אני פעם ראשונה בפורום הזה אך חייבת לומר משהו.

אני פעם ראשונה בפורום הזה אך חייבת לומר משהו.

ראיתי פה את ההתקפות שלכם על אדם בשם ראובן ירושלמי ובאתי לומר גם אני מילה ...ראובן צודק ולפני שאתם משסים בי את לשונותיכם תנו לרגע להיגיון לפתוח לכם את הלב ואת המוח.. מדינת ישראל צריכה להיות מדינה חזקה ממשלה חזקה שאומרת לאאאאאאאאאאאאאאאא לטרור!! בל נשכח שסוועד אברהם ואביטן נחטפו חיים והושבו לנו מתים בארונות קבורה ...רון ארד נלקח חי בשבי ואיש לא יודע מה עלה בגורלו....רק טננבאום הוחזר לנו חי אחרי קומבינות ....למה מדינת ישראל צריכה לשלם מחיר כבד עבור חללים?? למה מדינת ישראל צריכה להתמקח על חיי אדם ?? אמת גלעד שליט חי יש לנו מכתבים ממנו..יש לנו מסר ברור שהוא חי אך לפני שאתם זועקים ויוצאים לרחובות ועושים רעש תחשבו לרגע אחד על שבעה מליוני בני אדם שחיים היום בפחד מה יקרה ביום שישוחררו כל המחבלים הללו..האם מישהו מכם חושב שהמחבלים הללו לא ישובו למעגל הטרור.? האם מישהו מכם עד כדי כך נאיבי שלא מבין שחיי בנו וביתו בסכנה ברגע שקבוצת החלאות האלו ישובו לעזה ולאלוהים יודע איפה.. גם אני אמא ואם בני היה יושב בשבי הייתי עושה הכל למענו ..אפילו הולכת לדבר עם השטן בכבודו ובעצמו ואומרת לו אדוני שחרר את בני תמורת חיי שלי ...תן לבני לשוב הביתה וקח אותי במקומו...אך מעבר לבני יש עוד ילדים יש חברים אחים דודים משפחה ועם ישראל ...ואם המחיר להשיב אותו הוא במחיר אבסורדי הזוי לא נורמלי לחלוטין הייתי עושה שוב חשבון נפש..הבן שלי הוא הדבר היקר ביותר שקיים בעולמנו..בין אם זה בני או בנו של נועם שליט אך רבותיי הזעקות שלכם הצעקות שלכם המחאות שלכם מחלישות אותנו וגורמות לנסראללה להבין שאנחנו מוכנים לשלם כל מחיר שהוא ידרוש...האם באמת מישהו מכם היה רוצה לראות את כל אלפי המחבלים האלו שוב בחוצות ירושלים תל אביב רמת גן מתפוצצים עלינו?? האם מישהו מכם מוכן מצפונית לקחת על עצמו את הידיעה שמחר בבוקר הוא יעלה על האוטובוס ולא ישוב הביתה לילדיו ומשפחתו?? הטרור יכה בנו שוק על ירך ואנחנו משחקים לידיהם...נסראללה בימי מלחמת לבנון השניה דאג להסתיר מכולנו כמה פצועים וכמה הרוגים יש באמתחתו...הוא דאג להסתיר כמה הרוגים יש לו והאמינו לי שהיו לו המון אבידות וחבל שלא חיסלנו אותו גם כן ...הוא עושה לנו מלחמה פסיכולוגית קשה ומצליח בה..הוא מהתל בנו ואנחנו נופלים כמו זבובים למרק שלו ולפח שלו אסור לנו להיכנע לו ואסור לנו להחלש עכשיו..עלינו לעמוד איתנים מול אלו הבאים ויבואו להכות בנו ...הלוואי והיה מוצא להוציא את גלעד שליט עם כמה שפחות נזקים וכמה שפחות מחבלים עם דם בלי דם זה לא משנה...אבל תנו לאלו שמבינים מה צריך לעשות שיעשו בל נלחץ עליהם שמא כל זה בסופו של דבר יבוא עלינו.... שבוע טוב

מה עצתך לשבויים ולבני-משפחותיהם, שועלת-המדבר?

האם עצתך לשבויים לאבד תקווה או להתאבד ? היו שבויים שהתאבדו. הידוע בהם אורי אילן שהפך מיתוס.זאת הנחמה שלך לבני-המשפחות, שבנם יהפוך למיתוס ? האם עצתך לבני-המשפחות היא 'להרים ידיים' זמן-מה, לא ארוך, אחרי שנודע להם שבנם או בן-זוגם, או אחיהם או נכדם, או אביהם נפל בשבי ? לבקש גימלת הורים שכולים או אלמנה ? לחזק את הבאים לנחם ולהתחזק במראה האיפוק והגבורה של הורים ושאר בני-המשפחה ? האם עצתך להוריהם של חיילים הלובשים מדים, להגיד להם: "שלום להולך" שאולי לא יחזור, כי ממשלת-ישראל עלולה להפקיר אותו בשבי ? האם עצתך למלש"בים - המועמדים לשירות בטחון - להמנע ככל יכולתם מלשרת בכלל (קב"נ, קיצוץ אצבע כדי להוריד פרופיל, יציאה לחו"ל, הצטרפות לישיבה חרדית...) או ביחידה לוחמת בפרט (להיות קל"ב, המשרת קרוב לבית) ? האם להתחיל בחיפושי חיילים שכירים, לגיון-זרים ישראלי, שיורכב אולי מתאילנדים, סינים, רומנים, סודנים... ? הנזק הבטחוני ארוך-הטווח שנגרם בהתנהגות כמו בשנתיים האחרונות של ממשלת-ישראל ובעיקר של העומד בראשה, ובאמירות תמוהות (בלשון-המעטה) של רמטכ"ל ומפקד רב-עלילות (באמת ! לא הכל ניתן לספר ) כמו בוגי יעלון במסגרת הרצאתו על "מנהיגות בצה"ל" דווקא - - - זהו נזק עצום למוטיבאציה שלנו כלוחמים בפרט וכאזרחים בעלי קשרים כאלה ואחרים עם חיילים והשפעה עליהם. במלחמת קדש (1956) ויש אומרים שגם אחר-כך חנו בישראל טייסות של חילות זרים כדי להגן על שמי-ישראל. האם הטייסים של העתיד יתמעטו כי יחששו שגורלם יהיה גורלו של רון ארד, ונצטרך לסמוך את בטחוננו על טייסים שכירים וצבאות זרים ? נדמה לי שההשענות על טיעונייך, שועלת-המדבר, היא יותר מדי על מה שמקובל להשמיע ולכתוב בחוגים בעלי השקפת-עולם פוליטית מסויימת, ופחות מדי על נתונים (!) לענין ומסקנות מהן. למשל: בכלל לא פורסם מידע מוסמך ב-4 השאלות הבאות - * כמה ממשוחררי-הכלא בעיסקאות העבר חזרו להיות מעורבים בטרור ? וכמה עברו לשיגרת-חיים אזרחית לכל דבר ? * כמה מנפגעי הפיגועים בעבר היו קרבנותיהם של משוחררי-הכלא הישראלי בעיסקאות חילופים קודמות ? * כמה מנפגעי פעולות-טרור בעבר נפגעו ע"י מי שבכלל לא היה בכלא הישראלי, או רק תקופה קצרצרה ? * כמה חטיפות ונסיונות-חטיפה בוצעו דווקא לאחר התעקשות שלנו על אי-החלפת אסירים מסויימים בשבויים שלנו, או בכלל ללא קשר ישיר לעיסקאות חילופים שקדמו לחטיפות הללו או לנסיונות-החטיפה ? ועוד כמה שאלות על נתונים 'קשיחים', ולא הרהורי-לב ומשאלות הנובעות מרצון לבסס את ריגשות-הנקם והאיבה שלנו. לצערי הנתונים והמידע האלה אינם מפורסמים לצבור באופן מוסמך, רשמי ומבוסס, והם נשארים בבחינת 'סודות מוכמנים' הנמסרים רק באופן מסונן וסלקטיבי, לא לכל מי שמעורב בהחלטות על חילופי שבויים שלנו באסירים או בעצירים או מעוכבים ערבים. זאת הטייה והטעיה מכוונת, כי כך יכולים לשלוט ב'דעת-הקהל' באמצעות "שחרור" פרטי-המידע באופן מגמתי ! *

מדוע לא יזמתם שאילתה כדי לקבל את המידע?

אני מניח שיש לכם קשר לחברי כנסת. במקום לשאול באוויר כדי למוסס את הטיעונים מנגד אתם יכולים להציג מידע אמיתי שישכנע את הציבור הישראלי בצדקתכם. יש בשאילתה כזו סיכון מסויים והוא שהנתונים יראו את ההיפך מעמדתכם. אני מניח שזו הסיבה שהדבר לא נעשה.

אף אחד בכנסת לא יגיד לך את מי משחררים...

מה מצבו הבריאותי וכו'...אף אחד בכנסת לא יספר לך באמת מה קורה הרי גם את הרשימות של החלאות ששיחרננו בעסקת סוועד אברהם ואביטן לא הגיעו לציבור...מה שכן אני יודעת דרך פורום אקטואליה שרוצים לשחרר את מתכנן הפיגוע במלון בנתניה ועוד כל מיני זבלים ...במקום לשחרר אותם לגהנום משחררים אותם..אבוי לנו ולראשנו אם ניתן חיים על מתים פשוט אסוררררר לנו זה אבסורד ואסור לנו להסכים לזה אסור!! פעם אחת סידרו אותנו ואם יצליחו שוב פעם אנחנו יכולים להגיד שפשטנו רגל...

החוק קובע שחייבים לענות לכל שאילתה בזמן קצוב

אם תהיה שאילה הם יענו ועוד איך יענו. כל נסיון להתחמק יסתיים בהכרעה מיידית בבג"צ ואין כאן שום שיקולים לקולא. רק מה, כולם חיים כאן יודעים עמוק בפנים מהן התשובות ולכן מנסים להמנע מלקבל אותן רשמית.

או קיי אז ככה...

קודם כל לא לאבד תקווה חס ושלום והרי נאמר לא פעם ולא פעמיים כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו ...ופה מדובר להציל אנשים ולא להרוג אותם.. דבר שני להתחיל לחשוב מהשכל לא מהבטן ..לחשוב עוד עשר צעדים קדימה איך חושבים אויבנו ...איך הם רואים את פני הדברים.. מה קורה בצד השני ...הרי בסופו של דבר לא הייתי רוצה לראות את סמיר קונטאר או ברגותי משתחררים מהכלא אלא משתחררים לבוראם ויוצרם...ולכן יש צורך לחשוב טוב טוב את מי אנחנו איכשהו מוכנים לשחרר ואת מי לא..ממש כמו שחותכים בבשר החי כך גם פה.. צריך להבין מול מי אנחנו עומדים את מי משחררים מי יכול חלילה להזיק מי כבר מספיק מנוטרל מלהזיק ואת הידע הזה לצערנו איש במדינת ישראל לא יודע אלא רק הצבא ומשטרת ישראל שמפקחת על האסירים ..ולכן הרשימות חייבות להיות רשימות של אנשים לא מזיקים ולא פצצות מתקתקות... מעבר לזה לא לתת בשום פנים ואופן חיים על פני מתים אסור לנו ועל זה חייבים לעמוד..באם חלילה וחס החטופים גוולדווסר ורגב אינם בחיים בשום אופן לא לשחרר אסירים חיים על פניהם.. לגביי גלעד שליט מסובך וככל שהזמן עובר אין ספק שזה מסתבך יותר אך חייבים לקבל שיקולים קרים נחושים וחזקים ...מחירו יהיה אשר יהיה חייב להיות מורכב מהיגיון קר מאוד ושקול ולא מתוך אמוציות רגשניות והיסטריות...כולנו הורים ועבור כולנו גלעד שליט הוא הבן שלנו על אף ואף על פי שהוא לא בשר מבשרנו הוא שלנו ...לא נפקיר אותו אבל אסור לנו לפעול מתוך הבטן אלא מתוך הראש.. והראש חייב להיות קודם כל מודע שיש עוד שבעה מליון גלעד שליט בישראל ואסור לנו חלילה לסכן אותם ...הרי החטיפות ימשכו הטרור לא יפסק מחר בבוקר ולמעגל הטרור חייבים להחזיר אך ורק אנשים שהאופציה שיוכלו לפגוע בנו תהיה הכי הכי נמוכה..נכים זקנים חולים וכו'...על אף שאני יודעת מראש שזה כמעט בלתי אפשרי אבל חייבים לתת לממשלה שבחרנו אותה לעשות את המיטב..לא להחליש אותה אלא לחזק אותה שהיא זאת שתציל אותו בכל דרך ..אסור לנו לרדת מסדר היום הציבורי לשחרר אותו אבל גם לא להחליש את הממשלה בבכי בצעקות ובהיסטריה..

נגיעוT

New member
תקשיבי לי טוב

כי זו הפעם האחרונה שאני כותבת-פעם הבאה אחסום אין מידע לגבי מצבם של אודי ואלדד אין כלום אז אל תצילי אף אחד על הגב של אודי ואלדד בטח שלא על גבו של גלעד שידוע שהוא חי (עדיין) בשביל להציל קורבנות מטרור עתידי יש משטרה,שב"כ וצה"ל שעושים עבודה מעולה ומונעים פיגועים. אין לך וגם לי מושג מי נכלל ברשימות ומי לא,אני סומכת על אלו שמנהלים את המשא ומתן שידעו מה הם עושים ומשפט אחרון (שחוזר על הראשון) אני לא רוצה לקרוא פה שוב דעות לא מבוססות על המציאות,ומשתלחות בכל מי שנמצא פה ופועל כבר שנתיים למען החזרתם הביתה. ולא,לא אגרר לוויכוחים נוספים אתחיל למחוק ולחסום גישה לפורום.

את קראת מה שכתבתי??

כי על פי מה שאת כתבת כנראה לא הבנת כראוי את דבריי ...מי משתלח בכלל ??

על איזה בסיס את רוצה לחסום ??

האם לאדם מהיישוב אין זכות לומר את דעתו ?? האם אין זכויות פה גם לאנשים שחושבים אחרת מכם לומר את דעתם?? האם אין זכויות פה לאנשים לומר רגע שניה בואו נעצור נחשוב ?? האם לשם כך נועד הפורום הזה לשבת ולהגיד כן כן כן כן להכל ...לא חשוב כלום שום דבר רק מה שאת אומרת?? בציבור הישראלי יש עוד דעות ומותר להן להאמר בקול רם וברור...זכותו של העם היושב בציון להגיד את דברו על אף ואף על פי שלא תמיד הם נעימים לאוזן ...מעבר לזה דן חלוץ אמר ועוד מספיק בכירים בממשלה מתחילים לדבר על זה ...העם שומע ואומר את דברו ....ואין בדבריי שום דבר שפוגע בפורום או בך או באחר...זכותנו הדמוקרטית להביע את דעתנו בכל נושא ונושא גם בעניין החטופים .....בסופו של דבר כולנו יהודים וכולנו רוצים לעשות הכל למען מדינת ישראל!

Shira Esther

New member
זה מזכיר לי

את האדם שהפריע היום באמצע משמרת האימהות. רוצה להגיד את דעתך, שפוגעת מאוד בהמון אנשים פה? הגידי אותה היכן שתרצי, אבל לא פה. הפורום הזה נועד [למיטב הבנתי] לפעילות ולארגון פעילות למען שחרורם של החיילים.

../images/Emo4.gifואני אפילו לא ידעתי שהייתי שם ...

עבדתי כמו חמור היום ולא יצאתי מהעבודה אפילו לא למנוחת צהריים נו ככה זה אפשר לכתוב באינטרנט הכל כי המקלדת סובלת הכל...שאני אתעלף מהטמטום של אנשים באמא שלי עד לאן ירדתם לביבים של הביבים .... בחיי לקרוא להתעלף מזל שבעלי יושב לידי וצוחק ואומר לי תראי מה זה אנשים ....איך היית שם ואת היית במקום אחר לך תסביר לאנשים ...עייפתי מהטפשות של אנשים פשוט עייפה מידיי..יש לכם בעייה מאוד קשה בהבנת הנקרא זו לא הבעיה שלי אלא שלכם. עצוב פתטי מעורר הלם ותדהמה..

Shira Esther

New member
אוי, באמת.

אנא, הגידי לי שכתבת את דברייך בצחוק, והבנת הנקרא שלך לא גרועה עד כדי כך.

שלדר

New member
שועלה תהיי גיבורה ע"ח הילדים שלך!

עוד איסטרטגית...

מה הקשר שלומי?

אתה חושב שהם לא הילדים שלנו ?? אז מה אם קוראים להם בשם משפחה אחר זה אומר שהם לא שלנו?. מה חשוב אם קוראים לו לוי או שליט או כהן האם לא צריך להיות לנו איכפת ? אתה מנסה להראות יפה נפש כדי לסחוט פה נק' על גבי ולהראות כמה שאני לא איכפתית ואולי משהו אחר..אז במקום לכתוב חסוך מילים קרא מה כתבתי ואם לא תבין אסביר לך עוד מאה פעם ...הרי במילא יש לך בעייה בהבנת הנקרא והנשמע בכל ויכוח אפשרי שבו אנחנו מתווכחים ולוקח לך שעות להבין זה לא חדש לי ..

סליחה שאני מתפרץ , אבל מה הפתרון האולטימיטיבי

לדעתך? אני מניח שאת רוצה כמו שאר האנשים שגולדווסר ורגב יחזרו הביתה , אך ידוע לך שכדי שזה יקרה צריך לשלם מחיר . מה המחיר שאת היית מוכנה לשלם כדי להחזיר את השבויים? ולמה את חושבת שחיזבאללה היו מסכימים למחיר שאת תרצי? במילים אחרות , מה הפתרון שאת היית מציעה?

בועז אין מילת קסם פה..

נתחיל מזה שחיזבאללה מעניין אותם השבויים כמו שמעניין אותך מה קורה עכשיו בסין ...וכשיש לך מצב אבסורדי כזה אתה כבר בא ממקום נחות ולכן השאלה שנשאלת היא איך יוצרים יש מאין ...לכן יש לערב כל גורם אפשרי בעולם על מנת לדעת קודם כל אם השבויים שלנו חיים ...לא נכנסים למשא ומתן עד שלא יודעים מה יש בצד השני חוק בל יעבור! לאחר שאתה יודע בוודאות שהשבויים הם חיים ואתה מתנה באופן שלא משתמע לשתיי פנים שאם משהו רע יאונה להם כך גם יקרה לשבויים שנמצאים אצלנו אזיי אפשר להתחיל לחשוב מה הלאה.. צריך להבין דבר אחד מחבלים חיים תמורת שבויים חיים אסור לנו לאבד את המשוואה הזאת..מי ישוחרר כמה ישוחררו בשביל זה יש ממשלה בישראל ושב'כ ומשטרה שיודעים מי יכול להזיק בעתיד..מי מסוכן לנו מי לא מסוכן לנו וכך הלאה..אני משערת שהשאלה הבאה שלך תהיה מה יקרה אם נסראללה לא יהיה מוכן לקבל את מה שאנחנו מציעים אלא את מה שהוא מציע ובכך אנחנו מסכנים את השבויים שלנו ...לכן הגענו למצבים שבהם רון ארד איש לא יודע מה עלה בגורלו ולגביי החטופים זה לקח שנתיים ..קשה לגבש דעה ממקום חלש ולכן בסופו של דבר מי שמשלם את המחיר זה המשפחות כי מאוד קשה להחליט מה באמת עושים ואיך עושים ואיך עושים הכל שיהיה כמה שפחות נזקים ..לכן תודה לאל שאני לא בתוך הנעליים האלו ולא מאחלת לאיש להיות בתוך הנעליים האלו ולכן אמרתי שתנו לממשלה להחליט ותנו לאלו שמבינים לעשות את מה שצריך לעשות מבלי ללחוץ עליהם ולחנוק אותם לעשות מעשים שאחר כך כולנו נשלם אותם..קשה לי לראות את סמיר קונטאר יוצא מהכלא בשמחות שמפניה וצהלות..קשה לי לראות או לחשוב שהחלאות האלו שרצחו בדם קר יוצאות היום לחופשי ...אותם אלו שטבחו ורצחו את ילדנו יוצאים היום לחופשי ..האם המשפחות יצאו אי פעם לחופשי ? האם המשפחות הללו שיקירהם נטבחו יוכלו אי פעם להיות חופשיים ? לחיות בכל יום בידיעה שהיקר לך מכל נקטף ורוצחו משתחרר קשה מאוד ולכן צריך לחשוב ושוב לחשוב ולא לעשות שום דבר בפזיזות..אני מצטערת אם אאכזב אותך שאחרי כל מה שאמרתי תבין שאין באמת פתרון ושלאיש אין את הנוסחה המתאימה מה עושים ואם מישהו יגיד לך שיש לו הוא משקר ...חיי ילדנו שווים מליון מחבלים ..חיי אדם אצלנו שווים יותר ממה שאפשר לדמיין ...אצלהם לחיי אדם אין ערך ולכן המשוואה תמיד תהיה לרעתנו..תמיד אנחנו נבוא ממקום חלש ממקום של לעשות הכל ולא חשוב מחיר לא מחיר כן לא ולכן תמיד ינצלו את המצב הזה אויבנו לטובתם..אמא יהודיה תעשה הכל להשבת הבן שלה הביתה בריא ושלם..האמא הערביה מוסרת אותו לנסראללה להיות שהיד ואומרת לו שהיא מאחלת לו שאללה ישמור עליו ואם הוא צריך להיות שהיד היא מוכנה לשלם את המחיר ...אבסורד הזוי לא נורמלי אבל זו האמת. ועם אלו אנחנו רוצים לעשות שלום ...ועם אלו אנחנו רוצים לשבת במשא ומתן ..בתורה כתוב החס על רחמנים בסופו של דבר ימות מידיהם אם היינו מוציאים חוק גזר דין מוות למחבלים לפחות לא היינו מוצאים את עצמנו מתלבטים כמה איך למה ...לפחות לגרום למשהו להרתעה בצד השני ....אך זה עדיין חלום באספמייה .. בוקר טוב ומצטערת על אריכות דבריי האמן לי שמחקתי וכתבתי ומחקתי וכתבתי וליבי מתייסר ..

מסכים שצריך להוציא להורג את כל המחבלים

הרוצחים האלה , את קונטאר הייתי מייסר למוות בעינויים הכי קשים שיכולים להיות . נכון , אין פתרון קסם ולכן הדילמה היא קשה ביותר . סביר להניח שאם לא היו מסכימים לעסקה השבויים לא היו חוזרים לעולם הביתה . לכן אני אומר שלכל מטבע יש 2 צדדים , צריך להסתכל על הנושא מ 2 נקודות מבט , הן האינטרס הפרטי והן האינטרס הציבורי . כל בחירה היא קשה ביותר ותהיי בטוחה שרי הממשלה התלבטו המון לפני שהכריעו בעניין .

dariayaari

New member
במוסף לשבת של ידיעות אחרונות,

במאמר של אלכס פישמן: "לא בדיוק אבל בערך", כתוב - "מפתיע ככל שישמע, אפילו גורמים בכירים בשב"כ, מודים שבעצם אף פעם לא נערך בשום גוף ממסדי-ביטחוני מחקר מקיף, למשל לאורך 5 שנים, הבודק לאן התגלגלו האסירים המשוחררים...."

שלדר

New member
ונניח שהיו חוקרים...

החסרים לחמאס או לחיזבאללה לוחמים המוכנים אפילו להתאבד בפיגוע גם ללא המשוחררים הנ"ל?

למעלה