אני פה בזכות קרושה......

טשטושה

New member
אני פה בזכות קרושה......

אז נעים לי מאוד.... מקווה שיהיה לי מה לתרום עוד יותר מקווה שתהא לי גם הזדמנות ל"התרם"... ילדיי - (שני בנים ובת) בני 7+ בינתיים... טש

יוטל

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

איזה כיף שגם "ילדים גדולים" מצטרפים אלינו. אני בטוחה שיהיה לך מה לתרום, 7 שנות הורות לא הולכות ברגל. מקווה שלנו יהיה מה לתרום, אפילו ברמת הכוס קפה, החיוכים הוירטואלים והבדיחות. הבנתי נכון, שלישיה בת 7 ?! קבלי ממני

טשטושה

New member
בענייני תרומות....

כן הצלחנו לצבור 7 שנות נסיון כהורים לשלישייה שלנו... ואם אוכל לתרום משהו מהנסיון שצברי בחמש שנות מינויי כיו"ר עמותת שלישייה פלוס לישראל...... אז הרווח הוא של כולנו תודה על קבלת הפנים ותוקה לקרנושה שדאגה לידע אותי על הפורום שבת שלום

טל של 4

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif../images/Emo65.gif

שבי עמנו וספרי מנסיונך !!!!!!!!!!!!!!! ורוצים תמונה לגלריה ותאריך לידה לקובץ ימי הולדת!!!!!!!!!!

טשטושה

New member
תאריכים....

אופיר - זכר דנה - נקבה נועם - זכר נולדו ב- 1.12.94 תמונות מבטיחה בהמשך הדרך אף כי ניתן למצאן באתר הבית של עמותת שליישה פלוס לישראל חפשו אחר ילדי משפחת קרס טש

טל של 4

New member
אולי תוסיפי לנו קישור לאתר...

כי יש לנו עוד שלישיה (בני 5). לי יש יואב שגם נולד ב1994 ביוני ונועם בת4.5 ותאומות עומר ורוני בנות 8 חודשים. אעדכן את קובץ ימי ההולדת ביום ראשון!!ואם תרצי תוסיפי גם את התאריך שלך, כי אצלינו גם אמהות מבורכות (תרתי משמע
)

טשטושה

New member
תודה....תמיד נעים....

ילידת ה- שמיני באוקטובר... גם שנה צריך?..... כי אני ילדת המאה הקודמת - משהו שקצת מעל למחצית... המממ - מודל ישן....חחח תודה בכל אופן טש

רז2

New member
ברוכה הבאה

איזה יופי, נוספה לנו עוד שלישייה לפורום. ועכשיו באמת יש פה אמא עם הרבה ניסיון. לי יש תאומים בן ובת בני שנה וארבעה חודשים.

nonana

New member
ברוך בואך ../images/Emo140.gif

ובטח נשמח תמיד ללמוד ממנוסות מאיתנו.

טשטושה

New member
וואוו...........איזו קבלת פנים.....

המון תודות חמות ומאוד נעימות לכל מי שטרחה לקבלני לפורום... אז הנסיון.. אולי כי ילדי קצת גדולים מהסיפורים שאני קוראת כאן בפורום ואולי כי בשעות ה-"פנאי" (וזו באמת הגדרה מצחיקה), אני מכהנת כיו"ר עמותת שלישייה פלוס לישראל הייתי שמחה לראות יותר משפחות לשלישיות ומעלה אבל מבינה ויודעת גם מנסיון שגם אם הם רוצים - לא בדיוק יש להם הפנאי לכך... בכל אופן - אשמח לחלוק מנסיוני שהצטבר ואשמח עוד יותר ללמוד ממשהי/משהו אחר... שבת שלום והמון תודות טש

איזה יופי הפוך הכל......../images/Emo24.gif

לה שתי בנות ובן ולך שתי בנים ובת..... שאלה...הייתן מתחלפות??? חחחחחחח סתם צוחקת דרדסית..שוע טוב לכן

טשטושה

New member
וואלה דרדסית, יש לי תשובה..

ולו רק מתוך ידיעתי שאת יודעת מקרוב - איך זה עם שלישייה... אז דרדסית יקירה... ידוע לכל (לפחות לעוסקים בהריונות מרובי עוברים ) כי יש איזה סולם דרגות קושי בגידול הילדים.. אז זה מתחיל כך... עד גיל הבגרות - שימו לב כי זה מתהפך בגיל הבגרות...(לנחמת הסובלים זמנית)...... הכי קשה... שלישייה בנים זהה... שלישיית בנים ששניים מתוכם זהים שלישיית בנים שלישיית שניי בנים ובת שלישיית בנות זהה שלישיית בנות ששתיים מהן זהות שלישיית בנות ובן אחד אבל יקירי....מזכירה כי העולם הוא עגול ונפגש שוב בגיל ההתבגרות.... ואז כולנו בעלות הבנים.....נצחקק ונצקצק לשונות לכל המלעיזים.... חחחח שבת שלום דרדסית ולכל מי שנתן דעתו לקרוא טש

קרנושה

New member
טש, את מה את אומרת בעצם?

ש.....אני מגדלת את האידיאל? שקל לי היום יותר מאשר היה לך? הממממממ.....האמנם? אך נעשה הסיווג ההוא? לא ברור לי...זה מוכח?

טשטושה

New member
אוי אוי אוי - מה עשיתי........

קרנושונת יקירה.... צר לי... אבל זה מתחיל כך..... ילד אחד לגדל - זה נורא קשה ! שניים יחד - על אחת כמה וכמה !!!! שלושה יחד.............. אין מילים ארבע יחד?...................אין תגובה...... אבל יש חוקרים בעולם הרחב שמעסיק אותם אומדן הקושי ואלו הן המסקנות עליהן הם הגיעו ואם תרצי - אני אשמח לחלוק איתך את כמויות החומר הכתוב שנמצא אצלי על המדפים (מה שמזכיר לי שלא ניגבתי אבק שם - לפחות......לא נעים.....) שבוע טוב קחי הכל בקלות גם אם החוקרים אומרים כך או אחרת.... את היא זו שקובעת איך לקחת.... הילדים הם אלו שמרוויחים או מפסידים מהחלטתך וזה מה שחשוב כל השאר זה בלה בלה בלה של חוקרים שלא מסתדרים בלגדל גם ילד אחד !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! טש

ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

וואו בני שבע + איזה כיף אני בטוחה שנוכל להעזר רבות בנסיונך ומקווה שתרגישי פה כמו בבית

קרנושה

New member
ברוכה הבאה טשטושה!!

העונג כולו שלי שהצטרפת.... אוחחחחחחחחח בני שבע אני מקנאה.....אני כולי
ממש! שלי רק בני שנה וחודשיים.....ואצלי 2 בנות ובן... (שולחת לך מסר בעניין העמותה)

keren1

New member
ברוכה הבאה טש. איזה כייף משהי

עם ילדים גדולים (הכל יחסי לא). תגידי עכשיו שהם כבר גדולים יש לך יותר זמן פנוי. את מגיעה הבאה ויכולה למשל לשבת לקרוא ספר או לשתות קפה בלי שיפריעו או שזה עדין לא בא בחשבון. יש לי שאלה רצינית: דניאל (בת 3.5) ילדה אינטליגנטית וחריפה. היא נמצאת במסגרת של גן + צהרון. אני מוציאה אותה ב- 16:30 כל יום. בגן היא נדבקה לילדה. הילדה הזאת רק יודעת לנבל את פיה. זה אסון. דניאל מגיעה הביתה עם "פנינים" שאנחנו בשוק מהם. מילים שאנחנו לא אומרים אחד לשני ובכלל. ניסינו להסביר לה שהמילים הללו לא יפות ושהן פוגעות בנו. אמרנו שאם הילדה הזאת רוצה ללמד אותה את המילים הללו שתגיד לה שאלו מילים לא יפות ושלא תשתמש בהם. אבל זה כמו לדבר לקיר. היא ממשיכה לפזר פנינים אלו. עכשיו מכוון שאנחנו גרים בשכונה סגורה ורב ילדי הגן מגיעים מהפרויקט (גם הילדה עם אוצר המילים הנרחב) קשה לנו להתנפל על הילדה או לנדות אותה כי היא שכנה. HELP אנחנו כבר מתחילים לאבד את הסבלונות שזה הכי נורא.

טשטושה

New member
ברוכה הנמצאת והשואלת...

קרן1 יקירה... אני תמיד חושבת שלהיות הורים - זה להיות מאוד יצירתיים... הנה לך קודם כל - תשובה לשאלתך הבוערת...(אחר כך קפה וספרים....)
אז... ילדתך הקסומה בת ה- 3.5 אינה מודעת לתוכן המילים, אבל, היות ויש מי שמשמשת לה מילון ומודל לחיקוי, היא פולטת אותן גם. זה תמיד הזמן לפתוח מילון אבן-שושן עם הילדה וכל פעם שהיא פולטת מילה בבית - למצוא בדיוק את המילה ההפוכה וללמד אותה לאמר את המילה ההפוכה... ומה זה נותן?... זה בעצם פותח לה קו משלה, נותן לה למצוא נתיב ייחודי משלה... מפלט - מענה ותשובה ל-"חוכמות" של הילדה הסוחפת... והיות ומילים יפות מקבלות תגובה זהה ואף טובה יותר...תוך זמן קצר אני מניחה שהיא תסחף את ה"מילונאית" בעלת המילים הפחות יפות. יחד עם זת - זו התקופה וזה הזמן שהדברים הללו קורים ולמדתי מילדי ש "מה שלא עושים ממנו ענין - פשוט אינו עניין"... אז אם הסברת.. לכי קדימה ופשוט תקני לה - תני לה מידע חדש לשחק אית ואלו הן המילים ההפוכות.... בכלל זה משחק מאוד חשוב - מילים והפכים - בעיקר בגיל הזה. ואם את ממש - אבל ממש רוצה להשקיע... אז יש ספר "מילים הפוכות" לדעתי זה של שרה זלוף אבל יתכן שמרחק הזמן שיבש לי משהו בזכרון אז הנה תיאור הספר... כריחה קשה - ובפנים דפי קרטון עם פתקיות להפיכה - מבפנים יש את המילה ההפוכה למילה הכתובה על החלון.....נורא נחמד וילדים מאוד אוהבים ספר שיש מה לעשות איתו - חוץ מאשר לקרוא-(לקרוע) חחחח זה מאוד חשוב לא מצחיק. ! מקווה שעניתי - ואם עזרתי........וואוו....איזה כייף! ובאשר לגיל הילדים.... כן - גיל 7+, הם הולכים, הם באים, הם נורא גדולים....עצמאיים כאלו היות והמשרד שלי הוא בבית - הדברים אצלי נראים אחרת כי מן הסתם אני עובדת בשתי עבודות (חלק מהפרטים אצל קרנושה אם זה דוקא מעניין לך לדעת) כך שיש זמן לספר - לספורט על הבוקר - וגם לשירה ריקודים ובילויים... בקיצור....חזרתי לחיים בערך בגיל 5 !!! וזאת אולי כי הרגלתי את ילדיי שלאמא יש גם חיים...העדפות ...חוגים... ספר...וגם רגע לעצמה בלי לעשות כלום פשוט כי לא בא !! שבוע קסום ומופלא בשורות טובות טש

למעלה