיולים לירושלים. אצל אסא בלטרון-ככה ככה.

למעלה