אני צימחוני, ולא ממש עורך בדיקות...

Eyal006

New member
אני צימחוני, ולא ממש עורך בדיקות...

שלום, אני בן 18 וכבר מגיל 5 לא אוכל בשר, על האידיאולוגיה של 'תנו לחיות לחיות'. ובשר הכוונה גם לדגים. [אוכל ביצים, ירקות, מוצרי חלב וכו'..] אמא שלי שמעה שלצמחונים חסר ויטמין B12 אז כבר מלפני כמה שנים היתי אוכל מידי פעם את הקפסולה הורודה הקטנה של B12, ועוד כל מיני ויטמנים של ילדים [דובונים כאלו וכו'...] אני לא ממש עורך בדיקות כי אני דיי רגיש לכל עינייני הזריקות [הדקירה..] וכו'...מה גם שבפעם האחרונה שעשיתי בדיקת דם, הצמר גפן ששמו לי יצא מזרם הדם שהתפרץ מאיפה שהיה החור, ואז ראיתי קצת דם נשפך על היד וזה לא היה נעים [למראה]. ערכתי בדיקה לפני איזה שנה והיה כתוב שלא חסר לי ויטמין B12. היתי רוצה לדעת האם יש סיכונים בהיותי צמחוני, האם עלול להיות לי חוסר במשהו שיש רק בבשר... והאם יש לזה סמפטומים כמו לדוגמא השקיות הכחולות מתחת לעיניים שלי..[האם זה קשור..] ואם יש עוד משהו שאני, כצמחוני, צריך לדעת, אשמח לדעת. תודה

d a p h n a

New member
בעקרון יש שני דברים

שבאופן די קבוע נוטים להיות חסרים אצל צמחונים - כמו שאמרת ויטמין בי-12, ובנוסף ברזל. זה לא חובה שהם יהיו חסרים (אני צמחונית כבר כמעט 14 שנה ולא חסר לי בי-12, אבל כן יש לי חוסרים חוזרים ונשנים בברזל). יכולים להיות גם חוסרים אחרים אבל אלה הכי "פופולאריים". רצוי מאוד שתתייעץ עם רופא או תזונאי לגבי מה מתאים לך (במיוחד עכשיו כשאתה בן 18 ומן הסתם תתחיל לקחת יותר אחריות על מה שאתה אוכל). אבל באופן כללי כדאי בכל זאת להתגבר על הפחד מבדיקות דם, ולעשות אחת מדי פעם (במיוחד אם אתה סובל בזמן האחרון מעייפות מוגברת, בעיות ריכוז או משהו אחר שגורם לך לחשוד שמשהו לא בסדר). בנוסף, לגבי בי-12 זה כנראה לא רעיון רע לקחת כדור מציצה פעם בשבוע בערך (בהנחה שאין לך כרגע מחסור ואתה רק רוצה לדאוג שלא יהיה מחסור). לגבי ברזל מאוד לא מומלץ לקחת תוספי ברזל על דעת עצמך. צריך לבדוק האם יש לך מחסור או לא, ובמידה ויש מחסור אז לקחת כדורי ברזל. אבל לגבי ברזל, אכילה נכונה יכולה לעזור מאוד לשמירה על רמת ברזל גבוהה. ברזל אמנם זמין למדי בבשר, אבל הוא גם קיים למשל בירקות ירוקים ובסוגי מזון אחרים, ומצורף כתוסף לדברים כמו לחם וקורנפלקס. אם תקפיד על אכילת מזונות עתירים בברזל סביר שלא יהיה לך מחסור.

../images/Emo13.gif

יא בן 18 שמפחד ממחטים! חח anyway אתה באמת מגיל 5 צמחוני?! מי ידע מזה צמחוני בכלל בגיל 5 |: יפה אם אתה לא אוכל בשר לא אמורים להיות לך חוסרים כל עוד אתה מקפיד על אכילה נכונה ומגוונת.. קטניות, דגנים, ירקות ופירות, במקרה שלך גם חלב וביצים. מומלץ לבצע בדיקת דם מידי שנה, בלי קשר להיותינו צמחונים או לא, בכדי לעקוב אחרי הצרכים של הגוף שלנו ולבדוק שהכל בסדר.. אם חסר משהו, אתה מוזמן לקחת תוספים. אבל מומלץ לא לקחת סתם על דעת עצמך מפני שאתה "רגיש לענייני הזריקות". שקיות כחולות הכוונה גם לעייפות רבה? תבדוק האם אתה ישן מעט מידי בזמן האחרון, מה השתנה בסדר היום שלך.. וכשתקבל את התוצאות מבדיקת הדם שתעשה במהלך השבוע הקרוב (כן כן) תבדוק האם לתזונה שלך יש חלק בזה או לא. בהצלחה

אלי ו.

New member
טיפ קטן בקשר לבדיקות דם

קנה משחת אמלה לאלחוש המקום. (נמכר ללא מרשם בכל בית מרקחת) לפחות שעה לפני הבדיקה, מצא וריד בולט, שים כמות נדיבה של אמלה וסגור את המקום בפלסטיק נצמד. בזמן הבדיקה בקש שידקרו את האיזור שאלחשת. אל תביט על הדקירה, זה הזמן לבדוק את התמונות על הקיר. אחרי כמה בדיקות בשיטה הזו רמת החרדה תרד וגם בלי האלחוש תוכל לעשות בדיקות דם.

לקשמי

New member
שלום לך

כפי שנאמר לפניי, גם בלי קשר לצמחונות יש צורך לעשות בדיקות דם לפחות פעם בשנה כדי לבדוק שהכל תקין. לגבי הפחד מהדקירה, גם לי היה את זה וגם היום אני לא יכולה לומר ש"נגמלתי" מזה לחלוטין אבל הרצון שלי לדעת שהכל בסדר ושאין לי חוסרים, גובר על הפחד מהדקירה. (עדיף "לסבול" את הדקירה למשך כמה שניות מאשר שיהיו חוסרים או חלילה מחלות שאני לא יודעת עליהן). יש כל מיני טכניקות להתגבר על הפחד הזה, כמו למשל, בזמן הבדיקה להתרכז במשהו אחר שיסיח את דעתך. לפעמים תופתע לגלות שה"דקירה" הזאת היא כמעט בלתי מורגשת. לגבי השקיות מתחת לעיניים ובהתחשב בשעה שבה כתבת את ההודעה הזאת, בהחלט יכול להיות שזה נובע מחוסר שינה. גם לי הייתה תקופה של נפיחות בולטת מתחת לעיניים, וזה היה עוד הרבה לפני שהייתי בכיוון של צמחונות, אבל באותה תקופה כמעט ולא ישנתי בלילה. ממליצה לך לנצל את השעות האלה לשינה במקום לגלישה באינטרנט, שאגב, גם היא לא ממש עושה טוב לעיניים.

Eyal006

New member
תודה לכם, עוד כמה שאלות.

בקשר לברזל, באילו מאכלים ספציפיים יש ברזל? ובאילו מהם כמות הברזל גבוהה? אני אשמע לעצה ואתחיל לאכול 1-2 כדורים בשבוע של B12 [כי כבר הפסקתי בשנה האחרונה..] הממ בקשר לשקיות הכחולות מתחת לעיניים, מאז ומתמיד היה לי את זה, כך שזה לא קשור לשינה.. ואני לא חושב שאני מרגיש עייפות או משהו כזה... תודה.

ronelalala

New member
ברזל יש

בעיקר בירוקי עלים כהים (פטרוזיליה לדוגמא) אבל כדאי שתקרא את המקורות הבאים: יש טור שנכתב בנושא ע"י רועי גרנט נטורופט באתר הנוער של שב"י שנקרא "מסך הברזל" יותר ממוזמן להיכנס ולקרוא אותו- www.shevi.org.il תכנס לתזונה-->מזון למחשבה-->ארכיון-->מסך הברזל. מידע נוסף על ברזל אפשר למצוא באתר שב"י בכתובת: http://www.free.org.il/nut/nut_values/iron.html רונאל

למעלה