אני צריך את עזרתכם:

אני צריך את עזרתכם:

אני צריך להכין עבודה די רצינית בתנ"ך (כיתה יא'), הבעיה היא שאם העבודה שלי לא תהיה טובה (בעיני המורה) אז אני נכשל, פשוטו כמשמעו. בקיצור, פניתי לפה כי אני מקווה שתוכלו לעזור לי: אני מכין עבודה על היחס של התורה לגויים, ופה אתם נכנסים לתמונה: אני צריך שתוכלו להפנות אותי לכמה שיותר מאמרים טובים בנושא, וכשאני אומר טובים שאני מתכוון רציניים. לי, לכם, וכמעט לכל אחד מאיתנו יש דעות, חלקנו אף מפיצים אותם באינטרנט, רב החומר המופץ באינטרנט הוא לא מבוסס או לא טוב, אני סומך עליכם שתשלחו אותי רק למאמרים רציניים בנושא, עדיף של פרופסורים או דוקטורים מאוניברסיטאות. המאמרים שאני צריך הם לכאן או לכאן, אני צריך שיהיו מגוונים כמה שיותר, שיהיו חלק שיגרסו שהתורה מאוד הומנית כלפי הגויים, ולעומתם אני צריך גם מאמרים שגורסים שהתורה קיפחה את הגויים. נ.ב. אני לא יכול להתמודד עם מאמרים באנגלית או בשפות זרות אחרות, אז בבקשה תתחשבו בי ותפנו אותי רק למאמרים בעברית.
רבה לכם מראש אפרשימעון

תודה, אבל לא.

הבעיה שלי היא שהמורה שלי גולשת הרבה באינטרנט, ואין לי סיכוי להחלץ מהעבודה הזאת חוץ מלהכין אותה בעצמי. חוץ מזה שאני לא חושב שהעבודות באתרי עבודות יואילו כי אני מחפש מאמרים, ואני לא חושב שאני אמצא שם את מבוקשי. מצטער אבל אני חרשן
תודה בכל אופן...

צריך להוציא חוק

נגד מורים גולשים
צר לי, לא יודעת איך לעזור לך. אני כבר מזמן אומרת שחסרים מחקרים השוואתיים טובים ביחס לדתות ובטח ובטח שביחס לזרמים שונים באותה דת ויחסם לנושאים שונים. אישית, אשמח לקרוא את המחקר שלך כשיצא.

אלי ו.

New member
מינואר לא מצאת כלום?

בזמנו נכנסת לפורום חופש וחיפשת חומר שמראה שהתורה היא גזענית. האמנם עד עכשיו לא הגיע זמן הגשת העבודה? מה הסיפור?

סחטיין על המעקב! יש לך זיכרון של

פיל. בכל אופן, זנחתי את העבודה לזמן מה...עד עתה, ועכשיו אני די במצוקה של זמן. ואכן- צריך להוציא חוק נגד מורים גולשים. ואם כבר אתם עוזרים לי ולא מוצאים חומר, ובשל העובדה שאני מאוד קצר בזמן, תרגישו חופשי להפנות אותי למאמרים שונים (אבל מקצועיים כאמור), בכל הנושאים שאתם מוצאים לנכון (כמובן שצריך שיהיו קשורים לתנ"ך...), ואם אתם באמת במצב רוח טוב ורוצים לעזור לי ויש ברשותכם עבודה מוכנה מבעוד מועד במחשב, אני אשמח לקבל אותה בפרטי (כי המורה הגולשת שלי עלולה להוריד את אותו קובץ ממש (גולשת כבר אמרתי...) ולדפוק אותי). שוב תודה.

berlinale

New member
נחמה ליבוביץ

כתבה כמה ספרים מעולים בתחום ביקורת המקרא. על היחס לגר נראה לי הכי טוב העיסוק שלה ב"ויקרא". אבי רביצקי כתב ספר או שנים בנושא. מומלץ לכת לספריה ציבורית או של אוניברסיטה ולחפש במאגר בנושא יהדות יש דבר כזה - רמבי RAMBI.

למעלה