אני פשוט אניח את זה כאן ואתנדף....

סיגלית 2014

New member
מנהל
אני פשוט אניח את זה כאן ואתנדף....

הי לכולם.
רציתי לשתף אתכם בטקסק שקיבלתי היום בווטסאפ שגרם לי להרהר:
"זוג צעיר התחתן וחיפש בית למגורים בשכונה קטנה...
בבוקר הראשון בביתם החדש, ראתה האישה את השכנה ממול תולה כביסה.
מיד פנתה אל בעלה ואמרה:"איזו כביסה מלוכלכת תולה השכנה במתלה הכביסה! אולי היא צריכה סבון חדש? אולי אלמד אותה לכבס?..."
האיש החריש ולא הגיב...
וכך, מדי יום, חזרה האישה על הערותיה על הכביסה של השכנה...
כעבור חודש, הופתעה האישה לראות את השכנה תולה כביסה נקייה. היא פנתה ואמרה לאיש שלה:
"תראה! היא למדה לכבס, כנראה שכנה אחרת לימדה אותה..."
"לא" ענה הבעל "היום קמתי מוקדם וניקיתי את החלונות שלנו. הם היו ממש מלוכלכים".

אז כנראה הכל בחיים הוא עניין של ראייה. לא פעם אנו מעבירים ביקורת על האחר, על התנהגותו ועל אורח חייו. האם באמת אנו רוצים לתקן אותו?
או שאנו רוצים להקניט אותו, להראות לו כמה אנו טובים יותר, מבינים יותר?
לפני שנעביר ביקורת נוודא קודם אם ליבנו נקי על האחר וכל מטרתנו היא באמת להראות לו את הדרך הנכונה.
הסתכל על החלון שלך, האם הוא נקי בכלל.. יכול להיות שהבעיה היא לפעמים אצלך ולא אצל חברך"

יש פה פרדוקס

אם האישה כל כך רגישה לנקיון, במיקרה זה כביסה איך לא שמה לב
שהחלונות שלה מלוכלכים???
זה לא אמיתי מישהו המציא את זה כדי שיהיה לו משל ונמשל

סיגלית 2014

New member
מנהל
לא כתבתי על זה מילה

איך אישה לא שמה לב חודש ימים שהחלון שלה מלוכלך?
והגבר יצא גבר גבר!
אפשר היה להפוך את זה אבל בכוונה השארתי את זה כך (אל תשאל למה....)

זיקן

New member
מנהל
פולניות חושבות ככה.

הן לא מנקות את המראה וחושבות שהן צריכות ללכת לרופא עור בגלל החצ'קונים בפנים..
שמחתי לעזור.

ד ר ל י

New member
זה מאד נכון

אחת התגובות כאן הזכירה לי מקרה הפוך: חמותי לפני כמה ימים סיפרה לי שהיא עברה ניתוח לייזר ועכשיו היא רואה את כל הקמטים והכתמים שיש לה על הפנים. עדיף כבר היה קודם, לא לראות
אז יותר אני לא מזמינה אותה אלי הביתה
.

סיגלית 2014

New member
מנהל
מזכיר לי

שבעלי עבר ניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני 3 שנים,
והרופא עמד לידי ושאל אותו כאשר הוא יצא מחדר הניתוח:
נו, איך אתה מרגיש? הסתכל קדימה, האם אתה רוצה לחזור הביתה עם האישה הזו?

מה שכתבת, רק עכשו התחוור לי, כל כך חכם. עדיף לא לראות את הקמטים של אחרים. הפרוז'קטור אמור להיות עלינו ולא על אחרים.
אבל לכי תאמרי את זה לאנשים.

ד ר ל י

New member
נכון

הרבה פעמים כשאני מעביקה ביקורת על אנשים, אני מגלה שבעצם הפגם שמצאתי בהם הוא בי. אבל אני מגלה את זה מאוחר מדי, אחרי שהעברתי את הביקורת. זה מאד נכון המשפט- "הפוסל במומו פוסל".
אגב, בזמן האחרון תפוז לא מאפשר לי להכניס תגובות בשם שלי דרך הטלפון, גם אצלכם זה ככה? רק כשאני במחשב אני יכולה לכתוב בתפוז.

סיגלית 2014

New member
מנהל
לא ניסיתי

אני לא אוהבת להוסיף תגובות דרך הנייד כי זה לא נוח מבחינתי.
בכל אופן, יש עוד כמה תקלות במערכות של תפוז ויש דברים שעוד לא תוקנו (עד כמה שזה מעצבן)
אעדכן אותם על הבעיה שהעלת.

המשפט "הפוסל במומו פוסל" הוא משפט מאד חכם ומאד נכון. ויצא לי לשמוע, דווקא מאדם לא דתי, אחת מהמשמעויות מעבר לפירוש המילולי:
היקום (או אלוהים, למאמינים שבינינו) מזמן לנו כל מיני שיעורים בחיים, ולעיתים גם בדמות אנשים שאנחנו באים איתם במגע. וישנם אנשים, גם הקרובים לנו, שיש אצלם משהו שפשוט מקפיץ לנו את הפיוז ומרגיז אותנו. אנחנו לא נפסיק להאשים אותו על הדבר הזה אבל למעשה הוא השיעור שזימן לנו היקום/אלוהים. אותו אדם משמש מראה לנפש שלנו, למה שלא בסדר איתנו. ועד שלא נבין את אותו שיעור, הוא יחזור על עצמו וימשיך להקפיץ לנו את הפיוז. לכן במקום לקפוץ להאשים את האחר עלינו להתבונן ראשית על עצמנו האם אותו דבר קיים אצלנו.

ותגידי לי, מי עושה את זה? מי?
וגם אם כן, אנו "מתעוררים" רק בדיעבד.

1precious1

New member
איש אחד

הולך לרופא ואומר לו "תשמע, נראה לי שאישתי מאבדת את השמיעה שלה אבל לא נעים לי להגיד לה את זה בלי שאני אהיה בטוח"

אומר לו הרופא: "עמוד מאחוריה שהיא עסוקה בדבר מה, שאל אותה שאלה שגרתית, ובכל פעם שהיא לא מגיבה תתקדם עוד כמה סמנטימטרים אליה, ספר לי באיזה מרחק עמדת ממנה שהיא סוף סוף שמעה אותך ואני אומר לך מה חומרת החרשות שלה.

האיש הולך הביתה ומוצא את אישתו תולה כביסה בחצר (זה בכדי להתחבר לסיפור שלך :) ), נעמד איזה 3 מטר ושואל אותה "מה יש לצהריים?".
היא לא עונה, הוא מתקדם איזה חצי מטר ושואל שוב.
היא לא עונה, הוא מתקדם עוד חצי מטר ושואל שוב.
היא מסתובבת אליו ועונה לו "בפעם השלישית אלוהים אדירים, יש עוף ותפוחי אדמה!" אולי תלך לבדוק אם יש לך בעיות שמיעה?

למעלה