אני פה בגלל ביתי

ענתר

New member
אני פה בגלל ביתי

בתי כבר בת 20 (טרי מהחודש) התגייסה בריאה, ובצבא התחילו כאבים בשוקיים. התפשט לקרסולים ולברכיים. כל הבדיקות לא הראו משהו ברור. בדיקות MEI, מיפוי עצם, דם כל בדיקות דלקות הפרקים, EMG, הייתה מאושפזת ברוטשילד במחלקה הראמטולוגית לקורס בסטרואידים. מאושפזת במאיר לאבחון. כלום. פרפ' השקס משערי צדק אמר שזה CRPS ושלח אותה לבית חולים אלין. היא הגיעה לשם בכיסא גלגלים, בעיקר בגלל שאמרנו שאם כואב לא כדאי שתעשה משהו. שם הטיפול היה בעיקר לעשות יותר. לעמוד שעה על הרגלים באפיית עוגיות (ריפוי בעיסוק) לרוץ, לקפוץ לעלות מדרגות. זה היה לפני שנה. הלכנו לדר וטין מומחה ל CRPS שאמר שהוא לא יודע מה זה אבל זה לא CRPS. בינתיים הכאבים עברו לחזה, לכפות הידיים, ולאגן. הייתה במחלקה האוטו אימונית בתל השומר. הרופא שבדק אותה אמר שלא יודע מה זה, הוא יחשוב ויתיעץ. הזמינו אותה לישיבת צוות שם תשאלו אותה וקבעו פיברו. לקחנו אותה לפרפ בוסיקילה שהקשיב ובדק ואמר: כשהקשבתי הייתי בטוח שזה פיברו, כשבדקתי רק 2 נקודות של פיברו הגיבו. והיו נקודות אחרות. החליט לקרא לזה פיברו יוצאת דופן. שלח אותנו לניורולוג ורופא עור. לפני שבוע היינו אצל הנוירולוג, שאמר שאילו לא כאבים נוירופטיים כמו אצל הפיברו, לכן אינו חושב שזה פיברו. התשובה: קנביס רפואי. השבוע היא ממש על הפנים כנראה התפרצות מקום חדש של כאב, הפרקים באצבעות. שום דבר לא עוזר לכאב, אפילו לא פרקוסט. אתמול היינו אצל רופאת עצמות, אמרה שלא מכירה מחלה בעצמות שלא מתבטאת בבדיקות, כמו אצל הבת. אין לה מה לתרום לצערה. אשמח לכל רעיון חדש

באמת נשמע לא מגניב...

הא ם עשו בדיקות דם לבדוקG6PD או לבדוק connective tissue desease? כשהאבחנה היתה CRPS זה באמת היה הדבר הנכון לעשות- להפעיל יותר ויותר. אבל זה מאוד נדיר שCRPS יהיה כלכך מפושט.זהכמעט מנוגד לאופי של המחלה. זה נשמע יותר כמו מחלהשגרונית כלשהי, מצד אחד, אבל מצד שני אם בדיקותה פרקים היו תקינות, זהמשאיר אותי עם המחשבה על בעיית רקמות חיבור. איך היא הגיבה, אגב, לכל העניין של טיפול בהפעלת יתר? איך היו הכאבים? מה היא נוטלת כעת? ו.. האם היאעדיין בצבא? רשמית? או כבר משוחררת? כמה זמן כבר מתרחש הסיפור הזה? ואיזה רופאי כאב שהם מומחי כאב ממש ראיתם? ו.. באיזה אזורבארץ אתם נמצאים? (סליחה על כמות השאלות, מובן שאת יכולה לענות רק על מה שמתאים לך לענות)
ו.. מזל טוב על יום ההולדת...

ענתר

New member
תודה על כל השאלות

זה התחיל באפריל 2010 הייתה רק חודש וחצי בצבא, אחרי חצי שנה של בדיקות, נשלחה לשיחרור על תנאי לבדיקות ובסוף שחרור לגמרי. לומדת כרגע בטכניון, וזה מאוד קשה, לפעמים אין לה כח לקחת תרופה. אנחנו גרים בדרום לבנון
בעמידה בהליכה מתגבר הכאב. היא שייכת למרפאת כאב ברמבם, אמר לה שלא יכול לעזור לה. את הבדיקות שכתבת אני לא זוכרת שעברה, אני אבדוק. כעת היא לוקחת איאקסל וגם טרמדקס. בסופי שבת לקחה פרוקסט, ועדיין בקושי יכלה ללכת. גם לשבת קשה לה בגלל כאבי האגן. מבחינת רופאי כאב היינו רק במרפאת כאב ברמבם.

עוד קצת שאלות

מי ראה אתכם במרפאת הכאב של רמב"ם? (את יכולה לכתוב לי במסר, אם את לא רוצה כאן) מה תרומת רופא המשפחה שלכם בינתיים? האם ניסו איתה אלטרול או גבאפנטין?

ענתר

New member
אלטרול ואלטרולט ניסתה כבר

גבאפנטין אני לא מכירה דר, וולפסון במרפאת כאב רמבם מה הכוונה לתרומת רופא המשפחה?

רופא משפחה

זה אומר, האם הוא מעורב? האם יודע מה המצב שלה? רופאי משפחה, אם הם טובים, יכולים לפעמים לתת עצות ממש מפתיעות.הם מכירים את האדם קצת יותר זמן מהרופא שנתקל בפעם הראשונה בחולה כשהוא חולה, הם יודעים מה הבעיות הכלליות של האדם, ובעיקר- הם רואים תמונה כוללת, ולא רק את הכאבהנקודתי. יש להם גם מבחינת המחלות- ראייה יותר כללית. בעוד שנוירולוג יודערק עצבים, ואורתופד- רק אברים, רופאהמשפחה יודע הכול. בשאלה שלי התכוונתי -ה אם אתן משתפות את רופא המשפחה? האם היה לו משהו להציע, לומר, לכוון? האם ראיתם את ד"ר אייזנברג ?

ענתר

New member
את דר אייזנברג לא ראינו

אני חושבת שראתה את הסגן שלו רופא המשפחה שלנו אינו כזה. הוא מודע למצבה. משתדל לעזור. אבל לא הוא זה שיוכל להציע משהו מיוחד לה. האם שמעת על התוכנית של אשווק גופטה? אימון האמיגדלה? אני מנסה לברר בכל דרך אםיש בזה משהו

למעלה