אני צחקתי מזה

רועי ב

New member
פעם קרא לי

שלא רצו לפתוח את החלון במחסום רשיונות ושפתחן הביא עליי כזה אפצ´י חבל"ז

מתנדב

New member
אתה צוחק, בא אני יגיד לכם עוד כלל

שכנראה לא ידעתם מזה, אני הייתי פעם במחסום חצי, ועצרתי נהג לבדיקת רשיונות, הנהג היה אם חלון סגור אני מבקש ממנו שהוא יפתח את החלון שיראה לי רשיון נהיגה וביטוח וטסט, אותו נהג לא פתח לי את החלון הוא הוציא את הרשיון נהיגה שלו ואת הטפסים ושם לי את זה על החלון בכדי שאני אוכל לראות והוא לא רצה בשום אופן להביא לי את זה ביד, אמנם הכל היה בתוקף, אני ביררתי את זה בקשר מול קצין סיור, והוא אמר לי שהוא לא חייב להביא לי את זה ביד ויש לו את כל הזכות לשים את זה על החלון כפי שהוא שם, בתנאי שהכתב יהיה קריא, רק אם זה לא היה בתוקף, הייתי יכול לדרוש ממנו את הרשיון נהיגה בכדי לרשום דוח, אבל סתם כך זאת זכות של הנהג, ואין מה לעשות נגד זה.

קרבין

New member
לא מצחיק - ע"פ חוק יריקה = תקיפה ו

הגדרת החוק היא כזאת כל חלק מגופך שלך שיגע בגוף השני ללא רצונו והסכמתו = תקיפה לכן יריקה ללא רשות על אדם אחר = תקיפה וכן כל דבר שעונה לכלל שהזכרתי לעיל ולא דווקא בשוטר אלא אפילו בסתם אזרח !!! ראה בספרי המשפטים והחוקים

לפי מה שאמרת.

אם מישהו/י בכה, ופגע בי הדמעות שלו, אפשר להגיש תלונה על תקיפה? איפה הגבול?

קרבין

New member
בחקירה או בבית המשפט יגיע שלב ההוכח

יגיע שלב ההוכחות ששם יבדקו אם זה במזיד או לא והאם אלו דמעות בכי או טיפות רוק וכן הלאה... במו עיני הייתי עד לתלונות ממש מגוחכות בנושא תקיפה היתה שם אפילו אישה שהגישה תלונה נגד בעלה ששפך עליה מים בביתם שלהם הבעל טען להגנתו שהוא רק התכוון לצחוק ולחמוד לצון והיא טענה שזה היה תוך כדי מריבה סוף הסיפור לא ידוע לי מכיון שזה הועבר לשיפוט ושם כבר לא הייתי

מתנדב

New member
עדיין לא שמענו כאן בישראל

שאם משהו ירק זה נקרא תקיפה, לעניות דעתי זה נקרא העלבת עובד ציבור, אבל תקיפה? נשמע מוזר מאוד.

קרבין

New member
אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש

גם בישראל לא שמעו לפני 20 שנה על מתאבדים גם בישראל לא שמעו לפני 10 שנים על העתקת תוכנה שזה עבירה פלילית ולא על מעילת בנק של 250 מליון ש"ח ולא על הפורום הזה וכעת שומעים הכל אז שווה לשמוע לעצתי ותשאל את הקצינים אצלך אם אתה מתנדב פעיל ואני לא מדבר על העלבת עובד ציבור שזה אולי סעיף נלווה אלא על כל אזרח מול אזרח אם אזרח יורק על אזרח זה עילה לתביעה על סעיף תקיפה

dz108

New member
מה אומר החוק?

חוק העונשין, תשל"ז-1977 ======================= 378. תקיפה - מהי המכה אדם, נוגע בו, דוחפו או מפעיל על גופו כוח בדרך אחרת, במישרין או בעקיפין, בלא הסכמתו או בהסכמתו שהושגה בתרמית - הרי זו תקיפה; ולענין זה, הפעלת כוח - לרבות הפעלת חום, אור, חשמל, גאז, ריח או כל דבר או חומר אחר, אם הפעילו אותם במידה שיש בה כדי לגרום נזק או אי נוחות. 273. תקיפת שוטר בשעת מילוי תפקידו התוקף שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או אדם אחר העוזר לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות מחודש ימים. 274. תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות התוקף שוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק ונתקיימה בו אחת מאלה, דינו - מאסר עד חמש שנים ולא פחות משלושה חדשים: (1) התכוון להכשיל את השוטר בתפקידו או למנוע או להפריע אותו מלמלאו; (2) היה מזויין בכלי יריה, אלה, מקל, אבן או כלי אחר; (3) התקיפה היתה בצוותא של יותר משלושה אנשים. 275. הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו העושה מעשה בכוונה להפריע לשוטר כשהוא ממלא תפקידו כחוק או להכשילו בכך, או להפריע לאדם אחר או להכשילו מלעזור לשוטר, דינו - מאסר עד שלוש שנים ולא פחות משבועיים ימים. 276. פירוש בסימן זה, "תקיפה" - כמשמעותו בסעיף 378. 288. העלבת עובד הציבור המעליב בתנועות, במלים או במעשים, עובד הציבור, או דיין או פקיד של בית דין דתי או חבר ועדת חקירה לפי חוק ועדות חקירה, תשכ"ט-1968 , כשהם ממלאים תפקידם או בנוגע למילוי תפקידם, דינו - מאסר ששה חדשים. <<אין לראות במסר זה משום ייעוץ משום סוג>>

למעלה