אני צריך המלצות...

gabrielr

New member
אני צריך המלצות...

בדקתי מקלדות, ואני מתלבט בין אורגן (או אורגנית משוכללת), לבין סינטי, או אם יש אפשרויות אחרות. אני מחפש משהו במגוון מחירים של בין 1000 ל5000 ש"ח, מקלדת כלשהי שנותנת צלילים איכותיים ככל הניתן, עם הרגשה של פסנתר (כמה שאפשר כמובן), ולא אכפת לי לקנות משומש (כל עוד זה תקין). השימוש הוא בעיקר להקלטות ביתיות, אני לא הולך להוציא תקליטים, אלא יותר בכוונה ליצור גרסאות דמו של שירים... אני מנגן כבר מעל 10 שנים, וממזמן אני יודע שיאמהה חברה מעולה, והמליצו לי על רולנד וקורג (שאותם אני הכי פחות מכיר, אבל שמעתי את השם הזה הרבה פעמים בעבר). בכל אופן, הסתכלתי אצלם באתר וראיתי שיש דבר כזה שנקרא קארמה, והבנתי גם בחנות שזה סיפור אחר לגמרי. מישהו יוכל להסביר מה זה בדיוק? למה זה טוב? ואם יש לכם המלצות מה מתאים לי, מבחינת מחיר\יעד ? תודה...

קורג קארמה

קורג קארמה זה סינטי שאלגוריטם שלו (איך שתיכנתו אותו) אמור להיות מעין בינה מלאכותית. הסינטי אמור ללמוד את שיטת הנגינה שלך, את הסגנון וכו' ובך לעזור לך לנגן בהופעות וכו'. והיעוד שלו הוא אפילו בשלב מסוים להלחין בשבילך. אני אישית לא מאמין בקארמה. לדעתי שלושת הסינטים הטובים בשוק הם Korg Triton Workstation שהןא מדהים יש אותו לחבר שלי הוא הופיע איתו המון פעמים והסינטי לא איכזב גם כשזה הגיע לצליל של פסנתר. Yamaha Motif 8 ניגנתי עליו לפני כמה ימים והוא מגיע לרמה של פסנתר חשמלי כי יש לו קלידים כבדים כמו של פסנתר! הייתי בהלם מוחלט, הוא גם מאוד מאוד מאוד משוכלל בלי קשר וכמובן Roland Fantom אבל לא יצא לי לראות אחד כזהנ בארץ, אני בטוח שיש אבל לא יצא לי לראות.

RAmitos

New member
תשמע

אם אתה מתכוון להשתמש במקלדת אך ורק לשימוש ביתי, אין לך צורך לקנות מקלדת איכותית שמוציאה סאונדים איכותיים, אלא מקלדת שליטה שיהיה לך נוח לנגן עליה. תן למחשב שלך לדאוג לאיכות הסאונדים... אם תרצה אשמח לעזור לך בעניין, יש לי מחשב שמיועד כולו למוזיקה כבר שנתיים ואחרי מאמצים רבים מצאתי המון סאונדים ממש ממש אמיתיים ואיכותיים. המקלדת שיש ברשותי היא- Roland A-33 שהיא מקלדת בלי סאונדים- ואני ממש ממליץ עליה. אני יכול להשמיע לך משהו שעשיתי בעזרת המחשב ואני מבטיח לך שתתרשם מהאיכות.

gabrielr

New member
הצלחת לעניין אותי...

הדבר היחיד שמפחיד אותי במקלדת שליטה היא איך להשיג את הסאונדים שאני מחפש, וגם כשאני מוצא, איך בדיוק להשתמש בהם, כי מעולם לא נגעתי בתחום הזה (מקלדות שליטה). אני אשמח לשמוע משהו שעשית, ואני אשמח לקבל יותר פרטים גם מה השלבים של השימוש במקלדת, כי כל הזמן עושה לי רושם שאני מחמיץ כמה פרטים. (אחרי שנתיים אני סקרן כמה סאונדים יש לך שם, בטח דיסק קשיח שלם)

RAmitos

New member
טוב.

אז קודם כל אני אתחיל בכך שאומר שגם לי היו מספר חששות לפני שרכשתי את מקלדת השליטה, גם אני חשבתי שיהיה עדיף לי סינטי עם סאונדים... אבל אני ממש מרוצה מהמקלדת במיוחד עם הסאונדים שיש לי אני יכול לעזור לך ואם תבקש אולי אפילו לשלוח לך תוכנות שאוגרות בתוכן מאגר גדול של סמפלים.. (מדגמים של כלי נגינה למינהם) האמת שרק לא מזמן הבנתי מאיפה אפשר להשיג את זה ואיפה כדאי לחפש כך שהמלאי שלי עוד לא ממש גדול... מה שכן- יש לי כל מה שאני צריך... באמת... אורכסטרה שלמה עם כל כלי הסימפונייה שתוכל לחשוב עליהם, כולל נבל, כינורות, וייולות, קונטרה באסים, פסנתרים, קסילופונים, ועוד... וכולם בסאונד יותר אמיתי מכל סינטי שראיתי או יותר נכון שמעתי בחיי.... בקיצור- אני אגלה לך כמה מסודות המקלדת ככה שאת כל השנתיים המפרכות שעברתי ללא סאונדים איכותיים, אתה לא תצטרך לעבור... זהו... אם אתה מעוניין לשמוע עוד צןר איתי קשר- 101499994 איי סי קיו

למעלה