אני פשוט לא יכולה לסבול אותה כבר...

the blak angel

New member
אני פשוט לא יכולה לסבול אותה כבר...

קודם כל רציתי לומר שזה יהיה ארוך..ואני אשמח מאוד אם תקראו הכל כדי שתבינו טוב על מה אני מדברת... אז ככה: יש לי רק אחות אחת..אני בת 15 והיא בת 14..למרות שאין הפרש גילאים גדול ביננו,אנחנו כמו מים ושמן. היא..איך לומר את זה במילה אחת..פ-א-ק-צ-ה מהגיהינום. איך אני אפילו מתחילה לתאר עד כמה אני לא סובלת אותה? אממ..בואו נראה... - היא תמיד מחטטת לי בדברים - לוקחת דברים בלי רשות - מציקה לי - מדברת אליי לא יפה בלי סיבה בכלל - מלשינה עליי על כמעט כל דבר שאני עושה וזה רק קצת מהמעשים הנהדרים שלה...לא לדבר על זה בכלל שלפחות פעם בשבוע אנחנו הולכות מכות,ולפחות 8 פעמים ביום אנחנו רבות מילולית ומדברות ממש לא יפה.. הקטע הוא,שפעם זה לא היה ככה. הכל התחיל כשהיא עלתה לחטיבה..כיתה ז'. עד כיתה ז' היו לנו חברות משותפות,תוכניות משותפות..היינו ממש אחיות. אבל היא עלתה לכיתה ז'..ופתאום כל החברות הטובות שתמיד היו גם שלי וגם שלה רוצות רק לדבר איתה בטלפון,או באות אליה..אפילו לא אומרות לי שלום כאילו שאני אוויר ונכנסות אלייה לחדר ומדברות. מאז היא נהייתה ממש נוראית..אני בכלל לא מאמינה שהיא אחותי..היא מדברת ומתנהגת כמו ערסית קטנה..אני יודעת שהיא כזו. לא רק זה..אמא שלנו הקציבה לנו עכשיו 100 שקל בחודש לכל אחת.אז היא קיבלה את המאה שלה..אבל אני לא קיבלתי את שלי.וזה למה? כי האחות המדהימה שלי רצתה ללכת לבריכה,ולאמא שלי לא היה עוד כסף..אז היא נתנה לה את הכסף שלי.זאת אומרת 200 לה ו-0 לי. הזכרתי שאנחנו רבות הרבה.. עכשיו,אני..כמו כולם לא מושלמת.יש לי פגמים חיצוניים..אין מה לעשות..במקרה שלי,הייתי פעם 25 קילו יותר..ואני עדיין טיפה עגלגלה,אז כל פעם שאנחנו רבות היא יורדת עליי בגלל זה. ימים שלמים הייתי ואני עדיין מרעיבה את עצמי כדי שפעם הבאה שנריב היא לא תאכל לקרוא לי שמנה או לאמר לי הערות כמו:"לכי לכי תאכלי עוד גלידה..יא שמנה!!!" או נניח אני אף פעם לא יוצאת בימי שישי..אז היא אמרה לי פעם אחת:"את כל כך שמנה..את מגעילה אותי!!. לא פלא שאת לא יוצאת בימי שישי..מי יירצה להתקרב אלייך בכלל?"..זה פוגע בי הרבה יותר מכל שאר הדברים שהיא עושה..נהייתי אובססיבית לגבי המשקל שלי בגללה.אבל היא לא יודעת את זה..היא גם לא תדע.אין לה מושג כמה כל מילה שלה נצרבת אצלי בלב.ואני בחורה שזוכרת דברים כאלה..אני זוכרת כל דבר קטן שהיא עושה לי.זה הרי לא נעלם..וכולם יודעים שמילים משאירות צלקות..לא לדבר על הביטחון העצמי שלי שירד לרמה הכי נמוכה שהוא היה אי פעם. אני מנסה פשוט להתחמק ממנה ולא לראות אותה..אז אני נכנסת לחדר (למזלי יש לי חדר לבד) ונועלת את הדלת. עד שיום אחד כשרבנו המנעול נשבר..בנתיים אין כסף לתקן אותו... אני לא אומרת שאין לי קטעים טובים איתה.היא יכולה להיות ממש אחלה ולפרגן..אבל לעיתים רחוקות מאוד.משהו כמו פעם בשנתיים... כל ההתפרקות הזאת הייתה אחרי הכל כדי לשאול דבר אחד: זה באמת חייב להיות ככה? יכול להיות שאני אשנא את אחותי...? זה נורמלי? זה קרה גם לכם? זה עובר?

אין מה לעשות אחיות בגיל הזה הן

פוצות גמורות! ושלא נדבר על הפקצות שבינהן שלא חביבות עלי במיוחד...
אבל אם לא תתיחסי אליה ותתעלמי מהשטויות הדביליות שלה אני מניחה שאת כבר לא תשמשי לה כאטרקצית איגרוף... אבל אם את מקור האש... אז זה בעיה... ובקשר לביטחון עצמי: גם אני יחסית שמנה עכשיו כי העלתי בפנימיה 20 קילו (!!!!!!תיזהו מפנימיות...) ואין לי שום בעיה של ביטחון עמי או חברתי כי ברגע שאני מודעת לעצמי ומפגינה חביבות וחברותיות לכל אחד, ומראה ביטחון עצמי לאחרים ומראה לכולם שחיצוניות לא קובעת ושיש לי מה להציע חוץ מזה אז הכל מסתדר מצויין! תמיד שמישהו חסר שכל היה מעיר לי על זה (למשל אחותי...) הייתי אומרת שעדיף אדם עם עודף שומן ואישיות טובה מאשר אדם רזה בלי שכל, דאגות ורע לב! שיהיה לך בוקר טוב ושבוע טוב!

קצת הגיון

איך היא תשב עם אחותה ותחשוף בפניה את כל החולשות שלה ואת מה שהיא מרגישה בנוגע להצקות, כשאחותה עלולה רק להנות מעצם הידיעה שהיא מצליחה במשימה שלה. יכול להיות שהיא אכן עשתה משהו שפגע בה, אבל אני לא מאמינה כי היא אמרה שהן היו חברות טובות. אז בואי אני אסביר לך מה קורה. אני בת 20 ויש לי אחות בת 14 שמתנהגת כמו ז$#ה היא צורחת ומקללת, ולא מתחשבת באף אחד חוץ מבעצמה, היא מתלבשת כמו מישהי שעובדת באיזו צומת, וזה לא שההורים שלי לא יודעים לחנך, זה פשוט זה שכבר אין להם את הכוח להתמודד מולה. הנוער של היום מאוד שונה. לצערי במלחמה הזו אין תיקו, או לנסות ו"לדבר". או שמחכים עד שהיצור ייתבגר,או שפשוט מגיבים בהתאם לכל יציאה שלהם.

eris1515

New member
שתנסה-מה היא יכולה להפסיד?

אולי אחותה תראה אילו שהיא באמת מדברת מהלב וזה יגע לה איפשהוו

הפוסל במומו פוסל

כלומר, וואלה תבחני את עצמך באותן נקודות אשר מציקות לך אצל אחותך. אחרי שתתקני את דרכייך, תוכלי לבוא בטענות לאחותך. אני לא מתכוון לפגוע. כך לדעתי צריך להתמודד עם המצב.

תשובה

המקרה שלך הוא באמת הגזמה אבל זה לא ישאר ככה הרבה זמן כשתגדלו אז תתחילו להיות חברות גם אני הייתי רבה עם אחותי כל הזמן אבל עכשיו אנחנו רבות פחות ואני מצטערת אבל אחותך פוסטמה רצינית (אני יודעת שאת אחותה אבל מה לעשות) ואת לא צריכה להעלב מכל דבר שהיא אומרת תשימי עליה פס אל תתייחסי לדברים שהיא אומרת כי גם תהיי רזה מקל היא תגיד לך שמנה וזה רק בגלל שהיא רוצה להעליב אותך ואני בטוחה שהיא לא מושלמת בכלל אז אל תתייחסי ותבליגי ומצד אמא שלך זה היה באמת לא יפה מה שהיא עשתה היי צריכה לדבר איתה על זה מקווה שעזרתי

מתוקה ../images/Emo24.gif

זה טבעי שכשנכנסים לגיל ההתבגרות משתנים, מנסים למרוד בדברים ועצם זה שהיא שונה ממה שהיית רגילה עד כה גורמת לך להרגיש שאת רחוקה ממנה למרות ההפרש הקטן בינכן. היא משתמשת בהתקפה כנגד נקודה רגישה- המשקל שלך, כדי לפגוע בך, כדי שהיא תצא עם ידה על העליונה, ככה נהגו לעשות גם לי, ופשוט הבנתי שאני נותנת להם בדיוק מה שהם מחפשים וזה שאני איפגע ואעלב ואם אני נפגעת ונעלבת אני זאת שפוגעת בעצמי כי אני נותנת לדברים שלהם לחדור אליי. לדעתי את לא שונאת את אחותך, כי היא בשר מבשרך בסה"כ, ואם לא היית אוהבת אותה זה לא היה מציק לך ולא היית כותבת פה, אז אל דאגה
. אולי תנסי לדבר איתה, לא לתת למצב להגיע למריבה, אלא פשוט לדבר, לשתף במה שאת מרגישה, לא לתת לה לזלזל בך אבל גם לא לריב.

חייבת להגיב!

כתבת פה בצורה מאוד אופטימית! וזה באמת מחמם את הלב, אבל כשכתבת " לדעתי את לא שונאת את אחותך, כי היא בשר מבשרך בסה"כ, ואם לא היית אוהבת אותה זה לא היה מציק לך ולא היית כותבת פה" אז זה הקפיץ לי פיוז קטן, מה זה משנה אחותה או סתם מישהו ברחוב? עצם העובדה שמזלזלים בבנאדם ככה, ונוגעים לו בנוקודות תורפה, זה פוגע!!!!! וןלא משנה אם זה אחות או סתם איזה מישהו שבכלל לא מכירים, יש דברים שפוגעים, בלי שום קשר לקרבה של אותו האדם שאמר את הדברים האלה.

לא ממש מסכימה

זה לא כואב אותו דבר כשמדובר באח או אחות או סתם מישהו קרוב וכשמדובר במישהו מהרחוב. הרי ככל שהאדם קרוב יותר כך זה כואב אבל ההבדל החיובי הוא שכשמדובר באדם קרוב אז אתה "נלחם" עליו ועל הקשר בינכם. ולכן אחים עם כל הריבים, כעסים, צרחות ויריבות הם עדיין אחים ובסופו של דבר נאהב אותם וכשיצטרכו אותנו תמיד נבוא לעזרם...

בלבלית1

New member
כן זה עובר

אחותך אולי חושבת שהיא חכמה וגיבורה גדולה אבלזה לא ככה.תני לי לנחש בחוץ היא מה זה שקטה נכון?רק בבית היא יודעת לדבר.ובכן עוד כמה שנים את תיווכחי לדעת שאת תיהייה המוצלחת והיא לא. היא דווקא תקנא בך אולי כבר עכשיו.וזה שהיא יוצאת בימי שישי זה לא אומר שהיא יותר טובה רק מראה כמה שהיא טיפשה אםהיא מתגאה בזה. טוב אחרת במה יהיה לה להתגאות?החברים שלה לא אנשים שאפשר לסמוך עליהם לעומת זאת גם אם את חושבת אחרת תמיד תיהיה לך חברה נאמנה.כרגע היא ניתלית על דברים זמניים ויחלפו מהר בסוף היא תמצא את עצמה בודדה ואת על בגג.תאמיני לי אני מדברת מניסיון לך יהיו דברים עמוקים כי החשיבה שלך בוגרת ורצינית.

einat8

New member
המריבות יעברו

המריבות יעברו את תריאי זה גם גיל ההתבגרות והכל נבנה סביב זה נסי להיות מה שאת והיא מה שהיא כלומר נסי למצוא לך חברות אחרות וקחי ממנה פסק זמן ותראי שלבד היא תרצה להתקרב ולהתחבר אלייך ותראו שהדיבורים יעידפו על כל המריבות וההעלביות

שש פלוס

New member
כן, יש כזה דבר

יש מצב שאחים שונאים אחד את השני, אבל במצב כזה אין מרויחים: כולם מפסידים!!! ואחותך כולה בגיל הטיפש-אפס כדי שאת תתיחסי לכל זה ברצינות תהומית כזו, כל תינוק לומד לזחול בגיל אחר וכל תינוקת מתבגרת בגיל אחר.... עוד יבואו ימים שתאהבי אותה למרות הפוסטמיות שלה (או שסתם יש לה איזו מצוקה חיצונית שאת הלחץ היא מוציאה עליך), ואפילו תשמעי אותה מתנצלת על העבר !!! בכל מקרה גברים (לא כולם) אוהבים לראות בנות שהולכות מכות אז אולי תעשו איזה מופע בתשלום???........

jj25

New member
גם אני שונא 2 אחים.

אני חזי בן 36 רווק. ואני שונא מאוד 2 אחים מתוך 5. לא בוחרים אחים. צריך לעשות התנתקות. כמו שאמר אברהם ללוט :הפרד נא מעלי [ספר בראשית]. במיקרה שלך את חייבת !! לערב הורים. יש לך זכות לפרטיות. ולידיעתך - זה לא עובר אחרי גיל ההתבגרות.

SpoKeN

New member
קודם כל...

תדברי עם אמא שלך... תסבירי לה את המצב... דבר שני... אל תרעיבי את עצמך... דברי עם אמא גם על זה, יש הרבה פיתרונות למצב והכי גרוע מהם זה להרעיב את עצמך... כי הוא פשוט יהפוך אותך ליותר שמנה... יש דיאטנים שמתמחים בבני נוער... בהצלחה...

frackit

New member
.....

אחותך נשמעת ממש כמו אחתו רגילה בגיל הזה...אם היא אומרת משו עליך אל תקשיבי לה נסי לנטרל את זה, תאמיני לי גם אני רבה עם אחי ואחותי הגדולים... כשאת לא תהיי בסביבתה כשתעברי דירה היא תרגיש כמה חסר לה הקשר הזה של האחיות...זה עובר תאמיני לי...גם אני ואחותי לפעמים מוכנות להרוג את את השניה, טוב לא עד כדי כך אבל גם לנו יש ריבים פה ושם...באמת באמת באמת שזה עובר...היא רק בת 14 ואת רק בת 15 כשתגיעו לגיל 18 ומעלה את תראי הכל כבר יתחיל להשתנות...אל תתייחסי אם היא אומרת לך משו על המשקל. את צריכה לזכור שלא משנה מה היא תגיד לך על " הפגמים החיצוניים" שאת יפה! את חייבת להאמין בעצמך...וזה נורמלי לחלוטין שתריבו...זה עובר (מתישהו אבל עובר בהחלט) . אל תשכחי שכל מה שהיא תגיד תחשבי ההיפך...היא תגיד את שמנה ...זכרי שהורדת מלאאאאאא משקל ( כל הכבוד !) היא אומרת לך שאת לא יוצאת לא נורא יגע זמן שגם היא לא תצא שישי בערב...זה קורה! זה יעבור היא עוד צעירה וגם את ברגע שהתיכון יגיע היא תרצה לדבר איתך כל הזמן...גם לי זה היה ככה ואצלי זה קצת יותר שונה כי ביני לבין אחותי יש ככה 10 שנים הבדל... אל תדאגי זה יעבור לה!!!

כואב לי הלב לשמוע... כנסי

באמת שהסיפור שלך קשה ואני מתחברת אליו אישית (לא יודעת למה האמת.. אין לי בדיוק מצב דומה בבית) וזה כואב לשמוע שאחותך שהיא משפחה- ואחד האנשים שאמורים להיות הכי קרובים אליך היא זאת שמורידה לך את הביטחון בצורה כזאת וגורמת לך נזק ריגשי ובמקרה הזה גם פיזי.. בדרך כלל כשאנשים מבחוץ (מהחברה מסביבך) אומרים לך דברים כאלה ומורידים לך את הביטחון המשפחה הם אלה שעוזרים להעלות אותו.. אני לא יכולה אפילו לדמיין איך זה לחיות כשיש אחות כזאת בבית.. לדעתי כל המצב ביניכן הוא אי הבנה אחת גדולה- ואני מכירה את זה מעצמי ומהאחים שלי.. בשלב מסויים התחלנו להתרחק ולריב הרבה (כשהיינו קטנים- וביני לבין אח שלי יש הפרש של שנה) וזה פשוט הפך להרגל! ועכשיו אנחנו לא מדברים הרבה ואין בינינו שום יחסי אחים.. אנחנו כאילו לא מכירים.. אז לדעתי את צריכה לעצור את המצב הזה לפני שהוא יהפוך להרגל שאי אפשר לצאת ממנו! תדברי עם אחותך שיחה אחת רצינית אפילו שזה לפעמים קשה להגיד את מה שבלב, ותסבירי לה בדיוק מה היא עושה שפוגע בך! והיא אחותך אז אני בטוחה שהיא תבין.. אם תקשיבי לעצתי אז תספרי אחר כך איך היה ומה יצא מזה!

the blak angel

New member
תודה לכולם...

אני באמת הבנתי שאני לא שונאת אותה,למרות שלדעתי דיי מגיע לה. היא יכולה להיות ממש גועלית,אני פשוט לא מזהה אותה. הייתי בטוחה שזה דבר חריג..שיש רק אצלי..אבל אני שמחה לראות שלא. לגבי אלה שאמרו לי לדבר איתה מהלב, כבר ניסיתי את זה. זה רק נתן לה עוד על מה לרדת עליי...וזה לא עבד כ"כ טוב. אני לא יודעת למה היא מתנהגת אליי ככה. אולי זה ההשפעה של החברות שלה..אני באמת לא יודעת. כי אני לא הייתי ככה בגיל שלה... אני רק מקווה שכמו שאמרתם זה גיל בעייתי,ובעזרת השם זה ייעבור לה. שכחתי לספר מקודם שאחותי מחקה אותי בצורת דיבור ..ובבגדים...ובכלל,בהופעה החיצונית. וזה הדבר שאני עוד לא מבינה. אם כביכול היא שונאת אותי ומתעללת בי כל היום,אז למה היא מחקה כל דבר שאני עושה? ממש הכל. בהתחלה חשבתי שאני מדמיינת,אבל אמא שלי גם אמרה לי..וחברה שלי,שהיא פשוט העתק שלי. אני ייתן דוגמא: אני והיא לא רואות בכלל אותם דברים,ופתאום אני שמה לב שהיא רואה בדיוק את התוכניות שאני רואה. כל עיוור יכול להבין שהיא לא סובלת את זה..אבל היא כל זאת רואה את זה. זה נורא מבלבל. היא שונאת אותי,אבל מעתיקה כל דבר שאני עושה? ובקשר לתגובות שלכם,תודה לכולם! =] האמת שלא חשבתי שייצא לי משהו מלכתוב את הבעיה שלי בפורום..אבל אני טעיתי בגדול... ממש טעות. עזרתם מאוד!! אז תודה רבה לכולכם.. מורן

למעלה