אני פוחד

gils33

New member
אני פוחד

אני לא יודע מה איתכם אבל אני ממש פוחד מההוצאות הכספיות של החופש הגדול הזה. מי שיודע או לא אנחנו בתהליך הבראה כלכלית ושום דבר לא הכין אותי לחופש הזה. הרי כל חופש היינו מבזבזים חופשי...."יאללה חופש, אפשר להוציא" והחופש הזה הארנק סגור. יש לנו תקציב בעבור החופש הגדול ואסור לנו לחרוג ממנו. אני כביכול "מרחם" על הילדים שלא יוכלו להיות בכל האטרקציות שהם רוצים.... תנו עצות טובות וספרו גם על עצמכם,איך הכנתם את הארנק לקיץ הזה? חופש נעים

Robur

New member
מה זה מרחם

תגיד לי אתה חייב פעילויות לילדים במיליון כסף בלי סוף?? אני אומר לך כבר עכשיו, אוכל תכין בבית לפני כל יציאה, כתשובה לשאלות מהילדים תענה: זה מה שיש. במקום ללכת ללונה פארק, אפשר ללכת למוזיאון. במקום ללכת לאילת, אפשר לנסוע כמה ימים לים. במקום ללכת לאיזה קניון או כאלה שעולים הרבה כסף, תמיד אפשר ללכת לספורטק, לעשות פיקניק, לעשות טיולים בטבע, ללכת למרכזי מבקרים של תנובה מי עדן כל מיני כאלה.

gils33

New member
ברור שהאפשרויות

האלה באות בחשבון,אני ממש לא חייב להוציא מיליונים והם גם ילדים מבינים. אבל לכל אחד יש את החבילה שלו מהילדות ואני לא רוצה שיחסר להם כלום.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא יחסר להם כלום ../images/Emo13.gif אם הם יכייפו עם ההורים/ עם החברים שלהם/ עם סבא-סבתא, יהיה להם שמח, אין שום סיבה שירגישו חסך כלשהו (אלא עם הם יקלטו ממך שהם הפסידו משהו ואתה מרחם עליהם) ../images/Emo13.gif

motior

Member
הדבר העיקרי שעשינו

או שלא עשינו בעצם היה לא להזמין חופשה של 5 ימים בלונדון ב-3,500$ (לטיסה ומלון בלבד)

בוא תשמע את הצרות שלי ותתנחם קצת

פתאום בחודש אחד הגיעה התקפה מטורפת של הוצאות. 1. הקטנה כבר ישנה בחדר משל עצמה, אז רכשנו לה מזגן + התקנה. 2. הרכב שלי ושל אישתי... שניהם צריכים טסט החודש, מה שאומר תשלום אגרות, חידוש הביטוח, טיפול 15K וכו'. 3. ביום שישי נגמר הגז באמצע הבישולים - בום טראח 2 בלונים חדשים. 4. לפני שבוע התפוצץ הקולט של הדוד-שמש - יאללה קולט חדש. המזל שלי, שיש לי קצת רקע טכני ואני מצליח המון פעמים לחסוך בעלי מקצוע. את הטיפולים לרכבים אני עושה בעצמי. זה ממש לא מסובך כמו שזה נשמע, לא צריך להיות מוסכניק. הטיפולים הגדולים והמסובכים אין ברירה והולכים למוסך (בכל זאת, אין לי את כל הכלים המתאימים). את בלוני הגז, גם כן החלפתי לבד, פשוט וקל. את הקולט של הדוד-שמש, הרכבנו אני ואבא שלי (להרים 100-150 ק"ג לגג זה קצת קשה לבד). את המזגן של הילדה יכולתי להרכיב לבד, פשוט זה קיר ממ"ד והעדפתי להזמין טכנאי עם מקדח יהלום. את שאר המזגנים בבית למשל, הרכבתי בעצמי (נו טוב, עם קצת עזרה מאבא). אגב, מי שרוצה גם כן לחסוך כמוני, יש שפע של סדנאות לדברים האלה, בקישור המצורף. לא הייתי אצלם אבל שמעתי המלצות.

gils33

New member
בהחלט בעיות../images/Emo122.gif

לומר לך את האמת,אם אני תוקע מסמר בקיר יש סיכוי מצויין שהקיר ייפול אז את הרכב ואת כל הייתר אני משאיר למומחים. אבל יישר כל- כל הכבוד על היוזמה לא לכל אחד יש את הפריוולגיה של יידיים טובות

זה לא שנולדתי עם ידיים כאלה

אתה יודע, לומדים עם הזמן. גם אני פעם הייתי קורא תמיד לאבא כדי לתלות תמונה על הקיר. בסוף קניתי מקדחה ולמדתי לעשות זאת בעצמי. אותו דבר עם הרכב. כל טיפול הייתי עומד ליד המוסכניק, ורואה שלא צריך דיפלומה כדי להחליף שמנים ומסננים. מה גם שהיום בעידן האינטרנט, לכל פעולה בחיינו יש מדריך מצולם. מנסים עד שמצליחים, בסוף זה משתלם.

למעלה