אני עם שפעת וחום - ודואגת כל כך !!!

etti34

New member
אני עם שפעת וחום - ודואגת כל כך !!!

כפי שהיה צפוי - נדבקתי מהילד שלי ועכשיו אני חולה. ככל הנראה שפעת, עם חום שמגיע עד 38 - 38.3 . אני בהיסטריה טוטאלית, היות והבנתי שמחלת חום בשליש הראשון יכולה לגרום למומים בעובר ואפילו להפלה ! אני פחות מוטרדת מנושא ה- CMV, בגלל שאני מוחסנת, למרות שאני מבינה שגם מהכיוון הזה בכל זאת יש סכנות. בנות - אשמח אם תוכלו לחלוק את הידע שלכן איתי בנושא מחלות חום בשליש הראשון. חיפושיי ברשת בנושא לא העלו אינפורמציה ממשית.

החום שלך לא ממש גבוה

מחלת חום היא בעייתית בשל החום ברמות חום גבוהות יותר. לכן, אם יש לך התלבטות אם לקחת תקופות להורדת חום (במידה והוא עולה), אז בעצם אין התלבטות. קחי אקמול. בעוד מספר שבועות בדקי, רק ליתר בטחון, CMV. תרגישי טוב!

etti34

New member
תודה, הרגעת אותי.

אני לוקחת אקמול כל הזמן. האם את יודעת איזו רמת חום כבר כן נחשבת לבעייתית ??

שירה332

New member
עברתי ממש לאחרונה שפעת איומה

וכמוך גם אני הייתי בחרדה מטורפת מהחום. יכולה להרגיע אותך שחום סביב 38 לא הלחיץ אף אחד מהרופאים שהתייעצתי איתם. ההנחיה החד משמעית היתה לקחת אקמול כל כמה שעות להורדת חום (אין מה לחשוש מזה) ומעבר לזה - ממש לא לדאוג. כמו שאמר לי הרופא "אם הריון היה כל כך פגיע המין האנושי היה נכחד כבר מזמן". תהיי בריאה ותרגישי טוב.

etti34

New member
תודה לכולכן, בנות.

כל כך הרגעתן אותי. בכל המקומות היה כתוב שחום גבוה עלול לסכן את העובר, אבל לא היה לי ברור מה נחשב חום גבוה. אז תודה,

היית חייבת להספיק גם שפעת בהריון?..

אני מבינה שבפעם הבאה שאני אשמע ממך אישית זה יהיה כבר אחרי שתלדי, אה? בושי והיכלמי לך.
בכולופן, אני סומכת את ידיי על מה שהרופא שלך אמר, כשזה נוגע למחלות חום. מצד שני, אני כידוע דוגלת בconstant vigillance, כך שתמיד עדיף לדאוג ולהרגע מאשר להיות שאננים ולחטוף על הראש. נורא עקבי מצדי, לא?... עתליה

אתי, שמחה שנרגעת קצת

בהחלט מבינה את החרדה, במיוחד לאור העובדה שכל מקור אומר משהו אחר. אל תשכחי שבחלק מאתרי האינטרנט כותבים באופן כללי לגבי מחלות דמויות שפעת בזמן ההריון, ותחת הקטגוריה הזו הם מכניסים גם CMV ושאר מרעין בישין, ולזה הם מתכוונים (ביןהשאר) כשמדברים על מומים בעובר. אני לא חושבת שסתם צינון עם חום 38 פלוס יגרום לאיזשהו רופא להוריד את הרגליים מהשולחן. אז ככה שכמובן שכדאי לבדוק CMV כמו שאש"פ המליצה, אבל מעבר לזה כדאי בעיקר לנוח, לשתות הרבה תה ומרק עוף ולחכות שיעבור. תרגישי טוב! עתליה

etti34

New member
תודה, עתליה .

כן, זו הבעיה - שבכל המקורות שהגעתי אליהם - לא נעשתה הפרדה ברורה בין "סתם" צינון לבין ה- CMV. והכל שם נשמע כל כך מפחיד ומאיים... בינתיים גם ההרגשה הפיסית השתפרה מעט. תודה.

למעלה