אני פתור מאחריות?

dorrere

New member
אני פתור מאחריות?

שלום, שמי דור, אני מתכנת אתרים.
הגיע אליי לקוח שרוצה שאבנה לו אתר חשפניות, את כל הטקסטים והתמונות הוא מספק לי, אני מכניס את התוכן לאתר בפעם הראשונה, לאחר מכן, בעתיד, הוא יוכל לערוך את הכל.
במייל, הוא אישר לי שהוא אחראי על התכנים, טקסט ותמונות.
האם אני פתור מאחריות?
זה חוקי לבנות אתר חשפנות בכלל?
חשוב לציין שהפנים של הבחורות מטושטשות.

תודה רבה.

אתר חשפניות

1. כרגיל השאלה הראשונה היא היכן האתר פועל (באיזו מדינה).
2. השאלה השניה היא מה יש בדיוק באתר, כי אתר כזה עלול להכיל חומר שהחוק מגדיר אותו כחומר תועבה, אך יכול מאד שלא יכיל חומר כזה. נא בצעה חיפוש בפורום בנושא "תועבה, כי נכתבו על כך תשובות מפורטות.
3. כעיקרון, האחריות העיקרית היא של בעל האתר לוודא שהוא לא עובר על הוראות חוק העונשין. ניתן לעמוד בהוראות האלה די בקלות, על ידי הגדרה נכונה של האתר כאתר למבוגרים, תקנון מתאים ואי כניסה ללא קבלת התקנון ע"י הגולשים.
4. אם חס וחלילה הפעילות באתר תהיה פעילות פלילית ותפתח חקירת משטרה, יש סיכוי מסויים שירצו לחקור גם את בונה האתר ויראו בו חשוד. יהיה לך גם קצת קשה להוראות ולהוכיח מה בדיוק אתה העלית לאתר ומה הועלה אחר כך ולכן, רצוי שתדאג לכך שבינך לבין המזמין יערך חוזה כתוב וחתום המגדיר בדיוק את האחריות גם בנושא זה וגם בנושא זכויות היוצרים באתר ובתכנים שיועלו בו וגם בנושא הגנת הפרטיות.
5. נושא טשטוש הפנים הוא עניין של הגנת הפרטיות. ברור שברגע שהפנים לא גלויים, אתה פחות חשוף לסכנה של תביעות של פגיעה בפרטיות מצד המצולמות. כעיקרון, מי שמצלם ומי שמפרסם צריך שיהיה בידו כתב הסכמהנ וויתור טענות מצד כל מצולמת. כמובן צריך לדאוג גם ששום תמונה לא תכיל קטינים.
6. למותר לציין כי תקנון מתאים וגם הסכם בניית אתר, ו/או קידומו ו/או ניהולו, כדי שיתן מענה הולם לצרכים צריך להיערך על ידי עורך דין בעל מומחיות וניסיון בדיני אינטרנט.

בנוסף לדורון

טאני הייתי לוקח מאוד בזהירות תפ]קידים כאלו שיתכן שיש בהם "אבק פלילי". ךאחרונה בתי המשפט אינם נרתעים מלחייב באחריות פלילית גם "מסייעים" לאתרים שהם קבעו שאינם חוקיים, כמו בוני אתרים, מקדמי אתרים ואחרים.
זהירות מומלצת!

למעלה