אני פשוט לא יכול להבין את זה...

• פותח הנושא בר
  • פורסם בתאריך

בר

New member
אני פשוט לא יכול להבין את זה...

מדוע נהגים עוקפים בפקקים מימין ? כאילו מה ? זה יקצר להם את הדרך למחוז חפצם ? כמה פעמים אתם פוגשים בהם מימינכם בפקק ואז אחרי כמה קילומטרים אתם פוגשים בהם לצידכם ברמזור ? כאילו מה החיפזון השטני הזה ? בעקבות חיפזון שכזה,ראיתי כיצד מתרחשת תאונה,רכב עוקף מימין בצומת T לפנייה שמאלה. כביש חד סיטרי,חד נתיבי לפנייה שמאלה,לכביש דו סיטרי ובוווום הרכב הבא מימין לא מצליח לבלום בעוד החוצפן מגיח לצומת ללא מתן זכות קדימה ב"עצור" והנה ככה נגרם נזק לרכבים ובמזל לא נגרם נזק לאנשים בגוף. פשוט אידיוטים על הכביש !

isra533

New member
דוקא בגלל שיש נהגים אידיוטים בכביש

(ולפעמים זה כל אחד מאתנו) חובה עלינו לקחת בחשבון הפרות חוקי תנועה הידועים לכולם אבל לא מקוימים ע"י כולם. גם במקרה שתארת אפשר היה למנוע את התאונה אם הנהג שבא מימין היה מודע לאפשרות של התנהגות כפי שתארת. במצב הקיים היום בכביש המודעות לסביבת הנהיגה שלנו היא הקובעת את התוצאות. אחרי התאונה יש רק לבכות.

DoubleD

New member
../images/Emo45.gif מחזקת ומוסיפה

כמו שישראל בנ"ל אמר, יש לקחת בחשבון שחוקים שכתובים בספר הם לא תמיד מבוצעים במציאות, במיוחד במציאות שלנו. אני מחזקת את דבריו בעניין המודעות הסביבתית שאכן קובעת את התוצאות ! מה שאני לא מבינה בדרך כלל, בלי קשר למקרה אך בנוגע להערות המבוא זה מדוע נהגים נוסעים בנתיב השמאלי ומפריעים לתנועה ? עקיפה מימין נגרמת, היא לא באה ככה סתם. (ברוב הפעמים.. כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל) אתה לא יכול לשלוט בנהגים סביבך, לעומת זאת - אתה יכול לשלוט בתגובה שלך לסביבה ולרכבים סביבך. "קריאת" הסביבה לא באה רק מניסיון אלא גם מנכונות ושיקול דעת מחושב. מבחינת הפפקים זה לא אמור להפריע לך בתור נהג, אם בא לו לעשות זיגזג הוא יכול כאוות נפשו (כמובן שבאחריותו לבדוק במראות שמא לא " יצוץ " דו"ג !! ולהכנס לנתיב באופן שלם בביטחה) בחיפזון השטני הזה לא ניתן לשלוט, אבל ניתן להתאים את עצמך לסביבתו ולהפחית סיכונים משמעותיים. ת-מ-י-ד אפשר למנוע תאונות וזה תמיד יכול לבוא מכל הצדדים המעורבים צריך להגדיל ראש, חוקים יגנו על הכיס שלנו - מודעות תגן על החיים שלנו. :)

Sea Urchin

New member
אני אוהב לראות איך העוקפים בשוליים

לא מספיקים ליהנות מהנתיב הפנוי שלפניהם, ומקבלים דו"ח.

עקיפה רגילה

אני מניח שהתכוונת לעקיפה מימין על השוליים או עקיפה מימין ואז סטיה לנתיב לפניה שמאלה או דברים מכוערים כאלו... כי עקיפה מימין בשעת פקק מותרת בעומס התנועה ויש כזה סעיף בתקנות התעבורה. שמותר לעקוף מימין רכב שפונה שמאלה ומאותת על כך וגם בשעת עומס בכביש.

למעלה