אני פוחדת ורואה שחורות

אנימא

New member
אני פוחדת ורואה שחורות

שלום רב, אני עובדת כ-9.5 שנים באותו מקום עבודה (מחר זה היום האחרון שלי שם) אחרי שהתפוטרתי ! אני די חוששת להעלות כאן את כל הדברים מחשש שמישהו יזהה אותי ויקר. לכן בקיצור: נאמר שיצרתי מצב באופן מודע/לא מודע של משבר גדול. ועכשיו אני פוחדת מאוד. הסיבה שלא עזבתי עד עכשיו למרות שהיה לי מאוד משעמם שם. היא התנאים שהיו לי מסביב. קירבה הביתה. פנסיה, חופשה מתי שרציתי יחס טוב. תמיד קיטרתי (אבל אולי זאת תרבות הקיטורים....תמיד לקטר לא חשוב מה. תמיד לראות את חצי הכוס הריקה למרות שחצי הכוס המלאה שישנה היא טעימה וטובה ?- אולי). בקיצור מחר אני עוזבת ואני הולכת לאבטלה. אני רוצה קצת לנקות את הראש (לא בטוח כמה זה יהיה אפשרי אם אני כל הזמן בלחץ). הפחד שלי הוא למצוא את עצמי בסופו של דבר ב"מקום" דומה או לחילופין למצוא את עצמי עובדת רחוק מהבית. שעות מרובות (9 שעות זה הרבה בשבילי) ללא הפרשות לפנסיה וכו'. אני רואה שחורות במובן הזה שאני רואה לנגד עיני איך כל מה שבניתי והגעתי אליו (זה לא הרבה אבל זה שלנו) יורד לטמיון והחסוכנות מתחילים להאכל ואני עובדת בתור מוכרת בחנות או מלצרית (אין מצב בעולם - אני אמות קודם). ואני ממש לא אוהבת שמזיזים לי את הגבינה. בגלל זה גם לא יצאתי לחפש לי גבינה אחרת בכל השנים האלה. עכשיו זה זמן טוב יחסית לעשות שינוי. אין משכנתא. הקטנה עוד שנה בבית. השלמנו את בנית המשפחה (אני חושבת). מצד שני גם בעלי חושב על "לצאת החוצה" וזה מוסיף אימה על פחד. אימה זה מה שאני מרגישה ושחור הרבה שחור בעיניים. אני לא רואה בזה הזדמנות לשינוי כיוון שאם אני בודקת אחרונה(ופתאום היום זה היכה בי) אני רואה שהרבה מאוד החלטות התקבלו ככה. רצון לעשות שינוי.....הטעם של האימה....והשחור...נסיגה חזרה או נסיון לנסיגה (לא תמיד זה מתאפשר אם החליטו למשל לפטר אותי). אז אני לא תקועה כרגע כי באמת מישהו הזיז את הגבינה שלי (למרות שאני בעצם הכרחתי אותו ועכשיו אני לא מרוצה).....אבל אולי הגבינה הדגשה שלי תהיה בדיוק כמו הישנה...ואולי...ואולי חלילה היא תהיה יותר גרועה ? סליחה על ההצפה ...אני רואה שזה מקובל בפורום הזה

אנימא

New member
תודה אמיר....אני לא ממש מתחברת

לסיפור של מיכל. כיוון שאין לי הבעיה שהיא מתארת. הבעיה שלי היא לא לבטא את עצמי כלפי הסביבה. את זה אני עושה בכנות איומה שהרבה היא כנראה מזיקה לי בסופו של דבר. אבל אולי זה גם נובע מהצורך להרגיש חכמה על חשבון אחרים ? אני מעבירה על עצמי ביקורת בצורה שאף אחד לא יעביר...בטח שלא בקול רם. לגבי המשך המאמר אני בהחלט יכולה להתחבר אליו מצד שני אני חושבת שהמחשבות השחורות נובעות גם מחרדה. חדרה שחוויות מהעבר שקושורת לתעסוקה-עבודה-פרנסה ישובו ויגרמו סבל גם אחרי 20 שנה בשבהן גדלנו והשתננו. דבר נוסף לשיחת הקוף הזאת (אם זה באמת מה אני "סובלת" ממנו)
הוא חוסר גמישו בסיסית באופי. חוסר יכולת להתגמש וחוסר רצון "לשלם מחיר". לדוגמא עבודה אחרת אבל במקום מרוחק יותר מהבית, או בשעות רבות יותר, או בתנאים טובים פחות. היום היה היום האחרון שלי בעבודה ואני מרגישה בפקום אותה פניקה,חרטה ואימה שהרגשתי בכל החודש האחרון מעין כהות חושים תמוהה. תודה על ההקשה...יום נעים

orenbarkai

New member
מניסיון קרוב

עם חרדה יש דרכים להתמודד אבל מה דעתך לנקוט פעולות: 1. תחליטי איזה סוג משרה את מחפשת 2. לכי לחפש בקרבת הבית 3. תאמרי לעצמך באופן קבוע:"אני אקבל את מה שמגיע לי" 4. פעולה, פעולה ועוד פעם פעולה. תפעלי, תעשי דברים ותראי שהחרדה מעט שוככת. 5. תתפלאי כמה גמישות יש לך, את פשוט תופתעי שאת בהחלט תסתדרי גם במקום אחר.

למעלה