אני צודקת או מטומטמת?

בלינקה

New member
אני צודקת או מטומטמת?

וכותרת המשנה: מה הייתן עושות במקומי
כידוע לרובכן, אני מחפשת עבודה מזה זמן מה (חודשיים, אבל מי סופר). המצב הכספי בקנטים, ומצבי הכללי גם הוא. הוזמנתי לראיון עבודה היום. לבקשתי, ועל מנת שהאיש יוכל לקחת אחריות על שחר בלי להבריז מוקדם מדי מהעבודה, נקבע הראיון לשעה שבע בערב. כמה דקות לפני שבע הגעתי, המזכירה הודיע על בואי ואמרה "כמה דקות". הנהנתי בהסכמה. הדקות נקפו. 19:02. 19:08. 19:15. 19:21. קמתי, אמרתי למזכירה תודה רבה, היא שאלה "את הולכת?", הודעתי לה שזמני יקר, ויצאתי את הבניין. עדיין מתלבטת אם עשיתי נכון או שהייתי סתם סתומה.

לא, את לא מטומטמת!

אני בטח הייתי נשארת. אבל, אני חושבת שמי שנשאר מזמין יחס בהתאם וכשמתחילים משא ומתן על מקום עבודה זה מאוד בעייתי. אני תמיד הייתי מאסכולת ה"לא נעים לי". מעריצה אנשים כמוך.

אביטלתל

New member
צודקת בהחלט

השאלה האם חכמה... מצד שני, מקום עבודה שמתייחס בצורה הזו, אולי את לא רוצה לעבוד שם גם ככה

משוש30

New member
הממ...אני לא יודעת אם את צודקת

הרי את לא יודעת מה קרה שם ולמה הוא התעכב. אין לך מושג אם זה דפוס חוזר, לא ביקשת לברר מה קורה ולמסור שאת צריכה ללכת או משהו...בקיצור יכול להיות שאת צודקת וזה חלק מדפוס קבוע וגם אז יכול להיות שזה לא נורא. לדוגמא המנחה שלי תמיד מאחר, מה לעשות מן אופי כזה, אבל הוא מדהים. בקיצור בפעם הבאה הייתי מציעה להיות קצת יותר סבלנית לפחות עד לראיון עצמו.

dorlim

New member
../images/Emo45.gif לקחת לי את המילים מהמקלדת

ובכל מקרה שיהיה בהצלחה בראיון הבא

לא יודעת לענות לך על השאלה

אבל ברור לי למשל שאצלינו במשרד זהו תרחיש מאד סביר. לא אחת קורה שאני רואה אנשים ממתינים לראיון עבודה שעות! בכלל, כשאני נזכרת בראיון שלי שבמאצעו ענה הבוס לטלפונים, קיבל אנשים, נכנסו ויצאו בלי שום סדר, אני חוטפת קריזה. אבל היום ידוע לי פשוט שיחסי אנוש או טקט זה הצד הפחות חזק שלו . ככה זה וזהו. למדתי לחיות עם זה וכלום לא יפתיע אותי יותר.

galiaS

New member
זה מזכיר לי נשכחות

היה לי בוס שהיה מייבש מרואינים שמגיעים אליו. הוא היה בן אדם באמת מבחיל (בניגוד גמור לתפקיד שהוא נתן לי שהיה מאד אהוב עלי). אבל עד כאן עלי. גם אני לא אוהבת שמאחרים לי אבל אם היתי מעונינת בעבודה היתי מחכה גם הרבה יותר.

ו שתי

New member
סתומה את בטח שלא

וצודקת? ברור. אבל... לצערנו הסטנדרט הוא שמחכים לראיון. זה מן קטע כזה לא ברור, וזה קורה באחוז כ"כ גדול מהראיונות. אני זוכרת את זה מחיפושי העבודה שלי, לפני שנתיים ומשהו. אני הייתי הולכת רק אם זו היתה עבודה לא משהו, או אם תחושת הבטן שלי היתה מעידה שזה היחס הכללי שמקבלים שם. בכל מקרה, אני מקווה שבקרוב תמצאי עבודה שווה, והכל יסתדר.

בלינקה

New member
האמת?

זה לא קרה עד עכשיו באף ראיון. הוא הראשון. אמנם לא הייתי בעשרות ראיונות, אבל באלה שהייתי, חיכיתי, אם בכלל, לא יותר מעשר דקות. ואת יודעת מה? אצל הבוס האחרון שלי לא היה קורה שהוא יתחיל ישיבה בזמן. לא לראיון עבודה, לא ללקוחות, לא לרואה חשבון שלו. וגם לא לראיון העבודה שלי שהיה לפני כמעט שלוש שנים. אבל לפחות היה לו את הנימוס הבסיסי לשלוח מזכירה להגיד שהוא מתעכב. אני לא רוצה לעבוד אצל נאד נפוח.

ו שתי

New member
אז טוב שהלכת- והגשמת פנטזיה שלי

אולי בגלל שאנחנו מתראיינות בתחום אחר לגמרי, לי צערי זה קרה כ"כ הרבה פעמים. רק פעם אחת קמתי והלכתי באמצע ראיון שהתחיל במשהו כמו 3/4 שעה איחור, כשחברה שלי מחה לי למטה ברכב. כשהבוס הנפוח מחשיבות עצמית שאל אותי אם אני עתידה להתחתן- דפקתי ת'אמא של ההרצאות על פמיניזם ונשים בשוק העבודה ובכלל, וסיימתי בזה שיש לו מזל גדול, כי מישהי אחרת יכולה היתה לתבוע אותו על שאלה כזו בראיון. הסתובבתי, והלכתי. וזו היתה הפעם האחרונה שנכנעתי ללחץ הכספי והתראינתי למשרה אדמינסטרטיבית.

גם לי זה כבר קרה

חיכיתי וחיכיתי- ובסוף קמתי והלכתי- והמראיינת רדפה אחרי לרחוב......

lulyK

New member
את צודקת. פעלת לפי הפנטזיה....

מצטערת לומר שהייתי נשארת.

sipor

New member
החושים שלך כנראה יודעים מה הם

עושים. לדעתי זאת ממש חוצפה, לזלזל בזמן של אדם אחר. בכל מקרה. מקווה שימים יגידו שעשית צעד נכון, בנתיים , כנראה שלאדם הזה אין נימוס בסיסי. אני בטוח הייתי נשארת או שואלת כמה זמן יש צורך להמתין. מה שמפתיע זה שהמזכירה לא טרחה אפילו לעצור אותך ולהגיד לך שהוא מיד יתפנה וכאלה.. רק מעיד על המשרד.. למרות הכל.. נראה שעשית צעד נכון.

odeia

New member
כן הייתי מבררת למה העיכוב ומבהירה

שזה לא מתאים לי, אולי מנסה לקבוע לזמן אחר. אם העבודה היתה נורא חשובה לי, אולי הייתי נשארת, אם לא, הייתי הולכת.

sharonmx

New member
ממש לא מטומטמת!

מן הסתם הייתי עושהכמוך, ולי מחכה עוד 5 דקות, אבל בהחלט לא מחכה לעולמי עד. מקום שלא מכבד את הזמן שלי גם לא יכבד אותי! בהצלחה בהמשך החיפושים

yaelia

New member
הייתי עושה בדיוק כמוך

הזמן שלך יקר לא פחות מהזמן שלו. אם קובעים אתי פגישה, על אחת כמה וכמה אם אני הצד 'המבוקש' (זתומרת זה שהצד השני צריך יותר), לייבש מישהו זה מגעיל, וזמן הוא מצרך יקר. מה גם שאני לא מחכה לאנשים, לכולם יש היום דרכים להודיע על אחורים או אם משהו מתעכב/משתנה. מי שמאחר שלא יצפה שאני אשאר. בקיצור - ווי טו גו גירל.

boringvered

New member
בכנות...

עם כל זה שהם התנהגו בצורה מכפירה כלפייך... את ממש זקוקה לעבודה וזה לא הזמן לדבוק בעקרונות כאלו... העולם לא פועל לפי עקרונות צודקים לצערנו הרב וצריך להיות ריאליסטים ולקחת בחשבון שככה זה ולשים לפנינו מה באמת חשוב... ולפי דעתי השגת עבודה חשובה לך מאוד... אני לא חושבת שאת סתומה... זה לא קשור לסתימות, את נהגת באופן קצת אימפולסיבי שבו גם אני הייתי נוהגת הרבה פעמים בעבר, ואחר כך מתחרטת... אם יש לך אפשרות לנסות להתראיין שם שוב, הייתי מציעה לנסות שוב. ורד

למעלה