אני עצבני, הבנק שלי,,,,,

dzdov

New member
אני עצבני, הבנק שלי,,,,,

שלום לכולם בשבוע שעבר ביקשתי מהבנק שלי הפועלים להעביר לחשבון בבנק בנגקוק 400 ליש"ט. הבנק חייב אותי ב-30 דולר עמלות שזה בסדר, לאחר 4 ימים אני מקבל עדכון מתאילנד שלחשבון הבנק הועברו רק 353 ליש"ט!הפרש של כ-300 ש"ח. התקשרתי לברר בבנק בתאילנד ונאמר לי שהם גבו עמלה מינימלית של 200 באט. אז להיכן נעלם הכסף? דיברתי עם הבנק בארץ ונאמר לי שיכול להיות שהכסף עבר כנראה דרך בנק " מתווך" והם לקחו עמלה זו. האם מישהו מכיר סיפור כזה? כששאלתי מדוע הנושא לא הובא לידיעתי לפני ההעברה. לא היתה להם תשובה והם הבטיחו לחזור עם תשובה בשבוע הבא. מעצבןןןןןןןןןןןןן

prizman

New member
בהחלט מעצבן.

לא ניתקלתי בכזה דבר אבל יכול להיות שגבו ממך גם דמי המרה משקלים לליש"ט, מליש"ט לדולר ומדולר לבאט. יש לבנקים די הרבה משחקים מלוכלכים בנושא.

dzdov

New member
מעצבן

זהו שלא.אני בדקתי ולא עשו המרות מטבע בדרך. שלחתי 400 ליש"ט ונכנס 353 ליש"ט.

גם אני עברתי את זה

פשוט הבנק לא אומר לך שזה עובר דרך בנק בתווך הבנק בבנקוק בהחלט לוקח 200 בהט עמלת מינימום והבנק כאן בארץ לוקח לא יותר ממאה דולר רק מה שהוא לא אומר לך שיש עוד בנק אמריקאי שמקבל בדיוק כמו שהבנק כאן בארץ גובה אני על טעות כזאת עברתי בנק ,אחרי 7 שנים בדיסקונט עברתי לטובת הפועלים בגלל הסיבה הזאת.

Benkok

New member
correspondence banking

דבר ראשון, ההפרש הוא פחות מ200 ש"ח, לא 300... אתה צריך לבקש מבנק הפועלים את האישור SWIFT של ההעברה. בסוויפט אתה יכול לראות בדיוק מה עבר על ה400 פאונד שלך בדרך לתאילנד. חלק מהבנקים בתאילנד משתמשים בבנקים אמריקאים כצינור להעברות, וזו כנראה הסיבה שחתכו לך 47 פאונד במקום 18. אם יש לך איזה שהוא כוח בבנק הפועלים הייתי מרים טלפון ונותן איזו צעקה על הפקיד האישי שלך. המקסימום שהם יכולים לעשות זה לזכות אותך בעמלה שהם לקחו (30 דולר) אבל אני בספק אם הם באמת יזכו אותך. תהיה בטוח שהם מכוסים טוב טוב ובטוח באיזה שהוא שלב חתמת על משהו שאומר שאתה מודע לעמלות וכמובן מאשר אותן.

למעלה